Pinterest Alternatifi 11 Farklı Sosyal Paylaşım Websitesi

Pinterest aldı başını gidiyor. Bunu gören girişimciler alternatif olabilecek sosyal ağ servislerini çoktan devreye aldılar bile. Pinterest'e alternatif olarak kullanabileceğiniz 11 farklı sosyal paylaşım servisini listeledik.

Pinterest Alternatifi 11 Farklı Sosyal Paylaşım Websitesi

Pinterest bir virüs gibi yayılıyor. Kendi içinde kurduğu hiyerarşik düzende pinlemekten kendini alamayan milyonlarca kullanıcıyı kendine çekmiş durumda. Her geçen gün bu sayı artarken, açıklanan son istatistiklere göre sadece Amerika’dan aylık 10 milyon ziyaretçi geliyor. 2008’de ilk adımı atılan şirketin en başarılı çıkışı 2011’de Pin servisini devreye almasıyla yaşadı. Google+, Reddit, Youtube ve LinkedIn üzerinden yoğun trafik çeken Pinterest’in doğal olarak alternatifleri de kısa sürede ortaya çıktı. Bu nedenle Pinterest alternatifi olarak kullanabileceğiniz 11 farklı websitesini listeledik.

LittleMonsters

20 milyon takipçisi olan Lady Gaga'nın, hayranlarının birbirleri ile tanışıp, kaynaşabilmeleri için açtığı sosyal ağ sitesidir. Bu site ile birlikte artık kendisine sosyal medya kraliçesi diyebiliriz. Henüz Beta testleri süren websitesine davetiye ile üyelik mevcut ve davetiyelerin de pek hızlı geldiği söylenemez.

TheFancy

Arayüz olarak Pinterest’e benzemese de içerik bakımından birebir aynı. Pinterest, Tumblr ve bir magazin katalogunun karışımı diyebiliriz. Beğendiğiniz multimedyayı Fancy It butonu ile takibe başlıyorsunuz. Ayrıca satın alma, bir şeyler satmak istiyorum, daha fazla bilgi gibi ek özelliklerde sunulmakta.

Pinspire

eBay, Groupon v.b. siteleri klonlayan bir grup tarafından hazırlanan arayüzü dahil diğer özellikleri ile de birebir aynı olan Pinterest klonu Pinspire ilginizi çekebilir. Davetiye beklemenize de gerek yok. Pinterest ileride bu servisi satın alır mı bilinmez ama ülkelere göre ayrım yapılıyor olması ve Türkiye’yi seçtiğinizde .ir uzantılı domaine yönlendirmesi beni bu servisten biraz uzaklaştırdı diyebilirim.

We Hearth It

Arayüzüyle pek Pinterest’i çağrıştırmasa da aynı yılda kurulan iki site içerik paylaşım ve yönetimleriyle birbirine çok benzemekteler. “Pin” yerine “Hearth” butonuna tıklayarak resimleri favorilerinize ekleyebilir, Pinterest board’da olduğu gibi panelinizde takip ettiğiniz kişilerin görüntülediği benzer resimleri görebilirsiniz. Website renkleri ve içeriği bakımından bayanlara hitap ettiğini düşünebilirsiniz ama öncelikle Facebook sayfasında 400.000 üyesini incelemenizi öneriyoruz.

Chill

Pinterest’in Video şubesi diyebiliriz. Pinterest ile neredeyse tüm özellikleri aynı olan Chill, davetiye gerektirmeden Facebook hesabınızla giriş yapıp kullanıma hemen başlayabileceğiniz bir video paylaşım websitesi.

- Chill servisi yayından kaldırılmıştır.

Gentlemint

Bayanların domine ettiği Pinterest ve We Hearth It gibi sitelerin aksine Gentlemint yoğun olarak erkeklerin kullanabileceği bir sosyal paylaşım sitesi. Otomobil, yat v.b. paylaşılan fotoğraflar yoğun olarak karşınıza çıkıyor. Davetiye sistemiyle çalıştığını hatırlatalım.

Juxtapost

Pinsterest’in başlangıç seviyesindeki hali olarak görebiliriz. Hemen üye olabilme, aynı ekran üzerinde beğendiğiniz içeriğin benzerlerini gösterebilme, yine aynı ekranda içeriği görüntüleyebilme gibi farklı ve güzel olan bir kaç özelliği ve yoğun olarak tasarım konularında içeriğin yer alması bakımından Pinterest’ten ayrılıyor diyebiliriz.

Design:related

2006 yılında kurulan ve yüklenen nitelikli resimler bakımından önemli bir yer edinen bir resim-paylaşım servisidir. Yoğun olarak tasarımcılar ve kendini yaratıcı hissedenler tarafından kullanılmakta. Bir tasarımcı için bir nevi portfolyo sitesi diyebiliriz. Davetiye sistemi ile çalışması, içeriklerin eşsiz olmasına yardımcı bir etken.

ViSualizeUs

Adından da anlayabileceğimiz gibi görselliğin ön planda yer aldığı tasarım objelerinin resimlerinin belirlenen kategoriler altında paylaşıldığı bir web servisi.

ImageSpark

Pinterest ile neredeyse tüm özellikleri benzeyen resim paylaşım servisi, “moodboard” ismini verdiği bölümüyle Pinterest’in “board” bölümünden ayrılmakta. “moodboard” bölümü her kullanıcıya bir çalışma alanı vermektedir. Kullanıcı beğendiği fotoğrafları dilediği ölçülerde bu çalışma alanı üzerinde sürükle bırak ile yerleştirebilmekte. Bu özellik sayesinde magazin dergisinin bir sayfasını dahi oluşturabilirsiniz. ImageSpark, yeni kayıt olanlara 1 GB web alanı ve 2 adet “moodboard” sunuyor. Mutlaka denemeniz gereken yaratıcı bir servis.

Clipboard

Davetiye sistemi ile çalışan Pinterest özelliklerini içinde barındıran benzer bir servis. Resim-metin-video içeriği paylaşabilmenize olanak vermekte. Sunulan RSS desteği sayesinde etiketlenen içerikleri, takip ettiğiniz kişilerin paylaştıklarını kolayca ulaşabilmenizi sağlayan bir yapıya sahip.

Listedeki websitelerini beğenmemiş ya da Pinterest’e hiç girmemiş dahi olabilirsiniz. Blog sayfamızda yayınlanan Pinterest Kullanım Kılavuzu yazımız ilginizi çekebilir.

YORUMLAR