Samsung Galaxy Note 5'in Hayal Kırıklığı Yaratan 5 Özelliği

Samsung Galaxy Note 5 avantajlarının yanında bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak özellikleri de sahip. Ya da buna biz “sahip” demeyelim de Samsung Galaxy Note 5 bulundurması gereken  bazı özellikleri bünyesinde barındırmıyor diyelim.

Samsung Galaxy Note 5'in Hayal Kırıklığı Yaratan 5 Özelliği

Samsung Galaxy Note 5 avantajlarının yanında bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak özellikleri de sahip. Ya da buna biz “sahip” demeyelim de Samsung Galaxy Note 5 bulundurması gereken  bazı özellikleri bünyesinde barındırmıyor diyelim.

Samsung’un geliştirilmiş TouchWiz arayüzünü kullanan Android 5.1 işletim sistemiyle gelen Samsung Galaxy Note 5 maalesef bazı noktalarda aslında teknolojiyi çok takip etmek istemediğini kanıtlıyor. İşte kullanıcıları hayal kırıklığına uğratacak Samsung Galaxy Note 5 özellikleri.

1-Android M ile gelmedi

Oysa Google I/O Konferansı’nda ilgi gören ve benimsenen Android M yeni nesil Android telefonları işletim sistemlerinde oldukça tercih edilen bir işletim sistemi olmaya aday. Özellikle Eylül ayından sonra çıkacak neredeyse tüm Android cihazlar Android M’i geliştiriyorlar. Samsung Galaxy Note 5’in bu sistemi dışlamış olması biraz hayal kırıklığı yarattı. Galaxy Note 5 Android M yerine Lollipop 5.1.1 kullanıyor. Bu da uygulama geliştiricilerinin Android M için geliştirdiği pek çok uygulama için güncelleme beklemesi anlamına geliyor.

 2-Batarya kapasitesi

Biraz daha incelebilmek adına, bataryasını da ufaltan Samsung Galaxy Note 5, kardeşi Galaxy Note 4'ün 3220mAh bataryasını kullanmıyor. Yerine 3.000 mAh bir batarya ile geliyor. Bu durum Galaxy Note 4 ile arasında bir performans farkı olacağının açık ispatı. Özellikle iş hayatında önemli olan batarya ömrünün bu derece arka plana atılması da sıkıntı yaratabilir.

3-Bataryası değiştirilemiyor

Pek çok kullanıcı bunun bir dezavantaj olduğunu düşünmese de, aslında Android telefonların en büyük artılarından biri batarya değiştirilebilme özelliği. Samsung aslında Galaxy S6 serisiyle tüm dünyaya bu standardı değiştireceğinin sinyallerini veriyordu. Ancak profesyonel kullanımlar için geliştirilen bir cihazda da bu özelliğin kaldırılması, zaten düşük batarya performansı göstermesi muhtemel bir cihaz için eksi puan olarak değerlendiriliyor. Yedek batarya taşımak bir iş adamı için ne kadar önemli oysaki. Şimdi bir toplantı ya da panel esnasında şarj bittiğinde zor durumlar bizi bekliyor. 

 

4-microSD yok

32 ve 64 GB depolama seçenekleriyle gelen bir profesyonel cihazın genişleme şansı olmalıydı. Samsung Galaxy Note 5 kullanıcılarının microSD kullanarak daha fazla depolama alanına ihtiyaçları olmayacağı düşünülmüş olmalı. Oysa microSD sadece depolama değil veri değiş tokuşunda da kullanılan bir yöntem. Hem hızlı hem de pratik. Samsung Galaxy Note 5 ile artık bulut depolama sistemlerine bağımlılık artacak. Yine de microSD slotunun olmaması çok da önemsenmeyecek bir durum değil. Özellikle iş hayatında. Kullanıcılar bunun da hayal kırıklığı yarattığını savunuyorlar. 

5-Yaratıcı olmayan tasarım

Samsung Galaxy Note 5 cam ve metal dış kaplaması dışında yaratıcılık adına hiçbir tasarım özelliğine sahip değil. Bilindik, geleneksel Samsung çizgileri bu cihazda da mevcut. Uzaktan fark edilebilir hiçbir özellik taşımıyor. Bu büyük cihazın el ile kavranabilmesi ya da avuca oturabilmesi için ergonomik kenarlar ya da eğimler mevcut değil. Kolaylıkla elinizden kayması mümkün. Örneğin LG G Flex gibi bir eğimle avuç içine oturtulabilirdi. Ancak Samsung Galaxy Note 5 büyük, ince bir tuğladan farksız. 

Son söz

Bu 5 sebep de, zevke göre değişebilecek maddeler. Bazıları için avantaj da olabilir. Ama gelen olarak bakacak olursak, profesyonel iş hayatına yönelik tasarlanmış bir telefonda gerçekten bulunması gereken önemli eksikleri var Samsung Galaxy Note 5’in. Objektif olarak bakmak gerekirse, benim kanımca Samsung Galaxy Note 5 çok iddialı bir cihaz değil. 

Samsung Galaxy Note 5'ten 5 Süper Özellik

Galaxy Note 5, Galaxy Note 4 ve Galaxy Note 3 Karşılaştırması

YORUMLAR