Polaris Office ile Tüm Platformlarda Ücretsiz Ofis Deneyimini Keşfedin

Polaris Office nedir, özellikleri neler, nasıl indirilir? Bu yazıda çok sayıda kullanıcı tarafından oldukça merak edilen soruları detaylı bir şekilde açıkladık.

Office programları, işte, okulda, evde en sık kullandığımız programlar arasında geliyor. Gerek sunum hazırlama aşamasında, gerek elektronik tablolar hazırlarken, gerekse de yazı işlerinde elimiz ayağımız konumundalar. Peki, Polaris Office nedir, özellikleri neler, nasıl indirilir? Bu yazıda merak edilen soruları yanıtlayacağız.

Hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılara yönelik hazırlanmış birçok office programı arasından tablo, belge, sunum hazırlama ve düzenleme işlerini bir arada sunması, çapraz platform destekli olması, bulut servislerle entegre çalışması ve ücretsiz kullanım sunmasıyla ayrılan Polaris Office’e yakından bakıyoruz.

Microsoft Office Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?
YAZILIM

Microsoft Office Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?

Uzun yıllar boyunca hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen, eski adıyla Microsoft Office olarak bildiğimiz Microsoft 365, öğrencilerden çalışanlara kadar oldukça geniş bir kitleye hitap ediyor.

Office programı denilince çoğumuzun aklına ilk olarak Microsoft Office geliyor. Temel olarak Word, Excel, PowerPoint’ten oluşan office programı iş ve ev kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılasa da aylık veya yıllık abonelik modelli olmasından fazla tercih edilebilir konumda değil. Bu noktada ücretsiz office programı arayışı başlıyor.

Polaris Office Nedir, Ne İşe Yarar?

Ücretsiz seçenekler arasında en iyisi Polaris Office desek sanırız yanlış olmaz. Polaris Office doküman, tablo, sunum oluşturma, görüntüleme ve düzenleme programlarını kendi bünyesinde barındırarak ayrı ayrı program kurma zahmetinden kurtaran depolama alanından da kazandırıyor.

MS Office ile oluşturulmuş dosyalarla da uyumlu olması, sıklıkla kullanılan dosya türlerini sorunsuzca ve hızlı şekilde açması, kullanıcıya dilediği cihazdan belgelerini görüntüleme ve düzenleme şansı vermesi, belgeler üzerinde eş zamanlı çalışmaya izin vermesi, bir cihazda düzenlenen belgeye diğer cihazdan kalınan yerden düzenlemeye imkan tanıması gibi Microsoft’un ücretli sunduğu seçenekleri ücretsiz olarak kullanıma sunması öne çıkartıyor.

Oldukça ufak boyutlu olduğundan inmesiyle yüklenmesi neredeyse bir olan Polaris Office, bünyesinde yazı işleriniz için kullanabileceğiniz Word, grafiklerle süslü elektronik tablolar hazırlamak için ihtiyacınız olacak Sheet ve sunum hazırlamanız için gerekli Slide programlarını taşıyor.

Yerel ve bulutta depoladığınız belgeleriniz için görüntüleme, oluşturma, düzenleme işini ister bilgisayarınızdan, ister mobil cihazlarınızdan, isterseniz de web tarayıcınız üzerinden yapabiliyorsunuz.

Bulut tabanlı çalışmasının avantajıyla bir cihazınızda değişiklik yaptığınız vakit tüm cihazlarınıza eş zamanlı yansımış oluyor ve belgelerinizin son haline internet erişimi sağladığınız her yerden hesabınıza giriş yaparak rahatlıkla erişebiliyorsunuz.

Tek bir çatı altında birleştirilen Word (MS Office), Sheet (MS Excel), Slide (MS PowerPoint) programları kullanılabilirlik yönünden gerek mobilde gerekse de masaüstünde MS Office’ten hiç farklı değil. Yazı hazırlarken, tablo oluştururken veya sunumunuzu tasarlarken ihtiyaç duyacağınız tüm araçlar elinizin altında. Arayüz o kadar sadeleştirilmiş ki İngilizce olmasının eksikliğini hissetmiyorsunuz.

Arayüz demişken kurulumdan sonra sizi karşılayan başlangıç ekranından da bahsetmek gerekirse; orta sütunda son açtığınız belgeler, sol sütunda sizinle paylaşılan, yerel ve bulutta tuttuğunuz belgeler, sağ sütunda da belge oluşturma ve hesabınızı yönetebildiğiniz bir alana yer verilmiş. Tek tıkla Word, Sheet ve Slide dosyası oluşturabiliyorsunuz.

Polaris Office Özellikleri Neler?

  • Ücretsiz olarak kullanabilme
  • İstenen cihazda çalışmaya devam edebilme
  • Birden fazla hizmete tek programda erişebilme
  • Belgeleri birlikte düzenleyebilme
  • Bulut hesabındaki belgeleri aktarabilme ve düzenleyebilme

Programı bilgisayarınızda, mobil cihazınızda, internet tarayıcınızda ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Böylelikle aylık, yıllık ödeme planı düşünmenize artık gerek kalmaz. Dilediğiniz cihazdan çalışmaya devam edebilirsiniz. Bu sayede PC, tablet, akıllı telefon fark etmeksizin belgelerinizi görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Tüm doküman formatları için birden fazla programa ihtiyacınız kalmaz. MS Office, PDF ve diğer dokümanlara tek bir program altında erişebilirsiniz. Belgeler üzerinde çalışma arkadaşlarınızla birlikte çeşitli düzenlemeler yapabilirsiniz. Talk+ ile hızlıca paylaşabilir ve düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

Google Drive, Box, Dropbox, OneDrive veya Amazon Cloud bulut hesabınızda yer alan belgeleri kolaylıkla programa aktarabilirsiniz. Programa aktardığınız belgeler üzerinde düzenleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Polaris Office İndir İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayın.
  • "İndir" butonuna tıklayın.
  • Kısa sürede indirme işlemi başlayacaktır.
  • İndirme işleminin ardından kurulumu gerçerkleştirin.
  • Kurulumun ardından programı açın ve kullanmaya başlayın.

Dünya çapında çok popüler bir program olan Polaris Office'i indirebilmek için ilk olarak yukarıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz. Bu işlemi yapmanız halinde bir sayfa açılacak. Açılan sayfa üzerinden "İndir" butonuna basın. İndir butonuna tıkladığınız takdirde çok kısa süre içerisinde indirme işlemi başlayacaktır.

İndirme işlemi tamamlandıktan sonra kurulumu gerçekleştirin. Bunun için kurulum dosyasına çift tıklayıp ekrandaki talimatları uygulamanız gerekiyor. Kurulumun ardından programı açabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu yazı ile Polaris Office nedir, özellikleri neler, nasıl indirilir sorularını yanıtladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimel paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR