Recuva Nasıl Kullanılır

Silinen dosyalarınızı geri getirmek için ücretsiz olarak sunulan Recuva isimli uygulamanın kullanımına dair bir rehber yazı hazırladık.

Recuva Nasıl Kullanılır

İstenmeyen durumlarla karşılaşıp önemli dosyalarınızı kaybettiyseniz, Recuva isimli programı kullanarak silinen dosyalarınızı geri nasıl getirebileceğinize dair bir rehber yazı hazırladık. Mutlaka inceleyin.

Sürekli bilgisayar başında olan kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun başına gelen, önemli dosyaları kaybetme sorunu gerçekten çok can sıkan bir durum olsa gerek. Yanlışlıkla geri dönüşüm kutusunu boşaltmak, dalgınlıkla yanlış dosyayı silmek ya da taşınabilir belleklerde karşılaştığımız sorunlar bazen geri dönüşü olmayan bir yol gibi görünebiliyor.

Recuva adlı uygulama, normal yollarla kurtaramadığınız dosyalarınızı geri getirmek için geliştirilen bir araç. Müzik, resim, video ve diğer tüm dosya türlerindeki verilerinizi kurtarmanıza imkan tanıyor. İsterseniz Recuva’nın kullanımına bir göz atalım.

Yanlışlıkla biçimlendirilmiş ve içerisinde önemli dosyaların olduğu bir hafıza kartını ele alarak, adım adım dosya kurtarma işlemini yapmaya başlıyoruz

Uygulamayı çalıştırdığınızda bu pencere karşınıza çıkacaktır, Sonraki diyerek devam ediyoruz.

Kurtarmak istediğiniz dosyaya bağlı olarak buradan bir seçim yapabilirsiniz. Eğer tüm verilerinizi kurtarmak istiyorsanız Diğer Dosyalar seçeneğini işaretleyip Sonraki butonuna basabilirsiniz.

Bu adımda ise dosyalarınızın bulunduğu dizini seçmeniz gerekiyor. Belirli bir yerde seçeneğine tıklayarak, sürücü ya da klasör seçebilirsiniz.

Bu adımda da kurtarma işlemini başlatabilirsiniz. Derinlemesine analiz seçeneğini kullanarak, geniş bir tarama da yapabilirsiniz.

Dosyaların boyutuna bağlı olarak kısa bir süre sonra bulunan dosyalar listelenecektir. Ancak tüm dosyalar sağlam bir şekilde kurtarılamayabilir. Durum sekmesinde yazan bilgiye göre dosyaları seçerek kurtarma işlemine başlayabilirsiniz. Kurtarılamaz olarak işaretlenmiş dosyalar için yapılabilecek bir şey yok. Zayıf ve Çok zayıf olarak işaretlenmiş dosyalar için ise çok umutlu olmamanızı tavsiye ederim. Örneğin bu kategoride listelenmiş bir resim dosyasının bozulmuş haliyle karşılaşabilirsiniz.

Silinen dosyalarınızı geri getirmek bu yöntemlerle mümkün. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi her dosyayı kurtarmanız mümkün olmayabilir. Bunun nedenini ise ilgili sürücünün üzerine sonradan veri yazılması olarak gösterebiliriz. Bir başka rehber yazımızda görüşmek üzere. Hoşçakalın.

Android Cihazlarınızdan Silinen Veriler Nasıl Kurtarılır?

CCleaner Nasıl Kurulur?

YORUMLAR