Öğrenciler İçin Android Uygulamaları

Hepimiz hayatımızın bir döneminde öğrenci olduk. Özellikle üniversite hayatı herkesin çok sevdiği, özlemle andığı ve tekrar yaşamak istediği dönemlerden bir tanesi. İyisiyle kötüsüyle bir çok şey öğrendiğimiz, deneyim kazandığımız, arkadaş edindiğimiz, eğ

Öğrenciler İçin Android Uygulamaları

Hepimiz hayatımızın bir döneminde öğrenci olduk. Özellikle üniversite hayatı herkesin çok sevdiği, özlemle andığı ve tekrar yaşamak istediği dönemlerden bir tanesi. İyisiyle kötüsüyle bir çok şey öğrendiğimiz, deneyim kazandığımız, arkadaş edindiğimiz, eğlendiğimiz, güldüğümüz, ağladığımız ve özgürlüğün tadını sonuna kadar çıkardığımız bir dönem olduğu için de özlememiş çok normal.

Tabi üniversitede de insanın zorlandığı bir çok şey oluyor. Annemizin bizi yataktan zorla kaldırdığı dönemler bittiği ve tek başımıza yaşamaya çalıştığımız için sabahları uyanamayıp derslere geç kalışımız gibi. Ya da yine aynı şekilde ailemizden ayrı bir bütçemiz olduğu ve paramızı yetirmeye çalışıp becerememiz gibi.

Ama artık şimdiki öğrencilerin ceplerinde en az bir adet akıllı telefon veya tablet bulunduğu için bu sorunları kolayca teknolojiden faydalanarak çözebilirler. Çünkü marketlerde bu tür sorunlar için geliştirilmiş çeşit çeşit uygulama var. Biz de bugün sizler için bu uygulamaları derledik.

Alarm Clock Xtreme Free

En başta da söylediğim gibi, üniversite döneminde öğrencilerin en çok sıkıntı çektiği konu sabahları  uyanmaktır. Alarm Clock Xtreme Free işte bu soruna bir çözüm getirecek faydalı bir alarm saati uygulamasıdır.

Bu uygulama ile sabah alarm çalınca kapatıp uykuya geri dönme ihtimalinizi ortadan kaldırıyorsunuz. Çünkü uygulama uyandığınızdan emin olmak için size matematik problemleri soruyor ve bunları çözmeden susmuyor.

Bu sayede hiçbir dersinize geç kalmamayı garantileyebiliyorsunuz. Alarm dışında da aynı zamanda uygulamayı hatırlatıcı olarak da kullanabilirsiniz.

Aldiko Book Reader

Özellikle üniversite öğrencisiyseniz, internetten indirip okumak zorunda kaldığınız bir çok kitap, dergi ve makale olacaktır. Ayrıca her zaman bilgisayar başına geçme imkanınız olmayabilir. O yüzden listemize bir adet e-kitap okuma uygulaması ile başladık.

Aldiko Book Reader, Android marketlerinde bulabileceğiniz en başarılı ve en kapsamlı kitap okuma uygulamalarından bir tanesi. Kendi kitaplarınızı buraya import edebileceğiniz gibi buradan da kitap satın alabilirsiniz.

Kitaplar üzerine not alabilir, yazı tipi büyüklüğü gibi özellikleri istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Eğer en iyi kitap okuma deneyimini mobil cihazınızda yaşamak istiyorsanız, Aldiko Book Reader bunun için geliştirilmiş.

Coursera

Coursera, açık kaynak bir eğitim platformu. Sadece üniversite öğrencilerine değil, hayat boyu kendini öğrenmeye adamış herkese hitap eden uygulamada bir çok konuda eğitimler bulabilirsiniz.

Özellikle öğrenciyseniz, sanat, biyoloji, iş yönetimi, kimya, yapay zeka, bilgisayar, mühendislik, resim, hukuk, matematik, fizik, eczacılık, sosyal bilimler ve bilgi analizi gibi bir çok konuda yazılı materyale ulaşabileceğiniz bu uygulamayı çok seveceksiniz.

Çok kolay kullanılabilen bir tasarıma sahip uygulama üzerinden istediğiniz makaleyi indirebilir, derslere katılabilir, her zaman kendinizi geliştirmeye ve yeni şeyler öğrenmeye devam edebilirsiniz.

EasyBib

EasyBib, üniversite öğrencilerinin ve tez yazan yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin de çok beğeneceği bir uygulama. Eğer tez yazıyorsanız size inanılmaz fazla vakit kaybettiren kaynakça yazma işini bu uygulamaya bırakabilirsiniz.

Gerçekten zor, karmaşık ve uzun zaman alan bibliyografya yani kaynakça yazımını otomatik olarak sizin için yapan bu uygulama çok kullanışlı. Tek yapmanız gereken kitabın barkodunu okutmak veya kitabı aratarak seçmek.

Ardından uygulama size bunların MLA, APA ve Chicago standartlarına göre kaynakça şeklinde yazımını otomatik olarak sunar. Siz de bu listeyi kendinize mail atıp kullanabilirsiniz.

Evernote

Şu anda kullanılmakta olan en iyi not alma uygulaması diyebileceğimiz Evernote her öğrencinin mobil cihazında ve bilgisayarında olması gereken bir uygulama. Artık hiç bir şeyi unutmayacaksınız.

Özellikle öğrencilikte bazı şeyleri akılda tutmak çok zor olabiliyor, çünkü aklınızda çok fazla şey oluyor. Fakat bu uygulama ile fotoğraf çekip not ekleyebilir, yapılacaklar listesi oluşturabilir, hatırlatıcı notlar kaydedebilirsiniz.

Ayrıca derslerde not almak için de kullanabileceğiniz uygulama hem bilgisayarınız hem mobil cihazınızla senkronize oluyor, böylece bilgisayarınızda aldığınız nota telefonunuzdan da göz atabiliyorsunuz.

Expense Manager

Üniversiteye gidiyor, yurtta veya kendi evinizde kalıyorsanız, daha henüz bu konulara yabancı olduğunuz için para yönetimi konusunda sıkıntı çekiyor olmanız çok normal. Bu yüzden Expense Manager ile bütçenizi daha rahat kontrol edebilirsiniz.

Expense Manager ile gelir ve giderlerinizi kaydedip buna göre yaşayabilir, böylece hiç bir zaman bütçenizi aşmaşsınız. Örneğin kira, fatura, yiyecek harcamaları gibi giderlerinizi ekleyip, bunları grafiksel olarak görebilir, neyden kısmanız gerektiğine karar verebilirsiniz.

Ayrıca faturaları da uygulamaye ekleyebiliyorsunuz. Bütün bu özellikleri uygulamanın bulut sisteminde saklayabilirsiniz.

RealCalc Scientific Calculator

Özellikle üniversitede matematik, bilgisayar bilimleri gibi sık sık hesap yapmanızı gerektiren bölümlerde okuyorsanız, bilimsel bir hesap makinesi büyük ihtiyaç olabiliyor. Hatta bazı sınavlara hesap makinesiyle girmeniz bile gerekebiliyor.

Bu durumlarda kullanabileceğiniz RealCalc ile her türlü hesabı kolayca yapabilirsiniz. 10 milyondan fazla indirilmesi ile kendini kanıtlamış olan uygulama gerçekten kapsamlı özelliklere sahip diyebiliriz.

Geleneksel matematik işlemlerinin yanında daha gelişmiş trigonometri hesapları, yüzde hesapları gibi hesapları da yapabileceğiniz uygulama çok işinize yarayacaktır.

Studious

Studious, telefonunuzu derslerinize göre kişiselleştirebileceğiniz çok faydalı bir uygulama. Özellikle dikkatiniz dağınıksa, örneğin derslere girerken telefonunuzun sesini kısmayı unutuyorsanız bu uygulama tam size göre.

Uygulamaya bütün ders programınızı girdikten ve ayarları istediğiniz gibi belirledikten sonra, uygulama otomatik olarak ders saatlerinizde sizin seçtiğiniz gibi telefonunuzun zil sesi ayarını düzenler. İster uçak moduna alır, ister titreşime alırsınız.

Ayrıca size ödev ve sınavlarınızın yaklaştığını da bildiren uygulama ile unuttuğunuz sınav ve ödevlere hazırlanmak için bir şans yakalamış olursunuz.

Tape-a-Talk Voice Recorder

Yine derslerde veya ders dışında kullanabileceğiniz bir diğer faydalı uygulama, ses kaydetme uygulamasıdır. Uygulama ile derste hocanızın anlattıklarını kaydedebilir, ardından bunları istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Çok basit bir kullanıma sahip olan uygulama ile her tür ses kaydını ister yüksek ister düşük kalitede yapabilirsiniz. Ayrıca uygulama arka planda çalışarak sizi de rahatsız etmez.

Ders dışında da ders çalışırken ses kaydı yapıp tekrar dinleyebilir, bunları arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Geri alma, ileri sarma, widget ekleme, dropbox'a yükleme gibi özellikleri de mevcuttur.

Tureng Sözlük

Son olarak her öğrencinin ihtiyacı olan bir diğer uygulamadan bahsetmek istiyorum. Sözlük uygulaması, özellikle her üniversite öğrencisinin ihtiyacı. Artık yanımızda kütük gibi sözlükler taşımak yerine mobil cihazlarımıza indirip kullanabiliyoruz.

Tureng de Türkiye'nin en başarılı sözlük uygulamalarından bir tanesi. Istediğiniz kelimeyi aratabilir, 3 farklı aksanda seslendirmesini sağlayıp telaffuzunu öğrenebilirsiniz. Otomatik tamamlama ile size vakit kazandıran uygulamada arama geçmişinize de bakabilirsiniz.

3 milyondan fazla Türkçe ve İngilizce sözcük ve terimi bulabileceğiniz sözlük uygulaması olan Tureng, bütün ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

YORUMLAR