Redstone: Dev Windows 10 Güncellemesi Geliyor! Redstone Ne Zaman Gelecek ve Ne Değişecek?

Windows 10 Redstone güncellemesi için 11 Ekim günü başlat komutu verildi. Peki, bu günvcelleme neleri kapsıyor ne zaman geliyor?

Redstone: Dev Windows 10 Güncellemesi Geliyor! Redstone Ne Zaman Gelecek ve Ne Değişecek?

“Windows 10’dan başka Windows yok” denildi bir kere, ancak bu Windows 10 servis paketleri almayacak manasına elbette gelmiyor. Gerçi ben dikkat ediyorum, sizin de gözünüze çarpmıştır son yapılan Windows 10 Insider güncellemesiyle yapı sürüm numarası 10565’e ulaştı. Sanki bu sürüm numaralandırması 11000 olduğunda Windows 11 kullanıyormuş gibi olacağız. Fantezi işte, neyse. Windows 10 yayınlandıktan sonra yüklü bir güncelleme geleceği konuşuluyordu. Bu güncellemenin adı Redstone, kodu ise RS1. Yani bu sürüm simine bakacak olursak RS2 ve devamı da gelecek demektir. Böylece benim Windows 11 fantezim de suya düşüyor, çünkü standart numaralandırmadan ziyade sürümler Windows 10 RS1 – RS2 olarak devam edecek gibi görünüyor.

Windows 10 Redstone güncellemesi için 11 Ekim 2015'te başlat komutu verildi. Böylece Microsoft bu dev güncelleme için kollarını sıvamış oldu. Peki, bu kocaman Windows 10 Redstone güncellemesi ile işletim sisteminde neler değişecek. Şöyle bir göz atmakta fayda var diye düşünüyorum.

Windows 10 Redstone ne değiştirecek?

Microsoft Windows 10 işletim sistemi geliştiricilerinin önünde şu anda rs1_onecore_mqbase1 adında bir proje başlığı var. Bu güncelleme için çalışmaların başladığının bir işareti olarak gösteriliyor. Yani güncelleme ufukta göründü. Windows 10 Redstone evrensel uygulamaların her cihazda sorunsuz çalışmasını ve uygulamalar yayınlandıkça entegrasyonun sıkıntısız gerçekleşmesini hedef alıyor. Böylece kullanıcılar evrensel uygulamaları farklı platformlarda daha rahat kullanabilecekler. Bunun yanı sıra arayüzünde yeniden elden geçeceği konuşuluyor. Sosyal medya adaptasyonunu da ağırlık veriliyor.

Windows 10 Redstone’u nasıl yükleyeceğiz?

Windows 10 aslında yepyeni bir servis modeliyle geldi. Bunu iyi kötü bir şekilde hepimiz tecrübe ettik. Elektronik mağazalarına giderek “bana oradan bir kopya Windows 10” versene zahmetine girmedik. Her şey çevrimiçi gerçekleşti. Aynı durum elbette Windows 10 Redstone için de geçerli. Redstone güncellemesi Windows 10 güncelleme algoritması dahilinde gelecek ve otomatik olarak yüklenecek. Güncellemenin boyutunun ise 4GB’ı aşmayacağı düşünülüyor.

Windows 10 Redstone gelecek olan tek güncelleme mi?

Elbette hayır. Windows 10 Redstone sonrası standart güvenlik güncellemeleri devam edeceği gibi, bu sürümünde bir üst düzeye yükseltilme şansı her zaman mevcut. Yukarıda da belirttiğim gibi sürümün adı RS1 bu da arkasının geleceğini gösteriyor.

Windows 10 Redstone ne zaman çıkacak?

Microsoft’tan sızan haberlere göre Windows 10 Redstone servis paketi 2016 yılının haziran ayında çıkabilir. Yani gelecek yaz bu pakete hazır olmamız gerekiyor. Ancak bir diğer dedikoduya göre Windows 10 Redstone 2 parti halinde yayınlanacak. Bunlardan RS1 2016 Haziran ayında gelirken, RS2 ise 2016 Ekim ya da Kasım ayını bulacak. Bu da 2 taksitte 10GB’a yakın bir güncellemeyi işaret ediyor.

Windows 10 Redstone’un adı böyle mi kalacak?

Aslında Redstone’un Windows 10 için geleceği haberi çok yeni değil. Ağustos ayının ortalarından beri konuşuluyor. ZDNet web sitesinin Microsoft ile yaptığı röportajda Redstone ismi çok kesin olarak belirtilmiyordu. Ancak şimdi öyle görülüyor ki bu isim oldukça benimsenmiş ve RS1 olarak kısaltılmış bile. Bundan önceki kümülatif Windows 10 güncellemesinin adı da SR1 olarak duyurulmuştu. Ama zaten Microsoft ürün güncellemelerine verdiği isimleri anında değiştiriyor olmasıyla da ünlü. Mesela Windows XP’nin kod adı ilk olarak Whistler olarak duyurulmuş sonra bundan vazgeçilmişti.  

 

Microsoft'tan Windows 10'u Ömür Boyu Bedava Güncelleme Müjdesi

Windows 10 Zorunlu Güncellemelerinden Kurtulmanın Yolları

YORUMLAR