Tablet ve Cep Telefonu Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Akıllı telefon ve tablet temizliğinde dikkat edilmesi gereken püf noktalar.

Tablet ve Cep Telefonu Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Elimizden düşürmediğimiz tablet ve telefonlarımız, günlük koşuşturma içerisinde çok fazla kirlenebiliyor. Cihaza zarar vermeden etkili bir temizlik yapmak için bazı hususlara dikkat etmemiz gerek.

Kimyasallar Kullanmayın!

Sürekli dokunuşlarımıza maruz kaldığı için çabuk kirlenen ve parmak izi lekesine maruz kalan ekran kısmına kesinlikle kimyasal temizlik maddeleri ile silmeyin. Uzmanlar bunun dokunmatiği çalıştıran duyarkatlara zarar verdiğini savunuyor. Kasa kısmına ise sürekli sıvı deterjanlarla temizlik yapmak yüzey boyasını zaman içinde gözle görülür bir biçimde solduruyor. İçme suyu veya saf su kullanmak en doğru olan yöntemdir. Batarya kısmında sıvızı temizlik yaptıktan sonra kısa devre tehlikesi olabileceği için kesinlikle kurumadan telefonu açmaya çalışmayın! 

Her Bez Temizlik için Uygun Değil! Mikrofiber Bez Kullanın

Öyle elimize geçen her çaput ile telefonumuzu tabletimizi silmek pek akıllıca bir işlem değil. Sıradan kumaşlardaki sert kısımlar cihazımızı çizip zedeleyebilir. Bu işler için kesinlikle mikrofiber bez kullanmalısınız. Yumuşak, tüy bırakmayan yapısıyla hem telefonumuza zarar vermeden temizler, hem de sıradan bizlere nazaran daha etkili temizlik yapar. Özellikle ekranı silerken çok bastırmayaya özen göstermelisiniz. Nitekim ekranımız adı üzerine likid (sıvı) kristal bir yüzey (LCD).  Lüzmundan fazla bastırmanız içindeki sıvının dolaşımı olumsuz yönde etkileyebilir.

Temizlenmesi Zor Noktalar için İğne Kullanın!

Mikrofiber bezin ulaşamadığı zor noktaları iğne ile halletmek mümkün. Kalın bir iğnenin (yorgan iğnesi olabilir) ucuna mikrofiber bezin bir parçasını sıkıca sararak etkili bir temizlik yapmamız mümkün. İğnenin sivri ucuna değil de ipliği geçirdiğimiz tarafıyla bu işlemi yapmanız daha mantıklı olacaktır. Nitekim sivri ucu mikrofiber bezi delerek telefon yüzeyine zarar verebilir. Alet çantanızda bir cımbız bulunuyorsa bu işi ona da havale edebilirsiniz. Mikrofon ve hoparlör deliklerini temizlerken iğnenin veya cımbızın ucunu çok derine daldırmaya çalışmamalısınız. 

Son olarak bir de hijyen hastalarına tavsiye de bulunalım. Telefonu dezenfekte etmek adına abartmamak şartıyla ile alkol (kolonya gibi) kullanabilirsiniz.

Yüksek Performans İçin Bilgisayar Donanımı Temizliği Nasıl Yapılır?

YORUMLAR