Samsung Galaxy S4 Tanıtıldı: İşte Teknik ve Yazılım Özellikleri

Samsung Galaxy S4 tanıtıldı. Tüm teknik özellikleri ve yazılım özellikleri yazımızda yer alıyor. Galaxy S4 fiyatıysa açıklanmadı.

Samsung Galaxy S4 Tanıtıldı: İşte Teknik ve Yazılım Özellikleri

Samsung Galaxy S4 ABD’nin New York şehrinde görkemli bir törenle tanıtıldı. Birçok mizansenle sanki bir tiyatro oyununa gitmiş hissi veren ve son derece keyifli bir törene sahne olan tanıtımla Galaxy S4’e merhaba dedik.

Öncelikle cihazın fiziksel özelliklerinden bahsedelim. 136.6 x 69.8 x 7.9 milimetrelik boyutlara sahip cihaz 7.9 milimetrelik inceliği ile oldukça iddialı. Zira S3’e göre neredeyse 1 milimetrelik fark bulunuyor. Diğer yandan Galaxy S4 sadece 130 gram ağırlığında.

4.99 inçlik ya da 5 inçlik de diyebileceğimiz Super AMOLED ekran teknolojisinin yer aldığı telefonda 1080p tam HD ekran çözünürlüğü bulunuyor. Üründe inç başına düşen piksel sayısıysa 441. Telefonda karşılaştığımız en güzel yeniliklerden bir diğeriyse cihazın ekranının Corning Gorilla Glass 3 tarafından korunacak olması.

Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemiyle kullanıcılara merhaba diyecek ve bu işletim sistemi Samsung’un diğer Galaxy serisi akıllı telefonlarında olduğu gibi TouchWiz arayüzüyle sunulacak.

Galaxy S4’ün kullanacağı yonga seti ve işlemci modeli en çok merak edilen konulardan biriydi. Üründe Exynos 5 yonga seti yer alacak ve yonga setinin tam model numarası da 5410. Bu yonga setinde 8 çekirdekli bir işlemci yer alıyor. ARM mimarisini kullanan bu işlemcide 4’ü 1.6 GHz frekansında çalışan Cortex A-15, diğer 4’ü de 1.2 GHz frekansında çalışan Cortex-A7 model çekirdek bulunuyor. Bu sayede telefondaki yükün boyutuna göre iş gücü dağıtımı gerçekleşiyor. Hem bu sayede pil tüketiminde de tasarruf sağlanabiliyor. Ancak hemen şu belirtelim bu yonga setinin kullanılacağı model belli pazarlarda satışa çıkacak. Cihazın diğer modelinde de 1.9 GHz frekansında çalışan dört çekirdekli bir işlemci kullanılacak.

Söz konusu işlemcilere eşlik edecek ara bellek yani RAM birimi ise 2 GB değerinde.

Galaxy S4 üzerinde bulunacak kamera özellikleri de beklenildiği gibi. Ana arka kamera 13 MP değerinde. Ön kamera ise 2 MP. Kameraya eşlik edecek yazılımların orijinal isimlerine göz atacak olursak; Dual Camera: Dual Shot / Dual Recording/ Dual Video Call, Drama Shot, Sound & Shot, 360 Photo, Cinema Photo, Eraser, Night, Best Photo, Best Face, Beauty Face, HDR (High Dynamic Range), Panorama, Sports yazılımlarıyla karşılaşıyoruz.

Samsung Galaxy S4 16, 32 ya da 64 GB olmak üzere üç farklı depolama seçeneğiyle gelecek. Tabii ki mikro SD kart desteği bulunan cihazda bu destekten faydalanacak 64 GB’a kadar ulaşmak mümkün.

Telefonda 2600 mAh değerinde çıkarılabilir batarya kullanılacak.

Ürünün bağlantı teknolojilerine göz atacak olursak 4G LTE, 3G, yakın saha iletişimi yani NFC gibi üst seviyede bağlantı yetenekleriyle karşılaşıyoruz. WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, GLONASS destekli GPS, Bluetooth 4.0 ve IR LED (kızılötesi) bağlantı teknolojileri de yer alıyor.

İvmeölçer, barometre, jiroskop, dijital pusula, nemölçer, işaret algılayıcı ve RGB ışığı gibi algılayıcılar yani sensörler bulunuyor.

Galaxy S4 üzerinde desteklenen video formatları: MPEG4, H.264, H.263, DivX, DivX3.11, VC-1, VP8, WMV7/8 ve HEVC.

Galaxy S4 üzerinde desteklenen ses formatları: MP3, AMR-NB/WB, AAC/AAC+/eAAC+, WMA, OGG, FLAC, AC-3, apt-X.

Galaxy S4 Üzerinde Yer Alan Samsung Yazılımları

Group Play, fotoğraf, müzik doküman ve oyun paylaşmaya dayanıyor.

Story Album isimli uygulama sayesinde metinler eklenebilen gelişmiş fotoğraf albümleri oluşturabiliyorsunuz.

S Translator, Samsung’un anlık çeviri servisi. Bu serviste Türkçe dil desteğinin olup olmadığı henüz belli değil.

Samsung Smart Scroll, telefon sizin göz hareketinizi algılayarak ekranı ya da sayfaları yukarı veya aşağı yönde hareket ettirmesini sağlıyor. Örnek olarak okuduğunuz metni gözünüz yukarı doğru hareket ettikçe yukarı doğru kaydırabiliyorsunuz ve okuma sürekliliği sağlanıyor.

Samsung Smart Pause ise video izlediğiniz anda başınızı başka bir yöne çevirmeniz halinde videonun duraklaması sağlanıyor.

Air Gesture ve Air View yazılımları da el hareketlerinizi ve işaretlerinizi algılayarak cihazın tepki vermesini ya da bir işlem yapmasını sağlıyor.

S Travel, Samsung’un Trip Advisor isimli seyahat servisini Galaxy S4’e taşıyor.

S Voice Drive isimli yazılım da var olan S Voice yazılımın araçlarda da kullanılabilmesine olanak sağlıyor. Artık araç kullanırken “Hi Galaxy” diyerek S Voice daha aktif ve işlevsel bir şekilde kullanabileceksiniz.

S Healt ise birçok sağlık servisini akıllı telefona taşıyor.

Samsung Galaxy S4'ün fiyatı ve çıkış tarihi ile ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor.

Galaxy S4 ile Sony Xperia Z arasında gerçekleştirdiğimiz karşılaştırmayı okumak için "Samsung Galaxy S4 ile Sony Xperia Z Karşılaştırması" isimli sayfayı kullanabilirsiniz.

Samsung Galaxy S4 ile Galaxy S3 arasında gerçekleştirdiğimiz karşılaştırmayı okumak için "Samsung Galaxy S4 ile Galaxy S3 Karşılaştırması" isimli sayfayı kullanabilirsiniz.

Galaxy S4 ile Sony Xperia Z arasında gerçekleştirdiğimiz karşılaştırmayı okumak için "Samsung Galaxy S4 İle HTC One Karşılaştırması" isimli sayfayı kullanabilirsiniz.

YORUMLAR