Popüler Mobil Uygulamaların Başarılarının Sırrı Ne Olabilir?

Başarılı ve popüler uygulamalar hangi yöntemlerle bu başarıyı yakalıyorlar araştırdık ve yazdık.

Popüler Mobil Uygulamaların Başarılarının Sırrı Ne Olabilir?

Mobil uygulamalar neden popüler dersiniz? Peki, başarılı ve popüler uygulamalar hangi yöntemlerle bu başarıyı yakalıyorlar? Aslında yöntemler farklı değil. Mobil uygulama mağazalarına ulaşmadan önce başlayan incelikli çalışmalar, daha sonra mağaza politikalarıyla pekiştiriliyorlar.

Artık mobil kullanıcılar, hayatlarını kolaylaştıracak birçok işlem için mobil uygulamalara yöneliyor. Bu eğilim mobil yaşam yayıldıkça devam edecek. Bu yüzden sayıları gittikçe artan mobil uygulamaların rekabeti en aza indirmek için stratejiler geliştirmesi kaçınılmaz oluyor. Gelin başarılı mobil uygulamaların, bu başarıyı elde etmek için hangi stratejileri, nasıl uyguladıklarına bir göz atalım. 

Kullanıcı dostu olmak

Karışık ve kullanımı zor arayüzler, hiçbir zaman uygulamaların dostu olmadı. Dikkat ederseniz siz de kullandığınız uygulamaların ne kadar sade arayüzlere sahip olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca ekran boyutları birbirinden farklı cihazlara kolaylıkla uyabilen her uygulamanın pazarda yeri sağlamlaşıyor.

Bildirimleri etkili kullanmak

Anlık bildirimlerin orijinal adı “push notification” olarak kullanılıyor. Bu iletilerin gerçekten kullanıcıyı motive edici özellikleri olmak durumunda. Öte yandan zamanlamaları da çok önemli. Bildirimler uygulamayla kullanıcılar arasında bir köprü gibi de düşünülebilir. Abartmadan gerekli bildirimler yapabilen her uygulama mağazalarda en çok tercih edilenler arasına kolayca girebiliyor. Kısaca kullanıcıları harekete geçirecek hediyeler, fırsatlar, kampanyalar sunmak ve bunu doğru bir zamanlamayla gerçekleştirmek çok önemli.

Güncellemeler

Güncellemeler hem uygulamanın gündemde kalmasını sağlayan, hem de biraz müşteri ilişkilerine dayalı bir durum. Gelen yorumların takibiyle kullanıcıların uygulamayla ile etkileşimlerini takip edebilmek güncellemeleri zorunlu kılıyor. Kısaca uygulamayı yapıp mağazada rafa koymakla her şey bitmiyor. Ne kadar yararlı, kullanıclar ne gibi eksikliklere dikkat etmiş bunları da takip etmek çok önemli. Taleplerinin hemen güncellemelerle gerçekleştiğini gören kullanıcılar uygulamalarından vazgeçmiyorlar. Bu da belli bir oranda müşteri bağımlılığı sağlıyor.

Viral paylaşım sağlamak

Uygulamayı sosyal mecralarda akıllıca pazarlamak, hakkında bloglar ve videolar paylaşmak çok önemli. Bunu başaran uygulamaların sırtı yere gelmiyor. Bunun için biraz da sosyal medya pazarlama stratejisi bilmek gerekiyor. 

Her platformda var olmak

Sadece iOS ya da sadece Android üzerine çalışmak genellikle pazarı yarı yarıya değerlendirmek demek. Popüler uygulamalar bir göz atın, hepsinin her platformda yer almak için birbiriyle yarıştığını görebilirsiniz. İlk önce hangi platformda var olmak sorun değil, ancak her platformda ulaşılabilir olmak çok önemli.

Ölçümleme yapmak

Uygulamanın her şeklide takibe alınması uygulama geliştiriciler için son derece önemli. Uygulamanın pazarda nasıl bir ivme takip ettiğini bilmemek onun hakkında nasıl bir strateji izlenmesi gerektiğini de planlayamamak demek. Bu yüzden indirme sayısından, tıklanma, sayfa ziyareti ve yorumları da takip almak çok büyük bir önem taşıyor.

İşe yarar bir uygulama olmak

En önemli maddeyi sona sakladık. İşe yarar bir uygulama tasarlamak milyonlarca uygulama arasında elbette kolay değil. Ancak şöyle bir bakın. Mobil dünyada belli bir boşluğu gözüne kestirip bu açığı kapatabilen her uygulama bugün uygulama mağazalarında başa güreşiyor.

Eğer siz de bir mobil uygulama geliştiriyor ya da geliştirmeyi düşünüyorsanız uygulamanın başarısını garanti etmek için bu stratejileri uygulayabilirsiniz. 

Webmasterların Kullanması Gereken Mobil Uygulamalar

İş Hayatında Verimliliğinizi Arttıracak Mobil Uygulamalar

Ücretsiz Mobil Uygulamalar Ücretlileri Geride Bırakıyor

YORUMLAR