Ramazan Ayında Kullanabileceğimiz En İyi Uygulamalar

Ramazan ayında işinize yarayabilecek en iyi uygulamaları derledik.

Ramazan Ayında Kullanabileceğimiz En İyi Uygulamalar

Ramazan'ı Şerif kapıya geldi çattı. Tüm müslüman alemini yakından ilgilendiren bu ayda aklınıza takılanları öğrenebileceğiniz ve azami fayda sağlayabilecek en iyi uygulamaları Tamindir ekibi olarak derledik.

11 ayın sultanı Ramazan kapıya dayandı. 27 Mayıs Cumartesi Ramazan'ın ilk günü. 27 Mayıs gecesi tüm müslümanlar ilk sahurunu gerçekleştirecek. Ramazan ayında kulağımız ezanda, kalbimiz de sofralarda olacak. Ramazan heyecanını akıllı telefonlardan yaşayacak takipçilerimiz için de işlerine yarabilecek uygulamaları derledik. Ezan vakitlerini takip edebileceğiniz, Kuran-ı Kerim dinleyebileceğiniz ve Ramazan'da size rehberlik edebilecek pek çok uygulamayı aşağıdaki listemizden indirebilir ve hemen kullanabilirsiniz. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan ilk uygulama ile giriş yapalım.

Ramazan ayında kullanabileceğimiz uygulamalar

1. Müslim Asistan

Uygulama yardımıyla iftar ve sahur saatlerini takip edebilir, kuran okuyabilir, zikir çekebilir, dua edebilir, namaz vakitlerini görebilir, kıble yönünü bulabilir, yakındaki Camileri görüntüleyebilir, günün hadisini okuyabilir ve çok daha fazlasına kolayca sahip olabilirsiniz.

Bildirimler yardımıyla Dünya'nın neresinde olursanız olun ezan vakitlerini hiçbir zaman kaçırmadan takip edebileceğiniz Müslim Asistan, nerede olursanız olun Kıble'yi zahmetsizce bulmanıza da olanak sağlar. Bu sayede namaz ibadetinizi kusursuz bir şekilde yerine getirebilirsiniz.

Müslim Asistan içerisinde yer alan alarm özelliği sayesinde ezan vakitlerinden 10 dakika önce alarm çalmasını sağlayabilir, şehrinizin Namaz, İftar ve Sahur vakitlerini görebilirsiniz.

2. Kıble Yönü & Ezan Vakti

Kıble Yönü & Ezan Vakti uygulaması temel olarak kıblenin doğru bir şekilde bulunup namazın eda edilmesi için geliştirilmiş bir uygulama. Dünyanın her yerinde en doğru şekilde kıblenin yönünü hesaplayan uygulamada yer alan "Pusula Modu" internetiniz olmadığı zamanlarda GPS kullanarak kıble yönünü tayin etmenize imkan sağlıyor. Ayrıca Kabe'ye olan uzaklığınızı da bu uygulama ile öğrenebilirsiniz. Uygulama, Android 4.0.3 ve üzeri cihazlarla uyumlu.

3. Ezan Pro

Listemizdeki ilk sırayı alan Ezan Pro uygulaması iPhone, iPad ve Apple Watch üzerinden size ezan vakitlerini bildiriyor. Dünyanın neresinde olursanız olun doğru bir şekilde namaz vakitlerini bildiren uygulama ile aynı zamanda kıble yönünü de bulabilirsiniz. Öte yandan uygulamada yer alan ezan sesi namaz vakitlerinde çalarak kullanıcılarını haberdar ediyor.

4. Ramazan 2017

İkinci sırada yer verdiğimiz Ramazan 2016 uygulaması da tıpkı bir önceki uygulama gibi ezan vakitlerinin net zamanını veriyor ve namaz vakitlerinde ezan okuyarak bildirim sağlıyor. Ramazan 2016 uygulaması ile ekstra olarak Ramazan duaları, Kuran'ı Kerim okuyup dinleyebilme ve Allah'ın 99 ismini öğrenebilme gibi özellikler yer alıyor. Konumunuza da erişebilen uygulama otomatik olarak bulunduğunuz yere ait namaz vakitlerini gösteriyor.

5. İmsakiye 2016

Adından da anlaşıldığı üzere İmsakiye 2016 uygulaması Ramazan ayında uygulanacak iftar ve sahur saatlerini aylık bir tablo olarak önünüze getiriyor. Kolay bir şekilde iftar ve sahur vakitlerini öğrenip, aynı zamanda gün içerisinde kullanabileceğiniz notlar oluşturabiliyorsunuz. Uygulama sayesinde karton imsakiyeleri takip etmek yerine Android telefonlarınızda imsakiye takibi yapabilirsiniz.

6. Ramazan Rehberi 

Ramazan için özel hazırlanan Ramazan Rehberi uygulaması, Diyanet İşleri Bakanlığı'nın yönergeleri doğrultusunda Ramazan heyecanını doyasıya yaşamanıza yardımcı olacak bir uygulama. Ramazan Rehberi ile Türkiye'nin tüm il, ilçe ve köylerine ait imsakiyelere ulaşabilir, aynı zamanda oruç hakkında sıkça sorulan soruları görüntüleyebilirsiniz. Namaz kılma şekilleri, bayram namazı tarifi, Ramazan duaları ve benzeri daha pek çok bilgiye bu uygulama ile ulaşabilirsiniz. 

7. Namaz Vakitleri

Dünya üzerinde yer alan tüm ülkelerde kullanılabilen uygulama ile namaz vakitlerini en doğru şekilde öğrenebilirsiniz. Diyanet Bakanlığı'nın veri tabanından bilgiler alan uygulama, isteğe bağlı olarak ezan da okuyabiliyor. Ayrıca uygulamanın sahip olduğu widget desteği ile uygulamayı açmadan namaz vakitlerini görebilirsiniz. 

8. Kuran-ı Kerim

Şüphesiz ki Ramazan ayında kullanılması gereken en önemli uygulamalardan birisi de Kuran'ı Kerim uygulaması Ramazan ayında evlerinize huzur getirmek istiyorsanız bu uygulama size yardımcı olabilir. Uygulama ile Kuran'ı Kerim dinleyebilir ve aynı zamanda da okuyabilirsiniz. Ayet ve hadislere erişebilir, çeşitli duaları görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca Kuran'ı Kerim'in Türkçe mealine de uygulama sayesinde erişim sağlayabilirsiniz. 

YORUMLAR