Samsung Galaxy S6 ve iPhone 6s Yüz Yüze, Yılın Karşılaştırması!

iPhone 6s ve Samsung Galaxy S6 aynı derede yıkanan iki markadan öteye gitmiyorlar,işte karşılaştırma tablosu.

Samsung Galaxy S6 ve iPhone 6s Yüz Yüze, Yılın Karşılaştırması!

Apple iPhone ve Samsung Galaxy S serisi telefonların rekabeti hiçbir zaman bitmeyecek. Bu iki dev şirketin pazarlama politikaları kendi çapında bir ikiye bölünmüşlük yaratsa da cihazların birbirinden farklı olmaları aslında birinin diğerinden üstün olduğu anlamına da gelmiyor. Onlar pazarı bu kendi yarattıkları suni bölünmüşlükle körüklemeye devam ediyorlar. Her şey bir yana bu bölünmüşlük üzerine başka yazılar yazılır elbek bu sütunlarda. Gelin biz yine objektif olalım ve 2015’in iki devi Samsung Galaxy S6 ile iPhone 6s’i karşı karşıya getirelim.

Aşağıdaki tablomuzda tüketicinin en önem verdiği özelliklerin hem iPhone 6s, hem de Samsung Galaxy S6 için detaylı bir dökümünü bulmanız mümkün. Bu tablo karşılaştırmanın tarafları yönlendirmemek adına yapılabilmesi ve tüketicinin tamamen kendi seçimini kullanarak karar verebilmesi anlamına geliyor.

Samsung Galaxy S6 ve iPhone 6s karşılaştırması

Evet Samsung Galaxy S6 daha büyük, ekran çözünürlüğü daha yüksek, görüntüsü daha net ve keskin. Ancak sıradan dokunmatik bir ekranı var. Öte yandan iPhone 6s 3D Force Touch teknolojisi ve elbette iOS9 avantajıyla geliyor. Ama burada bu telefon bundan daha iyi diyebilir miyiz? Hayır. Avantajları kadar dezavantajları da olduğunu unutmamak gerek. 

Apple iPhone 6s

Samsung Galaxy S6

İşletim Sistemi

iOS 9

Android 5.0

CPU

Apple A9

Samsung Exynos 7420 8 Çekirdek

Boyutlar

138,1 x 67 x 6,9 mm

143,4 x 70,5 x 6,8 mm

Ağırlık

129 gram

138 gram

Ekran Boyutları

4.7 inç

5.1 inç

Ekran Özelliği

Retina

Super AMOLED HD

Çözünürlük

1,334 x 750 piksel

2,560 x 1,440 piksel

PPi

326 ppi

577 ppi

Kamera

12MP arka; 5MP ön

16 MP arka; 5 MP ön

802.11x/Band

802.11 a/b/g/n/ac

802.11 a/b/g/n/ac

Bluetooth Sürümü

4.1 LE

4.1 LE

NFC

Evet

Evet

 

İncelemeyi Okuyun

İncelemeyi Okuyun

Öte yandan Samsung Galaxy S6 batarya ömrü olarak iPhone 6s'den şimdilik teorik olarak daha dayanıklı ve çok yakında Android 6.0 Marshmallow güncellemesi alacak. Her iki işletim sistemine bağımlı kullanıcı çok fazla yani pazar Android'çiler ve iOS'çular olarak bölündüğünden dolayı “buyurun bu daha süper bir işletim sistemi” demek yanlış.

iPhone 6s ve Samsung Galaxy S6 kameraları

iPhone 6s, 4K vide çekebilen 16MP f/2.2 apertüre sahip bir kameraya sahip. İlk 4K görüntü kalitesi sunan Sony Xperia Z5 kadar iddialı olmasa da Samsung Galaxy S6'dan bu konuda birkaç adın daha önde. Ancak 4K video çekmeye ne kadar meraklısınız onu da bir sorgulamanız lazım tabii. Yoksa her iki akılı cihazın geri kalan fotoğraf kalite performansları birbirinin üzerinde çok ezici bir üstünlüğe sahip değil. 

Bu savaşı kim kazanır?

Parayı hangi cihaza basarsanız savaşı o kazanır. Her iki cihazın birbirinden çok farkı yok. Bu noktada tüketicinin bağlı olduğu markadan vazgeçmesini gerektirecek bir unsur göze çarpmıyor. Ancak bütçe de çok önemli, yani bizim elimizden gelen sadece teknik özelliklerini ortaya koyup seçimi tüketiciye bırakmak. iPhone 6s ya da Samsung Galaxy S6 sonuç olarak aynı derede yıkanan iki markadan çok da öteye gitmiyorlar.

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Karşılaştırması

iPhone 6 ve iPhone 6S Karşılaştırması

YORUMLAR