Playstation’ın Tarihi Detaylarını Merak Edenler, Buraya!

Playstation 20 sene içinde 4 nesil video oyun konsolları geliştirdi biz de resimli tarihini derledik.

Playstation’ın Tarihi Detaylarını Merak Edenler, Buraya!

Playstation Sony Computer Entertainment tarafından geliştirilen video oyun konsolu serisi markası olarak zihinlerde yer alıyor. Çok seviliyor ve kullanıcısı çok fazla. İlginç rakamlarla dolu Playstation'un resimli tarihini sizler için derledik. 

İlk olarak 3 Aralık 1994 tarihinde, Japonya'da tanıtılan marka 20 sene içinde beşinci, altıncı ve yedinci nesil video oyun konsollarını geliştirdi. PlayStation dört ev konsolu, iki taşınabilir konsol, bir medya merkezi, çevrimiçi servis, telefon entegrasyonu ile birlikte dev bir oyun fabrikasına dönüşmüş durumda. Aşağıda ki resimli tarih tablolarında konsolların fiyatları çıkış tarihindeki ABD doları, Japon yeni ve İngiliz sterlini olarak gösteriliyor. Bunu özellikle ülkemiz fiyat politikalarıyla karşılaştırma yapabilmeniz adına yaptık.

1993 – 1999

Sony 1994 yılında piyasaya ilk çıktığında, o dönemin konsollarına oranla çok çok üstün bir donanım ve performansa sahip, oldukça özenle tasarlanmış bir oyun aracı olarak çok ilgi gördü.

2000 – 2005

PS1'in hemen ardından yakalanan başarıyı zirveye taşımak isteyen Sony, kollarını hemen ikinci nesil için sıvamıştı bile. Bu sefer daha çok ses getirecek yenilikler peşindeydi, Yeni gelen PS2 artık ekstra başka bir cihaz eklemeye gerek duymadan film ve müzik CD'lerinizi oynatacak bununla da kalmayıp, DVD desteğiyle gönülleri fethedecekti.

2005 - 2013

PS3 dönemi dünyada insanların biraz kafalarının karıştığı dönem oldu. Sony, yıllardır üzerinde çalıştığı yeni ev konsolu PlayStation 3'ü piyasaya 2006 yılında sürdü. İlk dönemlerini oldukça yoğun eleştiri bombardımanına uğrayan konsolun değeri Uncharted , Heavy Rain, God of War 3 gibi oyunlar sayesinde konsolun gücünün ne olduğu biraz geç de olsa anlaşıldı.

2010'da üretilen PlayStation 2 entegreli Sony Bravia televizyon sadece Japonya'da piyasaya sürüldü. Dünya piyasasından da bu televizyona bir talep gelmemişti zaten. Serinin ana oyun kumandası DualShock, 28 Haziran 2008 itibariyle tüm dünyada 28 milyonun üzerinde

2013 -2015

PS4 hafızalarımızda en çok beklenen konsol olarak yer alacak. Şubat 2013 tarihinde tanıtılan Sony'nin PlayStation 4'ü, Sony oyun konsollarının dördüncü nesli olarak karşımıza çıktı. Resmi olarak Amerika'da 15 Kasım 2013, Avrupa'da 29 Kasım 2013, Çek, Macaristan, Slovakya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Umman ve Türkiye'de ise 13 Aralık 2013'te raflara yerleşti. Anavatanı Japonya'da ise 22 Şubat 2014'te satışa sunuldu.

PS4 donanım olarak; AMD tarafından özel olarak tasarlanmış bir ana kart üzerinde, düşük güç tüketen x86-64, 8 çekirdekli AMD 'Jaguar' işlemci, 1,84 TFLOPS yeni nesil AMD Radeon tabanlı grafik motoru ve 8GB GDDR5 RAM kullanarak tam bir oyun canavarı olduğunu ilan etti.

Playstation'un nesiller boyunca devam eden kararlı gelişimine güzel bir örnek olan aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ederiz. 

PlayStation Evrimi: Başlangıç

PlayStation Evrimi:PlayStation 2

Samsung Televizyonlarda PlayStation Oyunları, PlayStation Olmadan Oynanabilecek!

YORUMLAR