Microsoft Edge Sekme Önizlemesi Nasıl Kapatılır?

Microsoft Edge sekme önizlemesi nasıl kapatılır öğrenmek isterseniz rehber blogumuzdan faydalanabilirsiniz. Okumak için tıklayın!

Microsoft Edge Sekme Önizlemesi Nasıl Kapatılır?

Geçtiğimiz aylarda Microsoft tarafından Edge'nin en iyi internet tarayıcısı olduğunu kanıtlayan bir test yapılmış ve Microsoft Edge, pil kullanımı açısından diğer tarayıcıları dize getirmişti. Bir test daha yapan Microsoft, yine Edge'nin üstünlüğünü ortaya koymuş ve tarayıcısına olan güveni tazelemişti. Fakat tarayıcı savaşlarında kendine pek yer bulamayan Edge, sunduğu bazı özellikleriyle insanı rahatsız edebiliyor. Bu blogda Microsoft Edge sekme önizlemesi nasıl kapatılır onu inceleyeceğiz.

Microsoft Edge sekme önizlemesi nasıl kapatılır konusuna girmeden önce rahatsız olabileceğin ne olduğunu bir hatırlatmak istiyorum. Aşağıdaki görselden sekme geçişlerinde ortaya çıkan önizleme görüntüsünün nasıl olduğunu görebilirsiniz:

Tek tıkla bir sonraki sekmeye zaten geçiş yapacağım, neden böyle bir özellik konulduğunu anlayamıyorum diyorsanız, kaldırmanın çok kolay bir yolu olduğunu söylemem gerek. Şimdi bunu nasıl ortadan kaldıracağımızı incelemeye geçebiliriz.

İlk olarak Windows arama kutusuna regedit yazarak komutumuzu çalıştırıyoruz. 

Daha sonra aşağıdaki yolları izleyerek TabbedBrowsing bölümüne ulaşacağız. Takip edeceğiniz yollar:

  • HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Classes \ Local Settings \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ AppContainer \ Depolama \ Software \ microsoft.microsoftedge_8wekyb3d8bbwe \ MicrosoftEdge \ TabbedBrowsing
TabbedBrowsing'e ulaştıktan sonra yapmanız gerekenlerde çok basit. Sağ tıklayarak "New" diyoruz ve DWORD (32-bit) değerini seçiyoruz. Bu işlemleri de sizin için kolaylık olması açısından sırasıyla anlatayım:
  • Sağ click'ten sonra "New" diyoruz.
  • DWORD (32-bit) değerini seçiyoruz.
  • Açılan dosyanın adını TabPeekEnabled olarak değiştiriyoruz.
  • Kontrol için dosyanın üzerine iki kez tıklayıp açıyoruz ve değerin 0 olduğundan emin oluyoruz.
  • Son olarak Edge'i tekrar başlatıyoruz.

Her şeyi yaptıktan sonra Microsoft Edge sekme önizlemelerinin kaldırıldığını göreceksiniz. Eğer işlemde değişiklik yapmak isterseniz TabPeekEnabled dosyasının değerini 1 olarak değiştirebilirsiniz. Kolaylıklar.

Adblock ve Adblock Plus Microsoft Edge Tarayıcı İçin Hazır

Microsoft Edge'nin Mobil Sürümü Eklenti Desteğine Kavuşuyor

YORUMLAR