Microsoft Lumia 535 Teknik Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Microsoft Lumia 535'in teknik özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi resmi olarak yayınlandı.

Microsoft Lumia 535 Teknik Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Microsoft'un Nokia markasını kullanımdan kaldırmasıyla birlikte yeni Microsoft markalı akıllı telefonların ortaya çıkacağı biliniyordu ve bunlardan ilki Microsoft Lumia 535 olarak tanıtıldı. Her ne kadar geçmişte Nokia Lumia serisi üst düzey akıllı telefonlar barındırmış olsa da Microsoft'un yeni stratejisi Windows Phone'u yayabilmek için önce düşük bütçeli kullanıcıları hedefliyor ve bu nedenle Lumia 535'in çok üst düzey bir deneyim isteyen kullanıcılar için olmadığını belirtmek gerek.

Cihazın değişebilir kapaklı ve renkli tasarımı da zaten düşük bütçeli ancak genç kullanıcıların hedeflendiğini gösteriyor. Özellikleri ise düşük fiyatına rağmen kabul edilebilir bir şekilde belirlenmiş. Yurtdışı satış rakamının 110 Euro olarak belirlenmiş olması cihazın beklenen kullanıcı profili açısından bir fikir vermek için yeterli olacaktır.

Microsoft Lumia 535'in fotoğraflarını aşağıdaki galerimizden görebilirsiniz.

Tabii ki açıklanan teknik özelliklere değinmeden de olmaz:

  • İşlemci: 1.2 Ghz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 200
  • Ekran: 5 inç qHD (960x540)
  • Bellek: 1 GB RAM
  • Kamera: Arka ve ön 5 megapiksel kamera
  • Depolama alanı: 8 GB, 128 GB SD kart desteği
  • Pil: 1905 mAh

Cihazın tanıtım videosu da yayınlandı.

Microsoft Lumia 535 Deneyime Değer Veriyor
MOBİL

Microsoft Lumia 535 Deneyime Değer Veriyor

Microsoft'un kendi markasını taşıyan Lumia serisi ilk akıllı telefon Microsoft Lumia 535 olarak ortaya çıktı ve tabii ki Windows Phone işletim sistemiyle birlikte geliyor.

Lumia 535'in kesin çıkış tarihi henüz tam olarak belirtilmedi ancak önümüzdeki aylarda bilhassa Asya, Rusya ve Ortadoğu pazarlarında satışa sunulmaya başlanacağı belirtiliyor.

Nokia'yı bir kenara bırakarak kendi markasını direkt olarak akıllı telefonlara basan Microsoft'un bu politikadan ne kadar karlı çıkacağını ise bizlere zaman gösterecek diyebilirim.

Microsoft Lumia 940'ın özellikleri sızdırıldı

YORUMLAR