Microsoft Office Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?

Microsoft Office ücretsiz kullanma nasıl yapılır? Sizler için hazırladığımız bu rehberde sıraladığımız Office'i ücretsiz kullanmanın yollarını deneyebilirsiniz.

Uzun yıllar boyunca hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen, eski adıyla Microsoft Office olarak bildiğimiz Microsoft 365, öğrencilerden çalışanlara kadar oldukça geniş bir kitleye hitap ediyor. Peki ama Microsoft Office ücretsiz kullanma nasıl yapılır? Sizler için hazırladığımız bu yazıda Office'i ücretsiz kullanmanın yolları ile karşınızdayız.

Microsoft Office Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?

  • 1. Yöntem: Microsoft Office öğrenci ücretsiz plandan yararlanma.
  • 2. Yöntem: Microsoft Office web sürümü kullanma.
  • 3. Yöntem: Microsoft Office deneme sürümü kullanma.
  • 4. Yöntem: Microsoft Office mobil sürüm ile ücretsiz kullanma.

Word, PowerPoint ya da Excel gibi ofis programlarını sık sık kullanıyorsanız ve bu programlara tam erişim hakkı kazanmak istiyorsanız, aylık 398,20 TL gibi bir ödeme yapmanız gerekiyor. Bu tutar, başta öğrenciler olmak üzere neredeyse hepimiz için gerçekten de yüksek bir fiyat etiketidir. Öte taraftan bu programları tamamen ücretsiz bir şekilde kullanabilmeniz mümkündür.

1. Yöntem: Microsoft Office Öğrenci Ücretsiz Planını Kullanma

  • Adım 1- Office 365 internet sitesini ziyaret edin.
  • Adım 2- Buradaki kutucuğa öğrenci e-posta adresinizi girin.
  • Adım 3- Aşağıda yer alan 'Get Started' butonuna basın.
  • Adım 4- E-posta adresinize gelen doğrulama e-postasını onaylayın.
  • Adım 5- Ücretsiz kullanmaya hazırsınız.

Pek çok eğitim kurumu, Microsoft Office yazılımlarını ücretsiz bir şekilde kullanabilmenize olanak sunuyor. Yapmanız gereken şey, Office 365 eğitim sayfasını ziyaret etmek ve bu sayfada yer alan kutucuğa öğrenci ya da akademisyen e-posta adresinizi girmek olacaktır.

Eğer eğitim kurumunuzun bir anlaşması bulunuyorsa, Office programlarını ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu yöntemin yalnızca üniversiteler için geçerli olduğunu, lise ve öncesi eğitimlerde yer alan öğrenci ve öğretmenlerin faydalanamadığını belirtelim.

2. Yöntem: Microsoft Office Web Sürümü Kullanma

  • Adım 1- Office 365 internet sitesini ziyaret edin.
  • Adım 2- Kullandığınız e-posta adresi ile giriş yapın.
  • Adım 3- 'Ücretsiz Web Office' butonuna basın.
  • Adım 4- Ücretsiz kullanmaya hazırsınız.

Hangi cihazı kullandığınız fark etmeksizin, ücretsiz Web Office servisinden yardım alabilirsiniz. Sadece internet tarayıcısı üzerinden çalıştırabileceğiniz Web Office ile birlikte Excel, PowerPoint ve Word gibi popüler ofis yazılımlarının tümünü oluşturabilir, düzenleyebilir ya da kaydedebilirsiniz.

Yapmanız gereken şey Microsoft 365 sayfasını ziyaret etmek ve ardından kullandığınız bir hesap ile oturum açmak olacaktır. Bunun ardından karşınıza çıkan ekrandan Ücretsiz Web Office seçeneğini seçerek devam etmelisiniz. Her şey bu kadar! Kullanmaya hazırsınız.

3. Yöntem: Microsoft Office Deneme Sürümü Kullanma

  • Adım 1- Office 365 internet sitesini ziyaret edin.
  • Adım 2- Ekranda yer alan "1 Ay Süre ile Ücretsiz Deneyin" butonuna basın.
  • Adım 3- Kullandığınız e-posta adresi ile giriş yapın.
  • Adım 4- Ücretsiz kullanmaya hazırsınız!

Eğer Office yazılımına yalnızca kısa bir süre için ihtiyaç duyuyorsanız, direkt olarak deneme sürümünden faydalanmanız da mümkün. Bunun için yapmanız gereken şey Office 365 sayfasını ziyaret etmek ve bu sayfada yer alan "1 Ay Süreyle Ücretsiz Deneyin" butonuna tıklamaktır.

Bunun ardından kullandığınız bir hesap ile oturum açın ve ardından Office 365 programını bilgisayarınıza indirin. Bu etkinleştirmenin ardından bir ay boyunca Excel, PowerPoint ve Word gibi tüm Office yazılımlarını ücretsiz olarak deneyimleyebileceksiniz.

4. Yöntem: Microsoft Office Mobil Sürüm Kullanma

  • Adım 1- Microsoft Office Mobile uygulamasını indirin.
  • Adım 2- Kullandığınız e-posta adresi ile giriş yapın.
  • Adım 3- Ücretsiz kullanmaya hazırsınız!

Microsoft Office'in mobil uygulamaları, akıllı telefonlarda ve tabletlerde ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyor. Yani iPhone, iPad, Android akıllı telefon ya da Android tablete sahipseniz, bu programları ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Böylece dosyalar oluşturabilir, düzenleyebilir ve kaydedebilirsiniz.

Yapmanız gereken şey hemen aşağıdaki bağlantıdan Microsoft Office Mobile uygulamasını akıllı telefonunuza ya da tabletinize indirmek ve kurulumu sağlamak olacaktır. Bunun ardından kullandığınız bir hesap ile giriş yaparak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Microsoft 365 Fiyatları Ne Kadar?

  • Microsoft 365 Bireysel Paket Fiyatı: 1.299,99 TL / Yıl ya da 129,99 TL / Ay
  • Microsoft 365 Aile Paketi Fiyatı: 1.699,99 TL / Yıl ya da 169,99 TL / Ay
  • Microsoft 365 İş Temel Paket Fiyatı: 108,60 TL / Ay

Microsoft Office paketlerini satın alırken kullanabileceğiniz birden fazla seçenek bulunuyor. Her seçenek, çeşitli avantajlar sunuyor. Bu nedenden dolayı ihtiyaçlarınız doğrultusunda bu seçeneklerden bir tanesini seçebilirsiniz.

Kullanıcılara sunulan paketler arasında "Bireysel Paket", "Aile Paketi", "İş Temel" ve daha fazlası yer alıyor. Aylık 129,99 TL fiyata sahip olan Bireysel Paket, bir kişilik kullanım ve 1 TB depolama alanının yanı sıra Word, Excel, PowerPoint dahil olmak üzere Microsoft’un yazılımlarına erişim sağlıyor.

Microsoft Office'e Alternatif Olarak Kullanabileceğiniz Ücretsiz Programlar
YAZILIM

Microsoft Office'e Alternatif Olarak Kullanabileceğiniz Ücretsiz Programlar

Microsoft Office benzeri program seti olarak ne kullanabilirim? Bu sorudan yola çıkarak bir arada topladığımız ücretsiz ofis programları, masaüstü ve mobil ortamda yazma ve grafik oluşturma, tablo oluşturma, düzenleme ve paylaşma ihtiyaçlarınızı ziyadesiyle karşılayabilecek programlardan oluşuyor.

Aylık 169,99 TL fiyat etiketine sahip olan Aile Paketi ise söz konusu yazılımların yanı sıra 6 kişiye kadar kullanım, kişi başına 1 TB olmak üzere 6 TB’a kadar bulut depolama alanı ve mobil uygulamada özel güvenlik özellikleri sunuyor. Aylık 108,60 TL fiyata sahip olan İş Temel Paketi ise şirketlere hitap ediyor.

Tabii ki tüm bu adımlara ek olarak Microsoft Office'e alternatif olan bazı programları ya da çevrim içi servisleri kullanabilirsiniz. Bu uygulamaların büyük bir kısmı tamamen ücretsiz şekilde kullanılabiliyor ve bu sayede herhangi bir ödeme yapmanıza gerek kalmıyor.

Peki, siz Microsoft Office ücretsiz kullanma rehberimizde yer verdiğimiz konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Burada yer alan bilgiler işinize yaradı mı? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Mac Kullanıcıları için 4 Microsoft Office Alternatifi
YAZILIM

Mac Kullanıcıları için 4 Microsoft Office Alternatifi

Mac kullanıcıları için en iyi Microsoft Office benzeri programlar neler? Günümüzde Microsoft Office alternatifi olarak kullanabileceğiniz pek çok program mevcut.

YORUMLAR