Skype Gizlilik Ayarlarınızı Düzenleyin

Skype anlık görüntülü ve sesli mesajlaşma programında gizlilik ayarlarınızı nasıl düzenleyebileceğinizi öğrenmek istiyorsanız rehber yazımıza hoşgeldiniz.

Skype Gizlilik Ayarlarınızı Düzenleyin

Skype hem yazılı, hem sesli hem de görüntülü olarak sohbet imkanı sağlayan zamanının ilk programlarından bir tanesi. Çıktığı günden bu yana sahip olduğu özellikleri ve kaliteyi her zaman daha iyiye taşıyan Skype’ı siz de kullanıyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı gizlilik ayarlarını da bilmeniz faydalı olacaktır.

İnternet’te veri güvenliğinin ve gizliliğinin hiç olmadığı kadar önemli hale geldiği şu günlerde Skype üzerindeki gizliliğinizi korumanın yolları da elbette mevcut. Dilerseniz öncelikle Skype hali hazırda bilgisayarınızda kurulu değilse indirebileceğiniz bağlantıları vereyim:

Skype programına giriş yaptıktan sonra ayarlarınızı yapmaya başlayabiliyorsunuz. Bunun için öncelikle ana Skype ekranındaki “Araçlar” menüsüne gelecek açılır menüyü göstermeniz gerekiyor.

Araçlar” menüsünü açtığınızda karşınıza gelen butonlardan “Seçenekler”i seçerseniz gizlilik ayarlarının yer aldığı kısma geçiş yapabilirsiniz.

Seçenekler” menüsüne giriş yaptığınızda karşınıza ilk önce genel ayarların yapıldığı ekran gelecektir. Biraz sol kısma gözünüzü kaydırdığınızda “Gizlilik” adlı menüyü göreceksiniz. Zaman kaybetmeden bu “Gizlilik” butonuna basarak ilgili ayarlara ulaşın.

Gizlilik” kısmının altında pek çok seçenek yer alıyor. Bunların teker teker açıklamalarına girmektense hızlıca kullanım tipinize ve tercihlerinize göre neleri ayarlamanız gerektiğinden bahsedeceğim.

Eğer gizlilik sizin için orta düzeyde bir öneme sahipse ve kısmen ödün verebiliyorsanız Skype gizlilik ayarlarını varsayılan modda tutmanızı öneriyorum, yani ayarlarınıza dokunmamanız gerekli.

A. Maksimum Gizlilik ve Güvenlik

Eğer internetteki güvenliğiniz her zaman sizin için önde geliyorsa ve gizliliğinize maksimum düzeyde önem veriyorsanız Skype gizlilik ayarlarınızı aşağıdaki ekran görüntüsünde yer aldığı şekilde ayarlamanız yeterli olacaktır. Böylece sizin dileğiniz olmadan herhangi bir işlem veya veri paylaşımı kimseyle paylaşılmayacaktır.

B. Minimum Gizlilik ve Güvenlik

Eğer hedefiniz kolay ulaşılabilir olma ve gizliliğinize en az düzeyde önem vermekse Skype bunun için de ayarları size sunuyor. Her kullanıcının gizlilik odaklı olmadığı göz önünde tutulduğunda bu özelliklerden de bahsetmek istiyorum.

Aşağıdaki ayarları ekran görüntüsünde olduğu gibi ayarlarsanız en kolay şekilde ulaşılabilir ve gizliliğinizi minimuma alabilirsiniz.

Skype gizlilik ayarlarını gerçekleştirdikten sonra “Kaydet” butonuna bastığınızda tüm ayarlar kaydedilecektir ve bundan sonra Skype kullanımında gizliliğiniz bu ayarlara göre düzenlenecektir.

Eğer siz de Skype kullanmak istiyorsanız ücretsiz olan bu programı aşağıdaki bağlantıları kullanarak kolayca bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.

YORUMLAR