Teknoloji ile Birlikte Yaşamanızı Kolaylaştıracak 20 Cin Fikir

Teknolojik yaşama adapte olmak ve bunu kolaylaştırarak lehimize çevirmek mümkün. İşte 20 cin fikir.

Teknoloji ile Birlikte Yaşamanızı Kolaylaştıracak 20 Cin Fikir

Gündelik yaşama dair hayatınızı kolaylaştıracak pek çok kısayol var. Bunları tecrübelerimizle bulup zamandan kazanmak mümkün olabiliyor. Aynı şekilde teknolojik yaşama adapte olmak ve bunu kolaylaştırarak lehimize çevirmek de olası. Bunun için küçük bir rehber hazırladık. Hoşunuza gideceğini düşünüyoruz.

Teknolojiyi sevseniz de, nefret etseniz de bazı kısayolları kullanarak daha verimli hale getirmek mümkün. Çoğu durumda önünüz tıkaması mümkün teknolojik bazı güçlükleri atlatabilmek ise düşündüğünüzden daha kolay olabiliyor. İşte size 20 süper ipucu.

1- Sağlam bir şifre oluşturmak istiyorsanız alfabetik ve numerik karakterlerle beraber sembolleri de kullanmayı deneyin.

2- Kazayla bir tarayıcı sekmesi mi kapattınız, hiç sıkıntı yapmayın "Ctr+Shift+T" kullanarak hemen geri getirebilirsiniz.

3- Telefonunuzun daha hızlı şarj olmasını istiyorsanız Uçak Moduna alın hızlı şarj olacaktır. Gerçi ben denedim 6 dakika fark etti ama bu da normalden hızlı sayılır değil mi?

4- Telefonuz mu kasılıyor, ya da dondu mu, sorun yok hemen telefonunuzu şarja takın, düzelecektir.

5- Tarayıcıda boşluk çubuğuyla aşağı inebileceğinizi biliyorsunuzdur, o zaman "boşluk çubuğu + Shift" yaparak yukarı da çıkmanızın mümkün olduğunu biliyor muydunuz?

6- Birisi iPhone’nuzu isteyerek acil bir arama mı yapmak istedi, kilidini açmadan aramayı SIRI vasıtasıyla yapabilirsiniz.

7- Dizüstü bilgisayarlarınızı yüzde 80’e kadar şarj ederseniz normalden daha uzun süre dayanabileceklerini biliyor muydunuz?

8- Bir uçak bileti almak ya da otelde yer ayırtmak istiyorsanız daha ucuz fiyatları elde etmek için taranıcınızın gizli penceresini kullanabilirsiniz. Ya da tüm çerezleri temizleyerek de aramanızı yapabilirsiniz.

10- Mac’iniz varsa Terminali açıp “Emacs” yazıp “Enter” yaptıktan sonra "Esc+x Tetris" yazıp tekrar Enter basabilir ve yön tuşlarıyla blokları yöneterek vakit geçirebilirsiniz.

11- Bilgisayarınızda oluşan bir soruna web üzerinden çözüm arıyorsanız, sıkıntıyı yazdıktan sonra yanına “solved” ya da “çözüldü” yazarsanız sonuca daha çabuk ulaşabilirsiniz.

12- Bir Excel dosyasını daha küçük boyutlarda saklamak istiyorsanız dosyayı bir de .xlsb olarak saklamayı bir deneyiz deriz. Yüzde 75 fark ediyor.

13- Bir arkadaşınızın akıllı telefonunda alarmı çalıyor ancak arkadaşınız kalkıp bunu susturmuyorsa hemen arkadaşınızı arayın. Telefonu çalınca alarmı susacaktır.

14- Yanlış insana e-posta göndermek istemiyorsanız önce iletinizi yazın ve adres kısmını sonra doldurun.

15- Yazıcınızın siyah mürekkebi bittiyse yazınızın font rengini #010101 olarak değiştirin. Bu yüzde 99 koyu griye ayarlar ve bir süre daha idare etmenizi sağlar.

16- Çok acil durumlarda TV’lerin USB çıkışlarını telefonunuzu şarj etmek için kullanabilirsiniz. Ancak TV’yi de açmayı unutmayın.

17- Chrome tarayıcıda internet geçmişinizi anında temizlemek istiyorsanız "Ctrl + Shift + Del" kombinasyonundan hızlısı yoktur.

18– YouTube’da yaş bariyerine takıldınız, bunu aşmak için login olmak çok uzun iş geliyorsa adres çubuğunda yazan “watch?v=” ibaresini “v/” olarak değiştirin.

19- Sağ ve sol kulakları devamlı karıştırıyor ve kulaklığa bakmak zorunda kalıyorsanız sol taraftakine küçük bir düğüm atın. Bir daha kafanız karışmaz.

20- Telefon hoparlörlerinden dışarı gelen ses sizi tatmin etmiyorsa telefonunuzu bir bardağın içine yerleştirip bir de öyle deneyin.

Bu kısa önerilerimize devam edeceğiz. 

YORUMLAR