Samsung Galaxy Note 8 ve Sony Xperia XZ Premium Karşılaştırması

Samsung'un en yeni amiral gemisi ile Sony'nin canavarını karşılaştırdık.

Samsung Galaxy Note 8 ve Sony Xperia XZ Premium Karşılaştırması

Samsung'un New York'ta düzenlediği lansmanda aylardır beklediğimiz Galaxy Note 8 sonunda tanıdıldı. Üstün özellikleri ve hoş tasarımıyla ön plana çıkan telefon adından bolca söz ettireceğe benziyor. 2017 yılının en iyi telefonu olması beklenen Note 8'i şimdi masaya yatırıyoruz.

Samsung Galaxy Note 8 resmen tanıtıldı. Bugün (23 Ağustos) 18:00'da başlayan etkinlikte görücüye çıkan telefon sonunda meraklılarıyla buluştu. İlk bakışta iyi bir izlenim bırakmayı başaran telefon yüksek özelliklerinin yanı sıra fiyatıyla da hakkında çok konuşulacak bir telefon olacak. Son zamanların en iyi mobil telefonu olarak gösterilen Note 8, neredeyse çerçevesiz ekranıyla da büyük ekranlı telefon kullanmayı sevenlerin ilgisini çekecek. Şu ana kadarki en büyük ekranlı Samsung telefon olma ünvanını da elinde bulunduran telefon, sinematik bir görünüm sağlıyor. Note serisinin vazgeçilmezlerinden olan S Pen üzerinde de geliştirmeler yapan şirket, kullanıcılara büyük işler yapma fırsatı sunuyor. Dilerseniz şimdi Note 7 ile bir başka amiral gemisi telefonu karşılaştıralım.

Samsung Galaxy Note 8 Sony Xperia XZ Premium
Ekran
6.3 inç, 1440x2960 5.5 inç, 2160x3840
İşlemci
Exynos 8895 Snapdragon 835
Arka Kamera
12 MP (çift) 19 MP (tek)
Ön Kamera
8 MP 13 MP
Bellek
6 GB 4 GB
Depolama Alanı
64GB/128GB/256GB (+microSD) 64GB (+microSD)
Batarya
3300 mAh 3230 mAh
Boyut ve Ağırlık
162.5 x 74.6 x 8.5 mm 156 x 77 x 7.9 mm

Su Geçirmezlik
Var Var

Sanal Asistan
Bixby Yok

Tasarım

Tasarımsal anlamda büyül işler başaran Galaxy Note 8, neredeyse çerçevesiz devasa ekranıyla 6.3 inş deneyimini son pikseline kadar yaşatıyor. Ön yüzde yer alan Infinity Display ile S8'lerin modasını sürdüren telefon, aynı zamanda Samsung'un en büyük ekranı ünvanına sahip oldu. Zarif bir izlenim bırakan telefon, Sony'nin amiral gemisi XZ Premium'a göre daha kavisli kenarlarıyla da dikkat çekiyor. Köşeli şekilde tasarlanan XZ Premium'a göre daha elle tutulabilir bir telefon da diyebiliriz. Ekran büyüklüğü olarak Sony'nin devinden ilerde olan Note 8, çözünürlükler kıyaslandığında biraz daha geride kalıyor.

Her iki telefonda da yan kısımlarda yer alan fiziksel düğmeler ön yüzde kendini göstermiyor. Parmak izi tarayıcısını da ekrana entegre eden Samsung, her alanda kolaylık sağlıyor.  Öte yandan Note 8'in tasarımı serinin diğer telefonlarına göre daha radikal bir şekilde geliştirilmiş S8'leri andıran ancak yüzde 83.3'lük ekran kasa oranıyla dikkat çeken Note 8, şu anda her açıdan 2017'nin en iyi telefonu konumunda.

Donanım

2 farklı yonga seti varyasyonu ile tanıtılan Note 8, Qualcomm'un geliştirdiği Snapdragon 835 ve Samsung'un işlemcisi Exynos 8895'i kullanacak. Ülkemizde büyük olasılıkla Exynos 8895 sürümü satışa sunulacak diyebilirim. Öte yandan 6 GB'lık RAM kapasitesina sahip olan telefon, her türlü programın yanı sıra büyük boyutlu oyun oynamayı sevenleri de mutlu edebilecek. Depolama kapasitesiyle de göz dolduran Note 8, 256 GB'a kadar dahili depolama alanı sağlayabiliyor. XZ Premium'da ise bu kapasite 64 GB'da kalıyor. Her iki telefonda da microSD ile alan arttırılabiliyor. Pil kapasitesine baktığımızda ise her iki telefonda da neredeyse aynı bir sayı karşımıza çıkıyor. Donanım canavarı olarak nitelendirdiğimiz Note 8, gerek kamerası gerekse diğer özellikleriyle her türlü ihtiyacı karşılayabilecek bir telefon olmuş.

Fiyat

Yüksek bir fiyat ile geleceğini tahmin ettiğimiz telefonun Amerika'daki satış fiyatı 950 Dolar olarak duyuruldu. Ülkemizdeki fiyatı ise 4999 TL olacak. 24 Ağustos'ta ön siparişe açılacak olan telefon 18 Eylül'de raflardaki yerini alacak.

Samsung Galaxy Note 8 ve Note 7 Karşılaştırması

Samsung Galaxy Note 8 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

YORUMLAR