TeamViewer'ı Etkili Şekilde Kullanmanın 8 Yolu

TeamViewer'ı etkili kullanma yolları, dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan programı çok daha verimli bir şekilde kullanabilmenizi sağlar.

TeamViewer son yılların en çok tercih edilen uzak masaüstü bağlantısı programları arasında yer alıyor. Peki, TeamViewer'ı etkili kullanma yolları neler? Bu yazıda popüler programı daha etkili kullanabilmenize imkân tanıyan ipuçlarını açıkladık. Hazırladığımız rehberde yer alan adımları uygulayarak programı daha etkili kullanabilirsiniz.

Fakat kullanıcılar zaman zaman uygulamanın özelliklerine göz atmayı unutabiliyor ve aslında TeamViewer'ı tam verimiyle kullanamayabiliyorlar. Sizler için derlediğimiz 8 ipucu sayesinde TeamViewer'ı en iyi şekilde kullanmanıza yardımcı olmaya çalışacağız.

TeamViewer Nedir, Nasıl İndirilir?

Şu anda dünya genelinde çok fazla kişi tarafından tercih edilen TeamViewer, uzaktaki biglisayarlara bağlanabilmenize ve bağlandığınız bilgisayarları kontrol edebilmenizi sağlayan bir programdır. Oldukça başarılı bir program olan Teamviewer sayesinde fiziksel olarak müdahale edemeyeceğiniz bilgisayarlara erişebilirsiniz.

Uzaktan eriştiğiniz bilgisayarlardaki problemleri çözebilirsiniz. Arkadaşınızın bilgisayarında yer alan sorunları böylelikle kolayca düzeltebilirsiniz. Çok kolay bir kullanıma sahip olan programı indirebilmek için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz. Açılan sayfada yer alan "İndir" butonuna tıklayarak indirme işleminin başlamasını sağlayabilirsiniz.

TeamViewer'ı Etkili Kullanma Yolları Neler?

  • Birden fazla bilgisayarı aynı anda kontrol etme
  • Oturumun video kaydını alma
  • Uzaktaki masaüstüne dosya transferi yapma
  • Görüntü kalitesini değiştirme
  • Sohbet imkânı
  • Arkadaş listesinden faydalanma
  • Gözetimsiz erişim
  • Seçenekler menüsü

Yukarıda dünyanın en popüler programlarından bir tanesi olan TeamViewer'ı daha etkili bir şekilde kullanabilmek için uygulayabileceğiniz yollar bulunuyor. Listede yer alan ipuçlarına dair detaylara aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Birden Fazla Bilgisayarı Aynı Anda Kontrol Etme

TeamViewer'la bir bilgisayara bağlandığınızda ve onu kontrol ettiğinizde, aynı anda bir veya birden fazla bilgisayara daha bağlanma şansınız mevcut. Böylelikle çok sayıda PC'yi uzaktan kontrol ederek işlemlerinizi tamamlayabiliyorsunuz.

Tek yapmanız gereken ilk bağlantınızı kurduktan sonra üst bölümde yer alan "+" işaretine tıklayarak yeni bir sekme açmak ve yeni ID numarası ile şifrenizi girmek.

2. Oturumun Video Kaydını Alma

Teamviewer'da kullandığınız uzaktaki bilgisayarın ekran görüntüsünü video olarak kaydetmek için kullanabileceğiniz bu opsiyon, bağlantıyı kurmanızın ardından karşınıza çıkacak olan üst menüde yer alıyor.

"Ekstralar" menüsünden sonra "Oturum kaydı" seçeneğine gelmeniz ve ardından "Başlangıç" seçeneğini kullanmanız yeterli olacaktır.

3. Uzaktaki Masaüstüne Dosya Transferi Yapma

Bazen uzaktaki bilgisayarlarımızı kontrol etmek yerine sadece dosya transferi yapmak da gerekli olabiliyor. Bunun için bağlantı penceresinin hemen üstündeki "Dosya aktarımı" menüsünü kullanabiliyorsunuz.

