Next Piri Reis GPS Navigasyon Cihazı İncelemesi

Next Piri Reis GPS Navigasyon Cihazı hem harita ve navigasyon özellikleriyle hem de Android 4.0'dan aldığı güçle kaliteli bir mobil cihaz durumunda. İşte Piri Reis incelememiz.

Next Piri Reis GPS Navigasyon Cihazı İncelemesi

Her ne kadar akıllı telefonlar günümüzde pek çok elektronik cihazın işlevini aynı anda yerine getirebilseler de tüm bu işlevleri hakkıyla yerine getirebilen cihazlar cep yakacak fiyatlara satışa sunulduğundan dolayı kullanıcılar sadece ihtiyaçları olan alanda gereken cihazlara ulaşarak daha ekonomik ve başarılı çözümlere sahip olabiliyorlar.

Next’in Piri Reis kodlu GPS Navigasyon Cihazı da hem ekonomikliği hem de GPS Navigasyonu üzerine yoğunlaşmış yapısı sayesinde özellikle sık sık seyahat edenlerin ve navigasyon ihtiyacı duyanların en çok tercih edecekleri cihazlardan birisi olmaya aday. İncelememiz içerisinde ürüne dair tüm merak ettiklerinizi ve bizim deneyimlerimizi bulabilirsiniz. İlk olarak Next Piri Reis’in teknik özellikleriyle ilgili bilgileri vermek istiyorum.

Teknik Özellikleri

  • İşlemci: ARM Cortex-A8 1 Ghz
  • Ekran: 5 inç kapasitif multi-touch
  • Çözünürlük: 800*480 piksel
  • Bellek: 512 MB DDR3 Ram
  • Depolama: 8 GB Flash depolama alanı
  • Fm Verici
  • Wi-Fi
  • GPS
  • G-Sensörü

Cihazın teknik özellikleri her ne kadar bir akıllı telefon ya da tablet için geride görünse de aslında tüketiciler için GPS navigasyon cihazları arasında en iyilerden birisi. Zira Next Piri Reis’in sahip olduğu bu donanım gücü ve dikkat çeken depolama alanı içerisinde yer alan Android 4.0 işletim sisteminin oldukça verimli kullanılmasını sağlamış durumda.

13.5x8.3x1.0 cm boyutlarına sahip olan cihazın ağırlığı da sadece 155 gr. ve böylece son zamanların popüler telefonu Nokia Lumia 920’den çok daha hafif durumda. Cihazın ufak boyutları ve hafifliği sadece araç içerisinde değil aynı zamanda yanınızda taşınabilir olmasını sağlıyor ve bu ciddi bir avantaj durumunda.

Yazılım Özellikleri

Next Piri Reis Navigasyon Cihazı beraberinde Google’ın ürettiği popüler mobil işletim sistemi Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile birlikte geliyor ve cihazı kullanırken Android’in gücünü farkedebiliyorsunuz. Bir tablet ile gerçekleştirebileceğiniz resim görüntüleme, film izleme, e-posta kontrolü, internet gezintisi ve diğer Google Play uygulamalarını yüklemeyi Next’in bu ürünü sayesinde gerçekleştirmeniz mümkün. Bu yönüyle alet sadece bir GPS cihazı olmaktan çıkarak kullanışlı bir mobil cihaz haline gelmiş durumda.

Elbette Piri Reis’in içerisinde sadece Android gelmiyor. Next ve iGo işbirliği ile biz tüketicilere sunulan iGo Primo GPS navigasyon uygulaması ile Next Naviclub üyeliği her zaman en güncel haritalara en çabuk şekilde ulaşmanıza yardımcı oluyor. iGo Primo uygulaması ayrı olarak satılmıyor ve Türkiye için özelleştirilmiş bu GPS harita uygulamasına sahip olmak için Next’in Piri Reis modeline sahip olmanız gerekiyor.

Tüm diğer Android uygulamalarını bu navigasyon cihazına yüklemek ise sizin elinizde. Böylece oyunlardan tutun da diğer işlevsel Android uygulamaları elinizin altında olacak.

GPS Navigasyon Performansı

Next Piri Reis’in içerisinde iGo Primo harita ve navigasyon uygulamasının olduğundan bahsetmiştik. Cihaz ile hem bina içlerinde hem de dışarıda yaptığımız denemelerde doğal olarak farklı sonuçlar aldık.

Bina içlerinde pencere ve balkonlara yakın olan konumlarda GPS uydularının bulunma süresi tatmin edici durumdayken beklendiği gibi daha iç konumlarda bulamama yahut çok geç bulma gibi sorunlar yaşanabildi. Ancak cihaz elbette araç içinde kullanılmak için tasarlandığından dolayı bu bir eksiklik demek yanlış olacaktır. Zira odalar içerisinde çok derinlerde olmadıkça GPS’i yakalayabilmesi güzel bir özellik.

iGo Primo harita uygulamasının güncelliği oldukça iyi ve daha güzel haritalar geldikçe Next Naviclub sayesinde cihazınıza bu güncellemeleri almanız mümkün halde. Cihazın kullanım kılavuzunda tüm bu bilgiler kullanıcılar için açıklanmış.

Aksesuarlar

Next Piri Reis GPS Navigasyon Cihazı’nın kutu içeriğinde aracınızda rahat kullanım için gereken tüm parçalar bulunuyor.

Kutu içerisinde USB bağlantı kabloları, fiş bağlantısı ve araç çakmağınızdan şarj edebilmek için gerekli olan aparat da hazır olarak geliyor. Bilgisayarın cihaz ile bağlantısında ve şarj edilmede herhangi bir sorunla karşılaşmadık ve sorunsuz bir şekilde tüm şarj ve bağlantı özelliklerini kullanabildik. Bu konuda tek sıkıntımız batarya kapasitesinin uzun süreli kullanım için yetersiz olmasıydı. Ancak araç içerisinde kullanım için hazırlanmış olan ürün bu haliyle sürekli olarak çakmak fişine takılı olacağı için bu bir sorun oluşturmayacaktır.

Tüm aksesuarların bulunduğu kutu açılımı videomuzu da izlemeyi unutmayın:

Next Piri Reis GPS Navigasyon Cihazı Kutu Açılımı
MOBİL

Next Piri Reis GPS Navigasyon Cihazı Kutu Açılımı

Next'in ürettiği ve Türkiye'de satışa sunduğu Next Piri Reis GPS Navigasyon Cihazı hem uygun fiyatları hem de kullanışlılığı ile dikkat çekiyor.

Aracınızın camlarına Next Piri Reis’i kolayca tutturmak için gereken vantuzlu ayak ve destek parçaları sağlam ve cihazı yerinde tutacak şekilde üretilmiş. Gereken klipsi çekmeden vantuzu olduğu yerden çıkarmak mümkün değil ve bu nedenle araç içerisinde herhangi bir sarsıntıdan kaynaklanan sorun meydana gelmeyecektir.

Sonuç Olarak

Next Piri Reis GPS Navigasyon Cihazı kendinden beklenen navigasyon özelliklerinin yanında sahip olduğu diğer işlevlerle de kullanışlı bir cihaz olarak karşımıza çıktı. Ürünün artıları olarak değerlendirebileceğimiz ufak boyutu ve hafifliği, kaliteli malzeme yapısı, Android 4.0 desteği, entegre harita uygulaması ve Naviclub desteği, tam aksesuarlar ve yurt çapında teknik servis ağı olurken, eksikleri de şarj süresinin kısalığı ve aynı anda iki uygulama açıldığında gerçekleşebilen ufak takılmalar ve yavaşlıklar oldu.

Eğer cihazın hem ekran görüntülerini hem de dış yapısını detaylıca görmek isterseniz aşağıda yer alan foto galerimize tıklayarak çok daha fazla fikre sahip olabilirsiniz:

Ürünü satın alabileceğiniz mağazaların şehir şehir bilgisine Next Shop’lar sayfasından ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR