Stresle Başa Çıkmak İçin Android Uygulamaları

Stres ve endişe, günümüzün en önemli problemlerinden bir tanesi. İş hayatı, ev, aile, çocuklar gibi kişisel etkenlerin yanında, özellikle büyük şehirde oturuyorsanız, bir de trafik, gürültü, kalabalık, hava kirliliği gibi pek çok dış etkenle başa çıkmak z

Stresle Başa Çıkmak İçin Android Uygulamaları

Stres ve endişe, günümüzün en önemli problemlerinden bir tanesi. İş hayatı, ev, aile, çocuklar gibi kişisel etkenlerin yanında, özellikle büyük şehirde oturuyorsanız, bir de trafik, gürültü, kalabalık, hava kirliliği gibi pek çok dış etkenle başa çıkmak zorunda kalıyorsunuz. Bu da akşam eve geldiğinizde bütün stresin üzerinize çökmesine, yorgunluğa ve hatta gece rahat uyku uyumamaya kadar bir çok soruna yol açabiliyor.

Stres ve endişenin hem sağlığınız hem de sosyal hayatınız üzerine olumsuz etkileri olduğunu hepimiz biliyoruz. Pek çok sağlık sorununa yol açan stres aynı zamanda diğer insanlarla olan ilişkilerinizi de etkiliyor. Çocuklarınızla sağlıklı bir iletişim kuramamak veya yaptığınız işe konsantre olamamak, ya da gece rahat bir uyku çekememek de daha fazla strese yol açıyor.

Hal böyle olunca kısır bir döngüye giren hayatlarımızdaki stresi azaltmak, bir nebze olsun rahatlamak için yardıma ihtiyaç duyabiliyoruz. Bu noktada teknolojiden faydalanmaya ne dersiniz? Artık mobil cihazlarınızda bile kullanabileceğiniz pek çok faydalı uygulama var. Biz de bugün sizler için bu uygulamaları derledik.

Acupressure: Heal Yourself

Bildiğiniz gibi stresle başa çıkmak için pek çok yöntem var. Acupunktur, en eski iyileşme metodlarından biri olarak biliniyor. Siz de bunu kendi lehinize kullanabilir ve bu metoddan yararlanabilirsiniz.

Bu uygulamanın amacı akupunktur temellerini baz alarak sizi iyileştirmek ve stresinizi azaltmak. Parmaklarınızı doğru noktalara bastırarak vücudun gevşemesini sağlayan pek çok yöntem uygulamada sizi bekliyor.

Hem sağlığınızı kouryabileceğiniz, hem baş ağrısı gibi durumalrdan kurtulabileceğiniz hem de endişe ve stresinizi azaltabileceğiniz bu uygulamayı denemelisiniz.

Take a Break

Adından da anlayacağınız üzere işe, güce, strese ve her şeye bir ara vermenizi sağlayacak bu uygulama da çok faydalı. Meditasyon da en eski rahatlama yöntemlerinden biri ve bu uygulama da işin uzmanları tarafından hazırlanmış.

Gerçek anlamda rahatlamak ve stresten uzaklaşmak için kullanabileceğiniz bir uygulama. Uygulamada adım adım meditasyon rehberini bulabilirsiniz.

İş molası ve stress azaltma meditasyonları olarak ikiye ayrılmış olan uygulamadaki sesli rehberleri ister müzik eşliğinde isterseniz de müziksiz olarak dinleyebilirsiniz.

Mindshift

Benzer uygulamalara kıyasla farklı bir yöntem izleyen Mindshift, adından da anlaşılacağı gibi düşünce yapınızı değiştirmeye yönelik hazırlanmış. Stres ve endişeyi azaltmak için kullanabilirsiniz.

Uygulama, endişelerinizle yüzleşip onlardan nasıl kurtulacağınızla ilgili öneriler üzerine kurulmuş. Onlardan kaçmaktansa yüzleşip onları yenmenin daha mantıklı ve etkili olduğuna inanlar için ideal bir uygulama.

Performans korkusu, sosyal endişeler, mükemmeliyetçilik, panik gibi durumlarla nasıl başa çıkabileceğinizle ilgili size çeşitli stratejiler sunan bu uygulamayı denemelisiniz.

Nature Sounds Relax and Sleep

Stresin üstesinden gelmek için yapmanız gereken en önemli şeylerden birisi de iyi bir gece uykusu çekmek. Bu uygulama da bu amaca yönelik geliştirilmiş.

Rahatlamak istediğinizde, konsantrasyounuzu sağlamak istediğinizde de kullanabileceğiniz bu uygulama ile yüksek kalite doğa seslerini dinleyebilirsiniz. Böylece beyninizi rahatlatabilir ve güzelce uykuya dalabilirsiniz.

Dinleyebileceğiniz sesler arasında okyanus sesleri, deniz ve kuş sesleri, yağmur, su, şelale sesleri gibi seçenekler bulunmakta.

Pranayama Free

Rahatlamak ve sakinleşmenin bir diğer en önemli yolu ise düzenli nefes alıp vermekten geçer. Pek çok insan bunu hafife alsa da iyi bir nefes egzersizi bütün yorgunluğunuzu, stresinizi ve endişenizi alabilir.

Bu uygulama da size nefes egzersizleri sunuyor. Ücretsiz versiyonu olduğu için yalnızca başlangıç ayarını kullanabildiğiniz bu uygulamada kullanabileceğiniz 6 dakikalık bir nefes egzersizi yönlendirmesi bulunmakta.

Migren, yüksek tansiyon, depresyon, astım gibi bir çok sağlık problemine iyi gelen bu egzersizler ile aynı zamanda genel dayanıklılığınızı da artırdığını iddia ediyor.

Relax & Sleep by Glenn Harrold

Biraz önce bahsettiğim gibi stresi uzaklaştırmanın en iyi yollarından biri iyi bir gece uykusu olduğu için bu uygulama da bu amaçla geliştirilmiş. Stresinizi azaltmanıza yardımcı olacak bu uygulama da popüler bir hipnoterapist tarafından geliştirilmiş.

Uygulama size en modern hipnoterapi tekniklerini kullanarak sesli rehber sunuyor. Bu rehberi rahatlatıcı arka plan sesleri ile birlikte dinleyip rahatlıyorsunuz.

Uygulama ücretsiz versiyonu olduğu için yalnızca gündüz seansı bulunmakta fakat yine de tam 27 dakikalik bir seans sizi hipnoz seviyesinde bir sakinliğe ulaştırabilir.

Relax Melodies: Sleep & Yoga

Yoga da bildiğiniz gibi en eski dinlenme, konsantrasyon sağlama ve rahatlama tekniklerinden bir tanesi. Bu uygulama da uyumanıza veya rahat bir şekilde yoga yapmanıza yardım olacak pek çok rahatlatıcı ses ve müzik içeriyor.

1 milyondan fazla insanın kullandığı uygulama ile artık uykusuz kalmayacaksınız. 46 adet yüksek kalite ses bulunan uygulamada istediğiniz sesleri bir araya getirerek kendinize özgü melodinizi oluşturabilirsiniz.

Çalışırken bile dinleyebileceğiniz rahatlatıcı seslere sahip uygulamada bir de süreli çalma modu bulunuyor. Böylece uykuya dalmadan önce uygulama kendi kendine kapanabiliyor.

Relax with Andrew Johnson

Bir diğer ünlü hipnoterapist olan Andrew Johnson tarafından dizayn edilen uygulama da stresle başa çıkmanıza yardımcı olacak.

Içerisinde sizi rahatlatacak sesli bir rehbere sahip olan uygulama ile uykusuzluk, stres, acı kontrolü gibi sorunlarınızı kolayca çözebileceksiniz.

Stres ve endişelerinizden arınmak için deneyebileceğiniz bir uygulama olduğunu düşünüyorum.

Self-Help Anxiety Management

İngilterenin saygın üniversitelerinden biri tarafından geliştirilmiş olan bu uygulama da kendi kendinize yardım etmenizi sağlayacak.

Uzman psikologlar tarafından hazırlandığı için de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Uygulamanın amacı size en pratik ve etkili yöntemleri, çözümleri ve kaynakları sunmak.

Uygulama size pek çok medya formatında içerik sunuyor ve endişeyle ve stresle nasıl başa çıkabileceğinizi size öğretmeyi amaçlıyor. Hoş ve kullanışlı bir arayüze sahip olması da bir diğer artı.

Worry Box

Adından da anlayacağınız gibi bütün stres ve endişelerinizi bir kutuya koyup kaldırabileceğiniz bir uygulama olan Worry Box, endişe günlüğü tutmanızı sağlıyor.

Bütün endişelerinizi uygulamaya girdikten ve açıklamalarını yazdıktan sonra bununla ilgili neler yapabileceğinizi listeliyorsunuz. Ardından böyle bir durumda uygulamadan yardım alabiliyorsunuz.

Yine uygulamadaki sesli rehberleri dinleyebilir, size sunduğu egzersizleri yaparak endişelerinizi kontrol altında tutabilir ve makalelere göz atıp bu terapi şeklinin nasıl işlediğini daha iyi anlayabilirsiniz.

YORUMLAR