Her Yerde Oynanabilecek Eğlenceli Oyunlar

Bu yazımızda sizler için her yerde oynanabilecek eğlenceli oyunları sıraladık.

Oyun Paketi: Her Yerde Oynayabileceğiniz Küçük ve Eğlenceli Oyunlar

Yazın tatildeyken dizüstü bilgisayarınızda internet bağlantısı olmadığı zaman da eğlenmek için bilgisayarınızda olması gereken oyunlardan birkaçını oyun paketi olarak hazırlamak istedik. Yer kaplamayan bu oyunlarla artık dizüstü bilgisayarınız yanınızdaysa internet olmadan da eğlenebilirsiniz. Oyun piyasasının gelişen teknoloji ile mükemmelleşen grafiklere sahip sistem zorlayan oyunlar sunması, orta derecede donanımlara sahip masaüstü bilgisayarlarımız veya dizüstü bilgisayarlarımızda oyun keyfini doyasıya yaşamamızı bir nebze de olsun engelliyor. Fakat basit grafiklere sahip olmasına rağmen oynanabilirliği çok yüksek olan ve eğlenceli vakit geçirmemizi sağlayan birçok oyun da düşük bütçelerle veya ücretsiz olarak elde edilebiliyor. Biz de sizler için her yerde oynayabileceğiniz en iyi oyunları sıraladık.

Eski Oyunları Ücretsiz Olarak İndirebileceğiniz 6 Site
İNTERNET

Eski Oyunları Ücretsiz Olarak İndirebileceğiniz 6 Site

Free-to-play (Oynaması ücretsiz) oyunlar genellikle daha fazla kullanıcıya ulaşmak amacıyla kullanılır. Steam’de, tarayıcınızda veya akıllı telefonunuzda ücretsiz olarak oynayabildiğiniz bütün oyunlar, free-to-play olarak tanımlanır.

Her Yerde Oynanabilecek En Keyifli Oyunlar

  • Stardew Valley
  • Minecraft
  • Among Us
  • Brawlhalla
  • Tetris
  • Lichess
  • World of Goo
  • Ragdoll Masters
  • Counter-Strike 2D
  • ScaraBall
  • Plants vs. Zombies
  • Zuma Deluxe
  • TAGAP
  • Icy Tower
  • Frets On Fire

En İyi Eski PC Oyunları Neler?
OYUN

En İyi Eski PC Oyunları Neler?

En iyi eski PC oyunları muhtemelen video oyunu sektöründe önemli bir atılım yapılmasını sağladı. Eski bilgisayar oyunları, video oyunlarının bugünkü noktaya ulaşmasında büyük bir rol oynadı.

Stardew Valley

Pek çok platformda oynayabileceğiniz bir oyun olan Stardew Valley oldukça küçük, sevimli ve eğlenceli bir oyun. Çiftçilik yaptığınız bir yaşam simülasyonu olan Stardew Valley, oynamaktan bıkmayacağınız bir oyun. Pek çok taşınabilir cihazda Stardew Valley oynamak mümkün. Macbook'larda oynanabilen oyunlardan biri olan Stardew Valley oldukça başarılı bir oyun.

En İyi 10 Nintendo Switch Oyunu
OYUN

En İyi 10 Nintendo Switch Oyunu

Nintendo Switch çıktığı günden bugüne kadar pek çok oyuncunun favori el konsolu oldu. Yenilikçi yapısı, estetik görünümü ve kendine özel oyunları ile oyunculara benzersiz bir el konsolu tecrübesi sunuyor.

Stardew Valley Akılalmaz Satış Rakamlarına Ulaştı
OYUN

Stardew Valley Akılalmaz Satış Rakamlarına Ulaştı

İlk çıkışından 6 yıl geçti ve Stardew Valley akılalmaz bir şekilde 20 milyondan fazla satışa ulaştı.

Minecraft

Dünya’nın en çok oynanan ve rekor satış rakamlarına ulaşan Minecraft, hemen hemen her platformda erişilebilir bir oyun. Pek çok farklı oyuna ilham kaynağı olmuş, pek çok modu bulunan Minecraft’ı dilediğiniz an her yerde oynamanız mümkün. Oynama süresi bakımından neredeyse sınırsız olan Minecraft size uzun ve keyifli saatler yaşatacaktır.

Minecraft Server Kurulumu Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Minecraft Server Kurulumu Nasıl Yapılır?

Minecraft çıktığı günden bu güne kadar çığ gibi büyüyen bir oyun oldu. Dünya’da en çok oynanan oyunlardan biri olan Minecraft, içerisinde yapabileceğiniz pek çok aktivite ile adından sıkça söz ettiriyor.

Among Us

Pek bilinmeyen bir oyun olmasına rağmen ünlü Twitch yayıncılarının ekipleriyle beraber canlı yayında bu oyunu oynamasının ardından Among Us küresel bir fenomen haline geldi. Among Us’ın popülerliğinin artmasında kulaktan kulağa yayılma durumu da söz konusu. Mobil cihazlar dahil pek çok platformda oynanabiliyor olması da oldukça büyük bir avantaj.

Among Us Benzeri Eğlenceli 10 Oyun
OYUN

Among Us Benzeri Eğlenceli 10 Oyun

İlk olarak 2018 yılında piyasaya sürülen Among US isimli video oyunu, SensorTower tarafından paylaşılan verilere göre hem App Store hem de Google Play Store'da en çok indirilen video oyunu oldu.

Brawlhalla

En iyi dövüş oyunlarından biri olan Brawlhalla; eğlenmek, stres atmak ve keyifli vakit geçirmek için oynanabilecek en ideal oyunlardan bir tanesi. Dilerseniz arkadaşlarınızla dilerseniz de tek başınıza oynayabileceğiniz bu oyunu hemen hemen her yerde oynayabilirsiniz. Ücretsiz bir oyun olması ve Geforce Now’da bulunması bu oyunu her yerde oynanabilir kılıyor.

En İyi Geforce Now Ücretsiz Oyunları
OYUN

En İyi Geforce Now Ücretsiz Oyunları

Eğer Geforce Now aboneliği almayı düşünüyorsanız ve ücretsiz olarak hangi oyunlara erişebileceğini merak ediyorsanız bu listemiz işinize çok yarayacaktır.

Tetris

Oyun dünyasının en eski ve ikonik yapımlarımdan biri olan Tetris’in oynanamadığı bir cihaz yok. Hemen hemen herkesin oynamayı bildiği ve eline aldığı andan itibaren bırakamadığı bir oyun olan Tetris, her yerde rahatlıkla oynanabilecek bir oyun. Farklı tarzlarda ve konseptlerde pek çok Tetris oyunu bulunmakta. İsterseniz klasik Tetris’i isterseniz de yeniden yorumlanmış farklı Tetris oyunlarını dilediğiniz yerde oynayabilirsiniz.

Lichess

Oyun oynamak denildiği zaman maalesef ki aklımıza satranç gelmiyor. En eski ve kadim oyunlardan biri olan satranç, her platformda ve her yerde oynanabilecek bir oyun. Satranç kolay öğrenilebilen bir oyun olduğu için bilmeseniz bile kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Hem bilgisayarlarda hem de mobil cihazlarda pek çok satranç oyunu bulunuyor. Dilediğinizi indirip her yerde satranç oynayabilirsiniz.

Satranç Temalı Diziler ve Filmler
İNTERNET

Satranç Temalı Diziler ve Filmler

İki kişi ile oynanan ve stratejik bir zeka gerektiren satranç, kimilerine pek sıkıcı gelse de aslında dünya üzerinde oldukça popüler bir oyun.

World of Goo

Independent Oyun Festivali'nde en iyi tasarım ödülü alan bu oyun. Küçük ve "Goo" isimli topları birer yapı haline getirip yer çekimine ve türlü zorluklara karşı koyarak musluğa ulaşmanız gereken bu oyunda eğlenirken zamanın ne kadar çabuk geçtiğini farkedemeyeceksiniz. Grafikleri ve farklı müzikleri ile de oldukça başarılı bir oyun olan World of Goo maalesef ücretli değil ancak küçük bir ücret karşılığında oyunun tam sürümüne sahip olabilirsiniz. Deneme sürümünde de dört mevsimden oluşan oyunun ilk mevsimini oynayabilirsiniz. 

Ragdoll Masters

Oldukça gelişmiş bir fizik motoruna sahip olan Ragdoll Masters'ı ister bilgisayara karşı, isterseniz de aynı bilgisayar üzerinden arkadaşınıza karşı oynayabilirsiniz. Matrix benzeri birçok farklı hareket ile rakibinizi belirli bir alanın içerisinde dövmeye çalıştığınız oyun sadece 4 farklı seviye yapay zekayla maç yapmanıza olanak verecek şekilde kısıtlanmıştır. Ragdoll Masters'ın ücretini ödeyerek tam sürümüne sahip olabilir ve ustalık seviyenizi yükseltebilirsiniz.

Counter-Strike 2D 

Popüler FPS oyunu olan Counter-Strike'ın 2 boyutlu versiyonu olan CS2D ile rakiplerinizi Counter-Strike'ın 2 boyutlu hale getirilmiş haritalarında alt edebilirsiniz. Tam olarak orijinal Counter-Strike mantığı ile işleyen oyunda ister terörist olun ister anti-terörist olun, çevrimiçi arkadaşlarınız ile veya çevrimdışı yapay zeka ile oynarken büyük keyif alacaksınız. Oyunu hiçbir ücret ödemeden oynayabilir ve arkadaşlarınızla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

ScaraBall

Bir başka ücretsiz ve eğlenceli oyun da ScaraBall. Bu oyunda kontrol ettiğiniz topu aşağı düşürmeden diğer tüm taşları patlatmaya çalışıyor ve puan kazanıyorsunuz. Oyun içerisindeki belirli bonus özelliklere sahip taşlar ile de oyunu daha da eğlenceli hale getirebilirsiniz. ScaraBall da ücretsiz bir oyundur.

Plants vs. Zombies

Popüler kültürün bir parçası olan zombi filmleri ve oyunlarından etkilenerek hazırlanmış çok eğlenceli bir oyun olan Plants vs. Zombies'de, evinizi zombi saldırılarına karşı korumak için bahçenizde, havuz kenarında, çatıda bitki yetiştiriyorsunuz. Her bölümde gittikçe zorlaşan zombi saldırıları karşısında en büyük dostunuz özenle yetiştireceğiniz bitkiler olacak. Deneme sürümünde birkaç bölüm oynayabileceğiniz oyunu kesinlikle satın alıp bitirmek isteyeceksiniz.

Zuma Deluxe

Akın akın gelen ve Zuma'nın kapılarından geçmeye çalışan topları silahınızla vurarak engellemeye çalıştığınız Zuma Deluxe, ekrana bağlayan oyun yapısı ile saatlerce başından kalkmayacağınız bir oyun ziyafeti sunuyor. Arka arkaya dizilen 2'den fazla topa nişan alıp aynı renkteki top merminiz ile kapıdan geçmeye çalışan topları engellemek sandığınız kadar kolay değil. Deneme sürümünde reklam ve birkaç bölüm oynama imkanı bulunmaktadır.

TAGAP

İlerlemeli olarak gelişen bir oyun olan TAGAP'da amacınız mutasyona uğramış zombi penguenleri yada robot penguenleri ortadan kaldırmak. Bunun için kullanımınıza sunulan birçok silah ile bol görsel efektli mutasyona uğramış zombi penguen katliamları yapabilir ve eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Diğer oyunlardan biraz daha büyük boyutlu olmasına rağmen ücretsiz ve oldukça eğlenceli bir oyun olan TAGAP ile şirin penguenlerin nasıl birer katile dönüşebileceğini görebilirsiniz. 

Icy Tower

Sürekli bir aksiyon haline sahip olan Icy Tower'da amacınız ekranın altına düşmeden sürekli olarak yukarı tırmanmak. Tek bir ekrandan oluşan ve sürekli olarak zıplamanız gereken oyun, güzel müzikleri ile oyunu eğlenceli hale getirebiliyor. Özellikle yurtdışında çok tutulan bir oyun olan Icy Tower, ücretsiz ve küçük boyutlu bir zaman geçirme oyunudur.

Frets On Fire

Onikinci ve son oyun açık kaynak kodlaması ile yaratılan bir gitar oyunu. Guitar Hero adlı popüler konsol oyununun bilgisayar versiyonu olan Frets On Fire'da klavyenizi bir gitar gibi kullanarak gitar çalabilir ve yüksek puanlar almaya çalışabilirsiniz. Binlerce farklı şarkıyı internet ortamında bulup oyuna entegre edebileceğiniz oyunda gerçek hayatta ve sahip olmadığınız Guitar Hero oyununda olmadığınız kadar rock'çı hissedebilirsiniz. Klavyenizi bir gitar gibi tutun ve müziğin akışına kendinizi bırakın.

Gönüllerimize Taht Kurmuş En İyi Eski PC Oyunları
OYUN

Gönüllerimize Taht Kurmuş En İyi Eski PC Oyunları

En iyi eski PC oyunları neler? Bu sorunun yanıtını merak eden oyuncular için birbirinden başarılı yapımın yer aldığı bir liste hazırladık.

Boş zamanlarınızda, canınız sıkıldığında, tatilde, yolda yada evinizde; kısacası istediğiniz her yerde ve zamanda oynayabileceğiniz bu küçük oyunlar ile eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Tüm bu oyunların yanında sizin için hazırladığımız ve oyunkolu.com'un en popüler oyunlarını içinde barındıran flash oyun paketi ile de sıkılmadan zaman geçirebilirsiniz. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR