MessageMe İncelemesi

MessageMe, uygulama mağazalarında listelenmesinin üzerinden henüz kısa bir süre geçmesine rağmen adından bir hayli söz ettiren bir mesajlaşma ve iletişim uygulaması. Bu yazıda MessageMe uygulamasına biraz daha yakından bakacağım.

MessageMe İncelemesi

MessageMe, uygulama mağazalarında listelenmesinin üzerinden henüz kısa bir süre geçmesine rağmen adından bir hayli söz ettiren bir mesajlaşma ve iletişim uygulaması. Bu yazıda MessageMe uygulamasına biraz daha yakından bakacağım.

MessageMe uygulamasının kurulum aşamasında sizden talep ettiği izinlerin çokluğunun dikkatimi çektiğini belirtmeliyim. Bir mesajlaşma uygulamasına göre aşırı izin talep ettiğini düşünüyorum. Söz konusu izin talepleri arasında “hassas günlük verilerini okuma” gibi maddelerin bulunduğunu da belirtmeliyim.

Uygulamayı açtığınız anda temel kişisel bilgilerinizi girmeniz ve bu bilgiler doğrultusunda bir hesap oluşturmanız isteniyor. Her ne kadar Facebook bağlantısıyla söz konusu kişisel bilgilerinizi edinip size kolaylık sağlayabileceğini belirtse de bu izni vermeniz halinde Facebook duvarınızda sizin adınıza bir şeyler paylaştığını görmeye de hazırlıklı olmalısınız. Bu nedenle istenen birkaç bilgiyi elle girmenizi tavsiye ediyorum.

Telefon rehberinizde ya da uygulamanın etkileşim kurabildiği sosyal ağlarda olmayan kişiler için MessageMe PIN numarası adı verilen bir kodu kullanıyorsunuz. Bu PIN numarası ile diğer MessageMe kullanıcıları sizi kişi listelerine ekleyebiliyorlar.

MessageMe profil alanında bir kişisel fotoğraf ve bir de kapak fotoğrafı yükleme şansına sahipsiniz.

MessageMe tasarımı son derece sade. Mavi ve lacivert renklerin hâkim olduğu tasarım açıkçası WhatsApp’e genel olarak benziyor.

Uygulama üzerinden metin temelli mesaj alıp gönderebiliyor; sesli mesaj alıp gönderebiliyor; bas konuş şeklinde iletişim kurabiliyor ve fotoğraf ile video alıp gönderebiliyorsunuz. Ancak uygulamayı şu anda kullanılan diğer mobil mesajlaşma uygulamalarından ayıran en büyük özellikse ekran üzerinde çizim yaparak iletmek istediklerinizi daha kişisel görsellere dökebiliyorsunuz. Tabii ki burada biraz da yeteneğiniz devreye giriyor. Özellikle de S kalem gibi aksesuarlara sahip akıllı telefon kullanıcıları için harikulade bir özellik olduğunu söylemeliyim.

Bulunduğunuz konumu da arkadaşlarınızla paylaşmanıza olanak tanıyan MessageMe’nin henüz aktif olmayan ancak seçenekler arasında duran başka özellikleri de bulunuyor. “Çıkartma” ve “Para” adını taşıyan bu özelliklerin neler olduğunu merak etmemek elde değil. Fakat uygulamanın iyice yayılmasından sonra bu özelliklerin aktif kılınacağını tahmin etmek pek de zor değil.

YORUMLAR