Sene 2015 Oldu Neden Hala SMS Kullanıyoruz?

Kısa mesaj servisi ya da SMS, bütün operatörlerin verdiği bir hizmet olarak hala popüler, işte sebepleri.

Sene 2015 Oldu Neden Hala SMS Kullanıyoruz?

Kısa mesaj servisi ya da SMS, bütün operatörlerin verdiği bir hizmet olarak hala popüler. İlk SMS mesajının 1992 yılında atıldığını düşünürsek, teknoloji bu kadar ilerlediği halde neden bu alışkanlığımızdan vazgeçemedik dersiniz?

Akıllı telefonların yükselişi devam ediyor/ Mesajlaşma ve sosyal medya iletişim uygulamalarını milyarlarca insan kullanıyor ancak hala SMS hayatımızdan çıkmadı. Bunun 4 önemli sebebi var. 

1-SMS’in okunma oranı diğer uygulamalara nazaran daha yüksek

Anında mesajlaşma denildiği zaman aklımıza hemen WhatsApp ya da Facebook Messenger gelmiyor. SMS hala popüler ve okunma oranı ve hızı diğer uygulamalara oranla daha yüksek, geri dönüş oranı da sabit ve hızlı. Bir cep telefonuz varsa akıllı olsun olmasın SMS ile tüm diğer cihazlarla bir uygulamaya gerek duymadan mesajlaşabiliyorsunuz. Küresel olarak erişimi daha kolay. İletişim bariyerinin en alt noktasında daha yaygın ve kolaylıkla kullanılabiliyor, üyelik protokolleri gerektirmiyor.

 

2-Telefonun modeli ne olursa olsun iletişimi ulaşılabilir kılıyor

Herkesin yeni bir telefonu olacak diye bir kural yok. Özellikle yaşlı insanlar mobil çağa gençler kadar hızlı ayak uyduramayabiliyor. Onlar hala kapaklı eski telefonlarıyla mutlular. Bu insanlar bizim yakınımız, ailemiz ve sevdiklerimizden oluşan bir azınlık olsa da, onlara ulaşabileceğimiz ve onların da kolaylıkla bize geri dönüş yapabilecekleri tek iletişim kanalı SMS.

SMS yüksek hızlı internet bağlantılarına gerek duymuyor, üyelik için bir sorgulama yapmıyor, protokoller öne sürmüyor. Telefonu açıyor ve mesajınızı yazıp gönderiyorsunuz. Alıcının Wi-Fi ya da benzeri bağlantılara ihtiyacı olmadığını, mesajınızı mutlaka anında göreceğini biliyorsunuz. 

3-P2P mesajlaşmanın güvenli bölgesi

Person to Person mesajlaşma olarak değerlendirebileceğimiz SMS sadece 2 operatör arasında iletişim sağlayan bir protokole sahip. Sosyal ağlar ve milyonlarca kişi tarafından kullanılan bir uygulama tabanına sahip olmadığı için mesajlar son derece güvenli kalıyor. Gönderim sürati her zaman sabit oluyor. Gecikmeler yaşanması durumu çok nadir yaşanıyor o da operatörlerin yoğunluğuyla ilgili nadir durumlarda söz konusu olabiliyor. 

4-Kurumsal iletişimde hala bir numara

Kurumsal iletişimde, şifre ve kod gönderimlerinde büyük firmalar bu gibi bilgileri hala SMS yoluyla paylaşmayı tercih ediyorlar. Çünkü kullanıcıyla aralarına operatörden başka bir aracı koymak istemiyorlar. Havaalanı rezervasyon onayları, banka şifre kodları, ev ve şirketler için güvenlik mesajları ve benzer tüm kurumsal kullanıcı-şirket iletişimi bu güvenli ortamdan yapılıyor. Kurumsal pazarlamaların ve kampanyaların çoğu hala SMS üzerinden yapılıyor. Çünkü kurumlara bir bedel yükü getirmiyor.

Bugün SMS tüm kullanılan uygulamaların yanında bir antika gibi dursa da modern teknolojilerle iletişim kurmakta hala köprü vazifesi görebiliyor. Bu saydığımız avantajları yüzünden SMS’in çok yakında tarihe gömüleceğini beklememek gerekiyor.

İyi ki Doğdun SMS!

Gmail ile SMS Gönderme Nasıl Yapılır

Bayanlar 2012 Yılında Daha Fazla Sms Atarak Telefonda Daha Çok Konuştu

YORUMLAR