Snapchat Hesabınızı Güvende Tutmanız için İpuçları

bu rehberimizde, Snapchat hesabınızı güvende tutmanız için 8 ipucunu sizlerle paylaşıyoruz.

Snapchat Hesabınızı Güvende Tutmanız için İpuçları

Mobilde en çok kullanılan uygulamalardan biri olan Snapchat ile otomatik silinen fotoğraflar ve videolar paylaşabiliyor, diğer kullanıcıların paylaştıklarını izleyebiliyorsunuz. Bu popülerlik, elbette çeşitli tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Bizler de bu rehberimizde, Snapchat hesabınızı güvende tutmanız için 8 ipucunu sizlerle paylaşıyoruz.

1. Sadece Arkadaşlar

Snapchat’te gönderdiğiniz fotoğraf ve videolarınızı ister herkese açık, isterseniz de sadece arkadaşlar olarak belirleyebiliyorsunuz. Ancak bu noktada, hikayenizi sadece arkadaşlarınızın görebileceği şekilde ayarlamanızı tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde, gönderdiğiniz fotoğraf ve videolar hiç tanımadığınız kişiler tarafından da saklanıyor olabilir.

2. Snapchat Kalıcıdır!

Snapchat, snap’lerin kısa ömürlü olması fikrine dayanıyor. Ancak, karşıdaki kişiye uyarı göndermeden fotoğrafları ve videoları indirebileceğiniz mobil uygulamaların da varlığını da hesaba katmak gerekiyor.

3. Giriş Doğrulaması

Snapchat, diğer uygulamalarda olduğu gibi iki faktörlü kimlik doğrulaması özelliği de sunuyor. Bu, oldukça basit bir güvenlik adımı olmakla birlikte, hesabınızın kontrolünü sağlamanızda da önemli bir adım diyebilirim.

İki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirmek için Ayarlar > Oturum Açma Doğrulaması > Kimlik Doğrulama Uygulaması adımlarını izleyin ve size verilen doğrulama kodunu girerek hesabınızı doğrulayın.

4. Hızlı Ekleme’yi Kapatın

Snapchat’in Hızlı Ekle bölümü sayesinde, arkadaşlarınızın ve telefonunuzun kişi listesindekileri kolayca ekleyebiliyorsunuz. Bir bakıma, Facebook’un Tanıyor Olabileceğiniz Kişiler özelliğiyle aynı mantıkla çalıştığını söyleyebiliriz.

Bu özelliği kapatmak için Ayarlar > Hızlı Eklemede Beni Görebilir adımlarını izleyin ve kutudaki işareti kaldırın.

5. Rastgele İstekleri Yoksay

Hızlı Ekleme özelliğini kapatmış olsanız bile, zaman zaman rastgele ve tanımadığınız kullanıcılardan arkadaşlık isteği alabilirsiniz. Bu istekleri kabul ettiğinizde gizliliğinizi de riske atmış oluyorsunuz. Bu kişiler gönderdiğiniz hikayeleri görebilirler ve daha pek çok kötü senaryolarla karşılaşmanıza sebep olabilirler. Bu nedenlerden ötürü, tanımadığınız kişilerden gelen istekleri Yoksay seçeneği ile reddetmenizi ve hatta engellemenizi öneriyoruz.

6. Kullanıcı Adınızı veya Snapkod’unuzu Açıkça Paylaşmayın

Pek çok Snapchat kullanıcısı, kullanıcı adını sosyal medya ağlarında açıkça paylaşıyor. Ancak, sosyal medya gizlilik ayarlarınızda bir açık varsa, bu bilgilerinizi sadece arkadaşlarınızla değil, çok daha fazla kişiyle paylaşmış olacaksınız.

Kullanıcı adı paylaşımının dışında, Snapkod’larınızı da bu şekilde paylaşmamanızı tavsiye ediyoruz. Snapkod, diğer kullanıcıların otomatik olarak arkadaş ekleyebilecekleri bir QR kodudur.

7. Gençleri Bilgilendirin

Güvenlik ve gizlilik konuları sadece sizleri kapsamıyor. Akıllı telefona sahip bir genç, muhtemelen yüzlerce snap göndermiştir. Her ne kadar terbiyeli birer birey olsalar da, çocuğunuzla konuşmak ve taciz etmek isteyen kişiler olacaktır. Bu sebeple, onları bu konuda bilgilendirmek ve eğitmek gerçekten çok önemli.

8. Güçlü ve Benzersiz Şifreler Kullanın

Tüm güvenlik araştırmacılarının ortak paydada buluştuğu konulardan biri de güçlü şifre kullanımının önemi. Hatırlanması kolay, güçlü ve benzersiz bir şifre kullandığınızda hesabınızın kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmesi riskini ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca, bu tavsiyeyi kaydolduğunuz tüm web servislerinde ve uygulamasında da dikkate almanızı öneririz.

Yukarıda sıraladığımız maddeler, Snapchat güvenliğinizi ve gizliliğinizi korumanın en iyi yollarını kapsıyor. Snapchat her ne kadar eğlenceli de olsa, bazı konularda dikkatli davranmak sizin lehinize olacaktır. Bir başka rehberimizde görüşmek üzere, hoşçakalın!


Snapchat Sınırsız Fotoğraf ve Silgi Özelliği Nasıl Kullanılır

Snapchat Kullanıcılarının Bilmesi Gereken 12 Sürpriz Özellik

YORUMLAR