Sessiz Modda Kaybolan Telefon Nasıl Bulunur?

Sessiz modda kaybolan telefon nasıl bulunur? Bu rehberimizde sessiz modda kaybolan Android ve iPhone telefonu bulma yöntemlerine daha yakından göz atacağız.

Sessiz Modda Kaybolan Telefon Nasıl Bulunur

Günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen akıllı telefonlar zaman zaman orada ya da burada kaybolabiliyor. Bu çoğu zaman büyük bir sorun değil, eğer cihazınız sessizde değil ise. Peki ama sessiz modda kaybolan telefon nasıl bulunur ve bunun için neler yapabilirsiniz? Artık telefonunuz sessizde diye korkmanıza gerek yok. Aşağıda yer alan yöntemler sayesinde kolay bir şekilde telefonunuzun konumunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Bu rehberimizde sessiz modda kaybolan telefonu bulma yöntemleri ile karşınızdayız! 

Sessiz Modda Kaybolan Telefon Nasıl Bulunur?

Eğer çok sayıda bildirimden ya da mesajdan uzaklaşmak adına telefonunuzu sessiz modda kullanıyorsanız, onu kaybettiğinizde bulmanız çok daha zor bir hale geliyor. Yine de üzülmeyin. Eğer cihazınızda aktif bir veri ya da donanım bağlantısı varsa bu sorunu çözebilirsiniz.

Sessiz Modda Kaybolan Android Telefonu Bulma

  • Android Find internet sitesini ziyaret edin.
  • Cihazınızda kurulu olan Gmail hesabı ile giriş yapın.
  • Zili Çal seçeneğine tıklayın.

Bu adımların ardından kullandığınız akıllı telefon sessizde olsa dahi yüksek sesli bir bildirim sesi çalmaya başlayacaktır. Akıllı telefonunuzu bulduğunuzda ekrandaki butona tıklayarak bildirimi kapatabilirsiniz. Bunu yapabilmek için cihazın açık olması ve bir ağa bağlı olması gerektiğini unutmayın. Eğer telefonunuzu dışarıda kaybettiyseniz, özel bir not bırakma şansınız bile var. Bulan kişinin size ulaşmasını istediğiniz telefon numarasını ekrana bildirim olarak gönderebilirsiniz.

Sessiz Modda Kaybolan Telefon Nasıl Bulunur

Ayrıca cihaz herhangi bir ağa bağlıysa o an konum bilgilerine de ulaşmasınız olası. Telefonunuzun kişisel verilerinize erişmek isteyebilecek kişiler tarafından ele geçirildiğini düşünüyorsanız, aynı site üzerinden tüm verilerinizi silebilir ve telefonunuzu kitleyebilirsiniz. Ancak unutmayın, bu işlem geri alınamaz ve cihazınızın konumunu bu işlem sonrası tespit edemezsiniz. 

Sessiz Modda Kaybolan iPhone'u Bulma

  • iCloud Find internet sitesini ziyaret edin.
  • Cihazınızda kurulu olan iCloud hesabı ile giriş yapın.
  • Ses Çal seçeneğine tıklayın.

Bu adımların ardından kullandığınız akıllı telefon sessizde olsa dahi yüksek sesli bir bildirim sesi çalmaya başlayacaktır. Akıllı telefonunuzu bulduğunuzda ekrandaki butona tıklayarak bildirimi kapatabilirsiniz. Bunu yapabilmek için cihazın açık olması ve bir ağa bağlı olması gerektiğini unutmayın. Bu yöntemlerin dışında eğer akıllı telefonunuzla kullandığınız bir akıllı saat ya da akıllı bileklik varsa, o cihaz üzerinden bir bildirim sesi çaldırmayı deneyebilirsiniz. Bu özellik, son zamanlarda satışa sunulan hemen her giyilebilir cihazda bulunuyor. Bu sayede cihazınız sessizde olsa dahi bildirim sesi alacaksınız.

Clap to Find Uygulaması ile Kabolan Telefonu Bulma

Clap to Find, sessiz ya da uçuş modunda olan ve kaybolan telefonlarınızı alkış tutarak bulmanızı sağlayan yararlı ve ücretsiz bir Android uygulaması. Bu yöntemin sadece Android cihazlarda işe yaradığını belirtmeden geçmeyelim. Telefonlarınızı bulabilmek için ilginç bir method kullanan Clap to Find, alkışlayarak telefon bulmanızı sağlıyor. Uygulamayı yükledikten sonra gerekli hassasiyet ayarlarını yaparak, telefonunuzu bulamadığınız zamanlarda alkış tutup ses çıkarmasını sağlayabiliyorsunuz.

Sessiz Modda Kaybolan Telefon Nasıl Bulunur

Bu uygulama sayesinde cihazınız ister sessiz modda isterseniz de uçuş modunda olsun, 3 kez alış tutarak cihazınızın ses çıkarmasını yani çalmasını sağlayabiliyorsunuz. Ses çıkarma dışında titreşim ve flaş ışığını açma gibi ayarları da bulunan uygulama nadiren de olsa işinize çok yarayabilecek olduğundan kesinlikle indirerek Android telefonlarınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz. Uygulamayı hemen aşağıda yer alan link üzerinden telefonunuza indirmeye başlayabilirsiniz sevgili Tamindir takipçileri.

Peki siz bu rehberimizde yer verdiğimiz bilgiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Burada yer alan bilgiler işinize yaradı mı ve kaybolan cihazınızı bulabildiniz mi? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR