Pokemon Go Fake GPS ile Nasıl Oynanır?

Pokemon Go oyununu Fake GPS ile nasıl oynayacağınızı anlattık. Blogun ayrıntılarını okumak için tıklayın!

Pokemon Go Fake GPS ile Nasıl Oynanır?

Pokemon Go çıktığından beri okuyucularımızdan bir hayli soru alıyoruz. Bu soruların bir çoğu "bazı oyuncular düşük seviyede olmasına ve bizimle aynı bölgede yaşamasına rağmen nasıl nadir pokemonlara sahip olabiliyorlar" minvalinde ve sayısı giderek artıyor. Oyunda yasak olduğundan Fake GPS olayına mesafeli olsakta sizlerin merakını gidermenin faydalı olacağı kanaatindeyiz. Konuya dönecek olursak, bu blogda Pokemon Go Fake GPS ile nasıl oynanır sorusuna cevap arayacağız.

Öncelikle oyunu bu şekilde oynamaya tamamen karşı olduğumu belirtmeliyim. Pokemon Go'nun amacının sadece pokemon yakalamak değil, aksine toplumla daha fazla bütünleşmeyi sağladığına ve çevremizi genişlettiğine inanlardanım. Dolayısıyla bu blogun oyunu manipüle etme gibi bir misyonu yok, sadece yıllardır çeşitli amaçlarla kullanılan bir yöntemi Pokemon Go bağlamında nasıl kullanacağınızı anlatacağım. Hadi başlayalım.

Fake GPS Nedir, Hangi Amaçla Kullanılır?

Fake GPS, yıllardan beri mobil platformlarda kullanılan bir yöntem. Mevcut konumunuzu gizleyerek farklı bölgelerde aktif olduğunuzu başkalarına göstermek ya da uygulamaları yanıltmak isterseniz bu yöntemi kullanabilirsiniz. İlk ortaya çıktığı dönemlerde Foursquare için kullanıldığını bildiğimiz Fake GPS, uygulama mağazası genişledikçe kullanım alanı olarakta bir hayli yayıldı. Şimdilerse ise Pokemon Go oyunu için kullanılıyor. 

Pokemon Go Oynamak İçin Fake GPS Nasıl İndirilir?

Google Play Store üzerinde "Fake GPS" yazarak arama yaparsanız önünüze birçok alternatif uygulama gelecektir. Bu uygulamaların bir çoğunu denedim ve çeşitli cihazlarda başarılı olmadığını gördüm. Dolayısıyla Fake GPS nasıl indirilir sorusunun cevabını daha kolay ve işe yarayan bir yöntem ile vereceğim. Daha önce adını duymuş olabileceğiniz Bluestacks benzeri bir program olan Nox App Player.

1- Bignox tarafından Pokemon Go için yayınlanan Nox App Player sürümünü buraya tıklayarak indiriyoruz. 

2- Tam olarak 345 Mb olan programı indirdikten sonra çalıştırıyoruz. Install butonuna basmadan önce "Custom" bölümüne tıklayarak aşağıdaki gibi ayarlama yapmanızı öneririm. Daha sonra Install diyerek ilerliyoruz.

3- Yükleme işlemi devam ederken aşağıdaki gibi bir uyarıyla karşılaşacaksınız. Bu tip programlar Windows tarafından güvensiz sayıldığından bu tip uyarılar vermesi normaldir. Yükle diyerek devam diyoruz. 

4- Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra Start butonuna basarak devam ediyoruz ve karşımıza aşağıdaki gibi bir yükleme alanı geliyor. Dolmasını bekleyin.

5- Yükleme ekranı dolduktan sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir Android menüsü gelecek. Birkaç saniye bekledikten sonra Pokemon Go'nun yüklü olarak geldiğini göreceksiniz. Ekstradan APK yüklemenize gerek kalmadan oyunu Nox App Player içerisinde bulmanız mümkün. 

6- İşaretlemiş olduğum Pokemon Go ikonuna tıklayarak oyunu açıyoruz. Bu noktada biraz mola verelim, anlatımın geri kalanını aşağıdaki görselin altında paylaşacağım.

Sağ tarafta oyunun açıldığını göreceksiniz. Üst köşede minik bir Settings yani Ayarlar bölümü var, oraya geldikten sonra birtakım ayarları oradan yapabilirsiniz. Advanced sekmesine gelerek performans artırımı, tablet ya da telefon ekranı tercihi ve grafik modu gibi maksimum verim alacağınız şekilde ayarlamalar yapabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış, ben ilk yüklediğimde oyunda kasılma sorunları yaşadım, ayarlar bölümüyle biraz oynadığımda nispeten daha verimli oldu.

7- Şimdi, buraya kadar bir sorunla karşılaşmadıysanız asıl önemli olan kısıma geliyoruz. Pokemon Go Fake GPS ile nasıl oynanır sorusunun cevabı burada saklı diyebilirim. Zira klavye kontrolü ile oyunda ilerleyebiliriz ve ayarladığımız lokasyonda rahat hareket edebiliriz. Oyun açıldıktan sonra hesabımıza giriş yapıp ya da yeni bir hesap açıp ilerlediğimizde karşımıza adeta Pokestop ve GYM cenneti çıkacak. Bu noktada GPS signal not found hatası alabilirsiniz, merak etmeyin çözümü çok basit. Aşağıda soru-cevap şeklinde bazı önemli hususlara değineceğim. Ama önce aşağıdaki gibi klavye kontrolü ayarımızı yapıyoruz. 

8- Bu ayarı da yaptıktan sonra artık W-A-S-D tuşlarından oyunu kontrol edebilir ve pokemon yakalayabilirsiniz. Lokasyon değişikliklerinde de aşağıdaki görsel yardımcı olacaktır. Başlangıçta Sydney kentinde oluyorsunuz, dilerseniz değiştirebilirsiniz.

Şimdi kafanızda oluşması muhtemel bazı sorulara cevap vermek istiyorum. 

GPS signal not found hatası alıyorum, ne yapmalıyım?

Oyunu açtıktan sonra böyle bir hata ile karşılaşırsanız endişelenmenize gerek yok. Nox App Player programını kapatın ve yeniden başlatın, sorununuz düzelecektir.

Fake GPS kullanmanın faydası var mı?

Fake GPS kullanmanın daha çok zararı var ama soruya iyimser yaklaşalım. Bu yöntemle oyunu oynarsanız bulunduğunuz lokasyonda çıkmayan ya da çok nadir çıkan pokemonları daha kolay yakalayabilirsiniz. Üstelik konumunuza yakın Pokestop yoksa, Fake GPS ile çok olan bölgelere ışınlanabilir ve istemediğiniz kadar çok Lure Module açık olan bölgede bulunabilirsiniz. 

Fake GPS kullanırsam banlanır mıyım?

Bloga başlamadan önce bahsettiğim gibi Fake GPS oyunda zaten yasak olan bir yöntem ve kullanırsanız ban yersiniz. Niantic firmasının Soft ban dedikleri caydırıcı bir cezası var. Belirli saatler arasında hesabınız ban yer ve oyuna giriş yapamazsınız. Ama bu noktada daha ciddi bir uyarıda bulunayım, şimdilik kısa süreliğine oyundan uzaklaştırılırsınız ama oyun tam anlamıyla dünyada açık hale geldiğinde süresiz banlanma riskiniz olabilir. Benden söylemesi...

ÖNEMLİ UYARI: Sizden gelen talepler doğrultusunda bu içerik oluşturulmuş olup, Fake GPS kullandığınız taktirde hesabınızın banlanmasından tamamen siz sorumlu sayılırsınız. Hali hazırda oyunda yasak olan bu yöntem dolayısıyla alacağınız tüm riskler tarafınıza aittir. Blogun başında belirtildiği gibi, Pokemon Go oyununun legal yollardan oynanmasını tavsiye ediyorum. Haksız rekabeti önleme, banlanma riskini ortadan kaldırma ve diğer sorunlarla karşılaşmamanız için bunun bir gereklilik olduğunu düşünüyorum. İyi oyunlar!

Türkiye'nin En Kapsamlı Pokemon Go Rehberi

Pokemon Go Oynarken Veri Kullanımı ve Pil Ömrü ile İlgili Önemli İpuçları

YORUMLAR