Eğer bağlantıyı direkt olarak dosya gönderme üzerine açmak ve böylece bütün bilgisayarı görüntülemekten kurtulmak istiyorsanız bağlantı öncesi ekranda "Uzaktan kontrol" seçeneği yerine "Dosya aktarımı" seçeneğini seçmeniz gerekiyor.

Aşağıdaki ekranda sadece dosya transferine izin veren ekranı görebilirsiniz. Bu ekran sürükle bırak desteğine sahip ve dosyaları kolayca iki bilgisayar arasında transfer etmenize izin veriyor.

4. Görüntü Kalitesini Değiştirme

Çok yüksek görüntü kalitesi yavaş bir internet bağlantısına sahip olan kullanıcıların kötü bir uzak masaüstü bağlantısı yaşamasına neden olacaktır. Bunu önlemek için bağlantı kurulduktan sonra üst menüde çıkan "Görünüm" seçeneğinin altındaki "Kalite" sekmesini kullanabilir ve daha düşük görüntü kalitesine rağmen daha hızlı bir bağlantı kurabilirsiniz.

5. Sohbet İmkânı

TeamViewer'la bir bağlantı kurduğunuzda, karşı taraftaki kişi de aynı anda bilgisayarının başındaysa sizinle sohbet ederek derdini anlatabiliyor. Bağlantı esnasında masaüstünüzün muhtemelen sağ üst bölümünde çıkacak olan sohbet penceresini bu amaçla kullanabiliyorsunuz.

Maalesef programın sohbet ekranında çok fazla bir seçenek yok. Dileyen kullanıcılar kamera veya sesli sohbete de üstteki ikonları kullanarak ulaşabiliyor.

6. Arkadaş Listesinden Faydalanma

Programa e-posta adresinizle kayıt olur ve giriş yaparsanız bir arkadaş listesi de ana ekranda belirecektir. Buraya sık sık bağlandığınız bilgisayarları eklerseniz daha sonra hiç zorlanmadan hemen bağlantı kurabilirsiniz.

Tek yapmanız gereken bağlanmak istediğiniz bilgisayarın adına sağ tıklamak ve ekran görüntüsünde işaretli olan seçeneklerden birini kullanmak.

7. Gözetimsiz Erişim

Standar TeamViewer kullanımında her defasında ID'nize yeni bir şifre vererek bağlantı kurmak zorundasınız fakat bilgisayarınızın gözetimsiz erişim ayarını aktif hale getirirseniz sabit bir bilgisayar adı ve hiç değişmeyen bir şifre ile çok hızlı uzak masaüstü bağlantısı kurma imkanınız olacaktır.

Bunun için programın ana menüsünde bulunan "Bağlantı" seçeneğine tıkladıktan sonra "Gözetimsiz erişim ayarı..." seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

Bu noktada karşınıza çıkacak olan yeni ekranda bilgisayar adı ve şifre bölümlerini doldurduktan sonra "Son" butonuna tıklarsanız tüm erişim ayarlarınız tamamlanmış olacaktır. Artık birisi bilgisayarınıza bağlanmak için direkt olarak bu bilgileri kullanabilir. Fakat ID ve şifrenizi kime verdiğinize dikkat etmenizi öneriyorum.

8. Seçenekler Menüsü

Çoğu kullanıcı maalesef Teamviewer'ın seçenekler menüsünü aktif olarak kullanmıyor fakat bu menüde onlarca farklı özelleştirme seçeneği mevcut. Ana ekranda yer alan "Ekstralar" butonuna basarak devam ediyoruz ve arkasından "Seçenekler"e basıyoruz.

Seçenekler ekranında pek çok opsiyon sizi bekliyor olacak. Burada yer alan seçimleri kendi ihtiyaçlarınıza göre düzenleyerek daha iyi bir uzak masaüstü bağlantısı deneyimi elde edebilirsiniz.

Bu yazıda dünya genelinde çok fazla kişi tarafından sık sık kullanılan programı daha etkili kullanabilmenizi sağlayan ipuçlarını açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR