Microsoft Edge Tarayıcıda Flash Player Nasıl Engellenir?

Microsoft Edge, Flash Player engelleme işleminin çok kolay bir şekilde yapılabilmesini sağlıyor. Peki, Microsoft Edge'de Flash Player nasıl engellenir?

Microsoft Edge, Flash Player engelleme işleminin yapılabilmesine imkân tanıyor. Windows 10 kullanıcılarının söz konusu işlem için bazı adımları sırası ile uygulaması gerekiyor. İşlem başarılı bir şekilde tamamlandığında ise söz konusu yazılım devre dışı kalıyor. Peki, Microsoft Edge'de Flash Player nasıl engellenir?

Adobe Flash Player artık resmen dışlanmış ve yavaş yavaş unutulmak istenen bir yazılım oldu. Yıllar önce YouTube desteği kestikten sonra bu uygulama sırasıyla Android cihazlar, sonra Mozilla derken, Microsoft Edge tarayıcında da kapatılması tavsiye ediliyor.

Adobe Flash Player kullanılması hiç de zorunlu olmayan ve tehlikeli de olabilen uygulamalar listesinde birinci sırada yer aldığından dolayı, Microsoft Edge tarayıcı için de bu önlemi almak yararlı olabilir. 

Adobe Flash Player Nasıl Silinir?
İNTERNET

Adobe Flash Player Nasıl Silinir?

Adobe Flash Player silme işleminin nasıl gerçekleştirileceği çoğu kullanıcı tarafından oldukça merak ediliyor. Bu rehberimizde Adobe Flash Player nasıl silinir? sorusuna daha yakından göz atacağız.

Windows 10 işletim sistemi ile beraber gelecek olan Microsoft Edge tarayıcısnda da bu önlemi biz kolaylıkla alabiliyor ve Flash Player uygulamasını çalışmaktan alıkoyabiliyoruz. Peki, Flahs Player isimli yazılımı engelleyebilmek için hangi adımları uygulamak gerekiyor?

Microsoft Edge'de Flash Player Engelleme Adımları Neler?

  • Edge tarayıcısını açın.
  • Üç nokta simgesine tıklayarak ayarlar sayfasına girin.
  • "Gelişmiş ayarları görüntüle" seçeneğini seçin.
  • "Adobe Flash Player Kullan" seçeneğini devre dışı bırakın.

Yazılım devi Microsoft tarafından sunulan Edge tarayıcısında çeşitli özelleştirme seçenekleri yer alıyor. Bu özelleştirme seçenekleri sayesinde çeşitli seçenekleri aktif hale getirebiliyor ya da devre dışı bırakabiliyorsunuz. Açık olup olmamasına karar verebileceğiniz seçenekler arasında Flash Player da bulunuyor.

Dünya çapında popüler bir tarayıcı olan Edge'de Flash Player adlı yazılımı devre dışı bırakabilmeniz mümkün. Bu işlemi yalnızca birkaç adım uygulayarak gerçekleştirebilirsiniz. İşlemi tamamladığınızda Flash Player artık devre dışı halde olacaktır.

Söz konusu işlem için ilk olarak Microsoft tarafından sunulan internet tarayıcısını açın. Web tarayıcısını açtıktan sonra ekranın sağ üst köşesinde yer alan üç nokta simgesine tıklayın. Bu işlemi yapmanız halinde bir pencere açılacak.

Açılan pencere üzerinden Ayarlar menüsüne tıklayın. Bu işlemi uyguladığınız takdirde ayarlar sayfası ile karşı karşıya kalacaksınız. Daha sonra "Gelişmiş ayarları görüntüle" seçeneğini seçin. Son olarak "Adobe Flash Player Kullan" seçeneğini devre dışı bırakın. Bunu yapmanız durumunda söz konusu yazılım engellenecektir. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için aşağıda görsellerle anlatım mevcut.

Aşağıda bunu yapabilmek için gösterdiğimiz kolay adımları, hemen sizde Windows 10 Teknik Önizleme sürümlerinizde ya da, güncellemeler başladıktan sonra Microsoft Edge tarayıcınıza uygulayabilirsiniz.

Edge tarayıcınızın ayarlar kısmını bulun. Bu kısıma tarayıcıda sağ üstte kolaylıkla ulaşabileceğiniz yan yana duran üç nokta sembolünden ulaşabilirsiniz.

Bu menüden ayarlar sekmesini bularak bu sekmeye tıklayın.

 Açılacak yeni menüde Gelişmiş Ayarlar başlığı altındaki “gelişmiş ayarları görüntüle” seçeneğine tıklayarak devam edin.

Gelecek olan yeni gelişmiş ayarlar menü sayfasında “Adobe Flash Player Kullan” başlığı altındaki düğmeye tıklayarak bu seçeneği kapatın. Bu seçeneği tıkladığınızda yazılı ve renkli olarak uyarılacak ve Flash Player’ın açık mı yoksa kapalı mı olduğunu kolayca anlayacaksınız.

Bu yazıda Microsoft tarafından sunulan Edge adlı web tarayıcısında yer alan Flash Player seçeneğini devre dışı bırakmak için hangi adımları uygulamanız gerektiğini detaylı bir şekilde açıkladık. Konu ile iligli düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR