Microsoft Edge Tarayıcıda Yer İmlerini Yedekleme ve Geri Yükleme

Microsoft Edge tarayıcıda yer imlerini yedekleme ve geri yükleme işlemini adım adım anlatıyoruz.

microsoft-edge-tarayicida-yer-imlerini-yedekleme-ve-geri-yukleme

Bu reber yazımızda Windows 10’un varsayılan internet tarayıcısı Microsoft Edge’de yer imlerini yedeklemenin ve geri yüklemenin yolunu adım adım anlatıyoruz.

Google Chrome’dan daha hızlı çalışması ve modern yapıda olmasıyla kullanıcıların ilgisini çeken Microsoft Edge’de diğer tarayıcılardan (Internet Explorer, Firefox, Yandex) yer imlerini içe aktarmak için Sık Kullanılanlar menüsü altında “Sık kullanılanları al” seçeneğini kullanıyoruz ancak yer imlerini yedeklemek başka bir deyişle dışa aktarmak istediğimizde Internet Explorer veya diğer web tarayıcılarındaki gibi dışa ver seçeneği bulunmadığından işlemi gerçekleştiremiyoruz. Siz de bu durumdan şikayetçi iseniz Microsoft’un güncelleme yayınlamasını beklemeden gösterdiğimiz adımları takip ederek kolaylıkla yer imlerinizin yedeğini alabilir ve dilediğiniz zaman geri yükleyebilirsiniz.

Not: Microsoft Edge’de yer imlerini yedekleme işlemine başlamadan önce gizli dosyaların görünmesini sağlamamız gerekiyor. Bunun için Dosya Gezginini açıyor ve Görünüm sekmesi altında bulunan “Gizli öğeler”i işaretliyoruz.

Microsoft Edge Yer İmlerini Yedekleme:

  • Gizli dosyaları açtığımıza göre artık yer imlerini yedekleme işlemine başlayabiliriz. İlk adım olarak Dosya Gezginini açıyor ve adres çubuğuna “ %LocalAppData%\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe\AC\MicrosoftEdge\User\Default “ yazıyoruz.
  • Favorites klasörünü kopyalayıp masaüstüne veya bilgisayarımızda herhangi bir konuma yapıştırıyoruz. Bunu yaparak Microsof Edge’de sık kullanılanlarımızı bir köşeye almış yani yedeklemiş olduk.

Chrome Yer İmlerini Edge'e Aktarma
NASIL YAPILIR

Chrome Yer İmlerini Edge'e Aktarma

Chrome yer işaretlerini (İmlerini) Edge'e aktarma için hangi adımları uygulamak gerekiyor? Hazırladığımız rehberde söz konusu işlemin gerçekleştirilebilmesi için uygulanması gereken adımları ayrıntılı bir şekilde anlattık.

Microsoft Edge Yer İmlerini Geri Yükleme:

  1. Favorites klasörünün içerisinde bulunan Links klasörünü açıyor ve bağlantıları kopyalıyoruz.
  2. Dosya Gezginini açıyor ve adres yerine “ %UserProfile%\Favorites “ yazıyoruz.
  3. Bu noktada eğer doğrudan yapıştır yaparsak yer imlerimiz Microsoft Edge sık kullanılanlar çubuğunda görüntülenmez. Onun için Sık Kullanılanlar Çubuğu klasörünü açıyor ve buraya yapıştırıyoruz.
  4. Microsoft Edge tarayıcımızı açıyoruz. Sağ üst köşedeki üç çizgiye ardından “Sık kullanılanları al”a tıklıyoruz.
  5. Internet Explorer’ı seçiyoruz ve “İçeri Aktar” ile yer imlerimizi aktarma işlemini tamamlıyoruz.

microsoft-edge-tarayicida-yer-imlerini-yedekleme-ve-geri-yukleme2

Artık Microsoft Edge’i sıfırlamanız gerektiğinde yer imlerinizi nasıl yedekleyeceğinizi ve geri yükleyeceğinizi biliyorsunuz.

Microsoft Edge tarayıcıda yer imlerini yedekleme ve geri yükleme ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR