Müzik Tutkunları İçin En İyi Android Uygulamaları

Müzik, hayatımızda çok önemli yer kaplayan unsurlardan bir tanesi diyebiliriz. Hayatın her anında, nerede olursanız olun, ne yapıyor olursanız olun bir yerlerden kulağınıza çalınan sesler ve melodiler duymanız mümkün. Müzik bizi aynı anda hem mutlu eden h

Müzik Tutkunları İçin En İyi Android Uygulamaları

Müzik, hayatımızda çok önemli yer kaplayan unsurlardan bir tanesi diyebiliriz. Hayatın her anında, nerede olursanız olun, ne yapıyor olursanız olun bir yerlerden kulağınıza çalınan sesler ve melodiler duymanız mümkün. Müzik bizi aynı anda hem mutlu eden hem de hüzünlendiren, heyecanlandıran, içimizi kıpır kıpır yapabilen, depresyona bile sokabilen, alıp çok uzakta bir yerlere götürebilen nadir şeylerden biri. O yüzden de müziksiz bir yaşam düşünülemez.

Artık günümüzde o kadar çok sanatçı, albüm ve şarkı var ki, hangi birine yetişeceğimizi bilemiyoruz. Kasetler ve teypler yerini CD'ler ve dijital ortamlara bıraktı. Diğer bütün herşey gibi müzik de artık o akıllı telefon ve tablet dediğimiz minik kutulara sığmaya başladı. Hal böyle olunca yeni şeyler keşfetmek hem zorlaştı hem de kolaylaştı. Evet, her ne kadar erişime çok daha kolay ve rahat bir hale gelse de, internet denen şey o kadar geniş ki, aradığınız şeyi bulmak bile çok zor, bırakın yeni müzikler keşfetmeyi.

Işte bu yüzden, popüler firmalar ve geliştiriciler de hayatımızı kolaylaştırmak adına mobil cihazlarımızda kullanabileceğimiz bir çok uygulama üretmeye başladılar. Biz de sizler için bunların arasından en iyilerini derledik. Eğer siz de bir müzik tutkunuysanız bu listeye göz atmanızı tavsiye ederim.

Bandsintown

Müzik tutkunları için hazırladığımız listeye, konser sevdalılarının çok seveceği bir uygulama ile başlamak istiyorum. Bandsintown Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz hayli popüler bir konser uygulamasıdır.

Benzeri çok fazla bulunmayan nadir uygulamalardan olan Bandsintown ile o anda bulunduğunuz yerin etrafındaki yaklaşan konserleri öğrenebilirsiniz. Uygulama sosyal medya hesaplarınıza bağlanır ve müzik kütüphanenizi tarayarak size özel bir kişisel takvim oluşturur.

Ayrıca favori sanatçılarınızın konserlerini bildirir, konser listeleri sunar, size önerilerde bulunur ve sosyal ağ hesaplarınızla senkronize olur. Etrafınızdaki konserlerden bihaber olmak istemiyorsanız, bu uygulama tam size göre.

Deezer

Dünyaca ünlü ve popüler bir müzik servisi olan Deezer'ı Android cihazlarınızda yeni müzikler dinlemek ve keşfetmek için kullanabilirsiniz. 25 milyondan fazla şarkının bulunduğu uygulamayı seveceğinize eminim.

Kendiniz çalma listeleri oluşturabilir, ya da başkalarının oluşturduğu listeleri dinleyebilir veya editörlerin seçtiği müzikleri dinleyebilirsiniz. Çevrimdışı da dinleyebileceğiniz uygulamada kategori ve sanatçı bazlı radyo istasyonları da bulunmakta.

Ücretsiz olarak bazı kısıtlamalarla kullanabileceğiniz uygulamayı ilk kez indirdiğinizde ilk 15 gün premium olarak kullanabilirsiniz. Müzik dinlemeyi ve yeni şeyler keşfetmeyi sevenler için ideal bir uygulama.

Karaoke Türkçe

Müzik dinlemeyi seven birçok insan aynı zamanda söylemeyi de seviyordur diye tahmin ediyorum. Eğer siz de arada sırada şarkı söyleyip rahatlamayı sevenlerdenseniz, bu uygulama tam size göre.

Arkadaşlarınızla Türkçe şarkılara karaoke yapabileceğiniz bu uygulama ile söylediğiniz şarkıları kaydedebilirsiniz de. Sade ve kolay kullanılan bir arayüze sahip uygulama ile o anki ruh halinize en uygun şarkıyı bulabilirsiniz.

Arabeskten Türk Halk Müziğine, Pop'tan Rock Müziğe kadar çeşitli kategorilerin olduğu uygulamaya sürekli olarak yeni şarkılar eklenerek güncellenmekte.

Karnaval Radyo

Türkiye'de bulabileceğiniz en iyi radyo kanallarının ana merkezi olan Karnaval.com'un artık resmi Android uygulaması da var. Bu uygulamadan çeşitli radyo kanallarını dinleme şansına sahipsiniz.

Bu uygulamayla dinleyebileceğiniz radyo kanalları şu şekilde: Süper FM, Süper 2, Metro FM, Virgin Radio, Flashback, Joy FM, JoyTurk, Radio Mydonose, JoyJazz, Borusan Klasik, Jeton, Retroturk, Zeplin, Kantin, JoyTurk Akustik, Makam ve Efkar.

Ayrıca müzik dünyasına dair yeni haberlere ulaşabilir, radyoda bir önceki ve bir sonraki şarkıyı görebilir, şarkıları favorilerinize ekleyebilir, sosyal medyada paylaşabilir, sanatçıların biyografilerini görüntüleyebilirsiniz.

Shazam

Müzik tutkunlarının seveceği bir diğer uygulama olan Shazam son dönemlerde çok popüler oldu. Bazen bir yere gittiğinizde duyduğunuz şarkının adını, kimin söylediğini merak edersiniz ama nasıl bulacağınızı bilemeyebilirsiniz.

Shazam işte bu durumlarda en büyük yardımcınız olabilir. Bu uygulama ile dinlediğiniz şarkının ne olduğunu anında öğrenebilirsiniz. Tek yapmanız gereken uygulamayı açıp butona tıklamak ve şarkıyı uygulamaya dinletmek.

Kısa bir sürenin ardından şarkının adını, kimin söylediğini ve hangi albümde yer aldığını görebilirsiniz. Hatta albümü direk olarak uygulamadan indirme şansına sahipsiniz.

SoundCloud

SoundCloud aslında bir çevrimiçi müzik paylaşım web sitesi. Ama artık Android uygulaması ile her an cebinizden ulaşabilir, istediğiniz zaman müziğinizi kaydedip başkalarıyla paylaşabilirsiniz.

Ayrıca başka müzisyenleri takip edip yeni şeyler keşfedebilirsiniz. Direk olarak şarkı, artist ve diğer kullanıcıların adıyla arama yapabilirsiniz. Arkadaşlarınızı takip edebilir, onların dinledikleri şeyleri görebilirsiniz.

Ayrıca telefonunuzun kilidini açmaya gerek duymadan şarkı değiştirme ve durdurma gibi özellikleri de uygulamayı daha kullanışlı hale getiriyor. Kendi şarkılarınızı kaydedip Facebook, Twitter ve Tumblr üzerinden de paylaşma imkanınız da var.

SoundHound

Shazam benzeri bir diğer uygulama olan SoundHound da yeni müzikler keşfetmeyi sevenlerin beğeneceği bir uygulama. Bir yerde çalan şarkının ne olduğunu öğrenmek istediğinizde kolayca bu uygulamayla bunu yapabilirsiniz.

Tek yapmanız gereken, tıpkı Shazam gibi, uygulamaya komut vermek ve şarkıyı dinletmek. Ardından uygulama size albüm, şarkının adı ve söyleyen kişi hakkında bilgiler sunar.

Geniş bir veritabanına sahip uygulama ile şarkının sözlerini de direk olarak görüntüleyebilirsiniz. Müzik haberlerini görebilir, sevdiğiniz sanatçıların Facebook ve Twitter güncellemelerini anında görüntüleyebilirsiniz.

Spotify

Spotify, bildiğiniz gibi, son zamanlarda çok popüler olmaya başlamış bir müzik dinleme uygulaması. Bilgisayar, tablet, telefon gibi bir çok platformda kullanabileceğiniz uygulamayı Android cihazlarınızda da bulabilirsiniz.

Mobil sürümü ücretsiz olsa da deneme sürümü olduğunu söyleyebiliriz. 48 saatlik bir deneme sürümü veren uygulamanın aylık ücreti ise gerçekten makul. Üstelik bu ücreti de sonuna kadar hak ediyor.

Geniş bir veritabanı ile neredeyse aradığınız her tür müziği bulabileceğiniz uygulamayı diğer kullandığınız platformlarla senkronize etme şansına da sahipsiniz. Böylece internet olmadığında da müzik dinleyebilirsiniz.

TuneIn Radio

Müzikseverlerin beğenerek kullanacağını düşündüğüm bir diğer uygulama olan TuneIn Radio, adı üzerinde bir radyo uygulaması. 100 binden fazla radyo istasyonunu bulabileceğiniz uygulamada Türk radyoları da bulunmakta.

Sade ve kullanışlı arayüzü ile herkesin rahatça kullanabileceğini düşündüğüm uygulama ile yeni radyo kanallarını keşfedebilirsiniz. Kolayca aradığınız radyoyu bulabilmeniz de mümkün.

Uygulamanın güzel özelliklerinden biri de dakika ayarlayıp radyo kanalını otomatik kapatma özelliği bulunması.

YouTube

YouTube elbette bu listede olmazsa olmaz uygulamalardan birisi ve belki de en önemlisi. YouTube uzun senelerdir hayatımızda olan ve ne zaman video izlemek istesek başvurduğumuz platformlardan bir tanesi. Artık Android uygulaması da bulunmakta.

Bilgisayarınızda yapabileceğiniz her şeyi kolayca bu uygulamayla da yapabilirsiniz. Video arayabilir, istediğiniz şarkıyı anında dinleyebilirsiniz. Ayrıca önerilenlerle müzik zevkinize uygun şarkılar keşfedebilirsiniz.

Favori şarkıcılarınızın kanalına abone olabilir, daha sonra izle listesine videolar atabilir, favori listenizi yaratabilirsiniz. İstediğiniz şarkılardan çalma listesi yaratmanız da mümkün. Ayrıca kolayca videoları Facebook ve Twitter'da da paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR