Tamindir Oyun Dünyasına Destek Veriyor: GGJ İzmir

Oyun Geliştiricileri Derneği'nin düzenlediği ve Dünya'nın en büyük oyun geliştirme etkinliği olan GGJ'nin İzmir ayağına Tamindir'den destek.

Tamindir Oyun Dünyasına Destek Veriyor: GGJ İzmir

Uluslararası Oyun Geliştiricileri Derneği (IGDA)’nin düzenlediği ve 2012 yılında 44 ülkede eş zamanlı olarak yürütülecek Global Game Jam (GGJ)’ın ülkemizdeki ayağı İstanbul, Ankara, İzmir ve Elazığ şehirlerinde 27-29 Ocak 2012 tarihlerinde tüm Dünya ile aynı anda gerçekleştirilecek.

GGJ sayesinde pek çok öğrenci, akademisyen ve profesyonel bir araya gelerek etkinlik süresince en iyi oyunu geliştirmek için birlikte çalışacaklar. Ayrıca etkinlik Dünya’nın en büyük oyun geliştirme organizasyonu olarak da dikkatleri üzerine çekiyor.

İzmir’de gerçekleşecek olan GGJ İzmir ise Tamindir’in çıkış noktası olan İzmir’de gerçekleştiği için tüm ekibimizin gerçekleşmesini heyecanla beklediği bir etkinlik. Bu nedenle Tamindir’in kurucusu Caner Bayraktar da GGJ İzmir etkinliğinde jüri üyesi olarak yer alacak ve yazılım-oyun sektöründeki deneyimlerini en iyi oyunların ve ekiplerin seçilmesi için kullanarak desteğini verecek.

Son yıllarda Dünya’nın en hızlı gelişen şehirleri arasında yer alan İzmir’de bu etkinliğin başarıyla gerçekleştirilmesi yerel oyun sektörünün gelişmesine hem büyük destek sağlayacak hem de sektörel trendleri, partnerlikleri ve iletişimi geliştirecek adımlar atılmasına sebep olacak.

GGJ İzmir süresince en iyi oyunları geliştiren ekipleri bekleyen ödüller ise şu şekilde açıklandı:

Tüm katılımcılara Adobe Flash Builder Lisansı (Öğrenci veya Akademisyen olmaları şartıyla)
Tüm katılımcılara Microsoft DreamSpark Üyeliği
1.lik ödülü: Netbook (Samsung N150-JP0WTR N570) + Wireless Gamepad (Logitech F710)
2.lik ödülü: Ekran Kartı (Sapphire HD6870) + Wireless Gamepad (Logitech F710)
3.lük ödülü: Microsoft Windows 7 Pro DVD + Wireless Gamepad (Logitech F710)
Elginkan Vakfı Özel Ödülü: 3,000 TL para ödülü

GGJ İzmir etkinliği hakkında detaylı bilgileri web sitesinden öğrenebilir veya gelişmeleri Facebook sayfasından da takip edebilirsiniz.

YORUMLAR