Photoscape ile Toplu Resim Düzenleme

Gelişmiş özellikleri ile dikkat çeken başarılı fotoğraf düzenleme programı PhotoScape, toplu resim düzenleme işleminin gerçekleştirilmesine olanak tanıyor.

PhotoScape, toplu resim düzenleme işleminin çok kolay bir şekilde yapılabilmesine imkân tanıyor. Peki, popüler fotoğraf düzenleme programı üzerinden toplu düzenleme işlemi için hangi adımların uygulanması gerekiyor? Bu yazıda merak edilen soruyu yanıtlayacağız. 

Toplu düzenleme işlemi özellikle fotoğraf albümü yapacak olan kullanıcılar için gerçekten büyük bir kolaylıktır. Çünkü tüm fotoğraflarınızı aynı anda kırpabilir, boyutlarını düzenleyebilir veya üzerlerinde aynı efektleri uygulayabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere popüler resim düzenleme programlarının başında gelen Photoscape ile fotoğraflarımızı toplu olarak nasıl düzenleyebileceğinizi sizlere anlatmaya çalışacağım.

Photscape her ne kadar GIMP kadar güçlü bir fotoğraf düzenleme programı olmasa da, çoğu kullanıcının en favori programları arasında yer almaktadır. Buna neden olarak da  kullanıcı dostu arayüzü, kolay kullanımı ve günlük tüm fotoğraf işleme işlemlerini içerisinde barındırıyor olmasını gösterebiliriz.

Photoscape ile toplu resim düzenleme işlemi sayesinde zamandan ne kadar büyük tasarruf edebileceğinizi öğrenmek için birazdan anlatmaya çalışacağım adımları lütfen dikkatlice takip etmeye çalışınız.

PhotoScape ile Toplu Resim Düzenleme Adımları Neler?

  • Programı açın.
  • "Toplu Düzenleyici" seçeneğini seçin.
  • "Ekle" butonuna basın.
  • Fotoğrafları seçin.
  • "Filtre" sekmesine tıklayın.
  • İstediğiniz filtreleri uygulayın.
  • "Ev" sekmesine tıklayın.
  • Kırpma ve kenarlık ekleme işlemlerini uygulayın.
  • Düzenlemenin ardından "Tümünü Dönüştür" butonuna basın.
  • Resimlerin kaydedileceği yeri belirleyin.
  • Görsellerin isimlerini ayarlayın.
  • Format ve kaliteyi seçin.

Dünya genelinde çok fazla sayıda kişi tarafından tercih edilen fotoğraf düzenleme progrmaında çeşitli özellikler yer alıyor. Bu özelliklerden bir tanesi olan "Toplu Düzenleyici", isminden de anlaşılacağı üzere birden fazla görselin düzenlenebilmesine olanak tanıyor.

Söz konusu işlem için ilk olarak bilgisayarınızda yüklü olan fotoğraf düzenleme programı PhotoScape'i açın. Programı açtıktan sonra karşınıza çeşitli seçenekler çıkacak. Bu seçeneklerin arasından "Toplu Düzenleyici" aracını seçmeniz gerekiyor.

Bir sonraki aşamada "Ekle" butonuna tıklayın. Daha sonra düzenlemek istediğiniz fotoğrafları seçin. Fotoğrafları seçtikten sonra düzenleme işlemine geçebilirsiniz. "Filtre" sekmesine tıklayarak istediğiniz filtreleri uygulayabilir, "Ev" sekmesine tıklayarak kırpma ve kenarlık ekleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Düzenleme işlemlerini tamamladıktan sonra "Tümünü Dönüştür" butonuna basın. Daha sonra resimlerin kaydeidleceği yeri belirleyin. Görsellerin isimlerini de ayarladıktan sonra format ve kaliteli seçin.

Öncelikle Photoscape programını açarak, toplu düzenleyici simgesine tıklıyoruz. Eğer bilgisayarınızda Photoscape programı kurulu değilse, Tamindir üzerinden programın son sürümünü hızlı ve güvenilir bir şekilde indirerek, kurabilirsiniz.

Toplu düzenleme ekranının sağ üst bölümünde bulunan ekle butonuna basarak, istediğiniz klasör altındaki fotoğrafları seçtikten sonra aç butonuna tıklayın. Böylelikle fotoğraflarınız Photoscape üzerine aktarılacaktır.

Farklı klasörler altında bulunan ve toplu düzenleme işlemine dahil etmek istediğiniz diğer fotoğraf ve resimlerinizi de aynı şekilde işleme dahil edebilirsiniz. Üzerinde toplu düzenleme işlemi yapmak istediğiniz tüm fotoğraflarınızı eklediyseniz, ekranın orta bölümünde hepsini teker teker görebilirsiniz.

Sağ panelde bulunan filtre sekmesine tıklayarak, filtre sekmesi altında bulunan efektlerden istediklerinizi fotoğraflarınıza kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Resmimizde gördüğünüz üzere ben efekt olarak; yüksek - kontrast geliştirme, orta - tazeleme ve orta - agfa film efektini resim üzerine uyguladım.

Sizlerde kendi seçeceğiniz özel efektlerle resimlerinizi zenginleştirebilirsiniz. Resimlerinizin efektler eklendikten sonra nasıl göründüğünü merak ediyorsanız, ortada üst bölümde bulunan resim adlarına tıklayarak teker teker kontrol edebilirsiniz.

Yine sağ menüde bulunan ev sekmesi altından resimlerinizi kırpabilir veya resimlerinize kenarlık ekleyebilirsiniz. Bunun için resimde görülen kırmızı diktörtgen içerisine aldığım kenarlık ve kırpma bölümlerini kullanabilirsiniz.

Resimlerinizi istediğiniz boyutlarda kırpabilirsiniz. Bunun için gerekli boyutları girmeniz yeterlidir. Burada dikkat etmeniz gereken en boy oranını düzgün ayarlayarak resim alanından kayıp vermemektir. Bunu deneme yanılma yöntemiyle kolayca öğrenebilirsiniz.

Hemen üstünde bulunan kenarlıklar menüsü sayesinde resimlerinizin daha güzel görünmesi için çerçeveler ekleyebilirsiniz.

Eğer yapmanız gereken tüm düzenleme işlemlerini bitirdiyseniz, resimlerimizi toplu olarak düzenleyebilmek için tümünü dönüştür butonuna tıklayınız. Sonrasında sırasıyla yapabileceğiniz 3 işlem bulunmakta.

İlk olarak resimlerinizi kaydedeceğiniz klasörü seçebilir, ikinci olarak resimlerin adlarının ne olacağını ayarlayabilir, üçüncü ve son olarakta resimleri hangi görüntü formatı ve kalitede kaydetmek istediğinizi seçebilirsiniz.

Eğer resimlerinizin kalitesini çok fazla düşürmek istemiyorsanız PNG olarak ve yüksek görüntü kalitesiyle kaydetmenizi tavsiye ederim. Yine de seçim tamamen size kalmış.

Gerekli seçimleri yaptıktan sonra, son olarak kaydet butonuna tıklayarak Photoscape ile toplu resim düzenleme işlemimizi bitirmiş bulunuyoruz.

Gördüğünüz üzere tüm resimlerimizi dakikalar içerisinde toplu olarak istediğimiz efektleri uygulayarak ve boyutları ayarlayarak düzenleme işlemini kolayca yapabiliyoruz. Zamanı değerli olan arkadaşlarımız için umarım yararlı bir kaynak olacaktır.

Bu yazıda popüler fotoğraf düzenleme programı üzerinden toplu resim düzenleme işleminin nasıl gerçekleştirileceğini açıkladık. Konu ile ilgili kafanıza takılan sorularınızı ve görüşlerinizi yorum bölümümüzü kullanarak bizlere iletebilirsiniz.

YORUMLAR