Mac'ten Windows'a Geçenler için 6 Önemli İpucu

Mac'ten Windows'a geçmeyi planlıyorsanız, yazımızda değindiğimiz ipuçları bu süreçte epey işinize yarayacaktır.

Mac'ten Windows'a Geçenler için 6 Önemli İpucu

Bilgisayar kullanıcılarının yakından bildiği gibi Windows ve Mac işletim sistemleri arasında yıllardır süregelen bir tartışma var. Elbette her işletim sisteminin kendine özgü avantajları ve dezavantajları var fakat asıl önemli olan kullanım amacına uygun olan işletim sistemini seçebilmek.

Kişisel veya profesyonel sebeplerden dolayı Mac işletim sisteminden Windows işletim sistemine geçmeyi planlayanlar için hazırladığımız bu yazıda, adaptasyon ve geçiş sürecinde karşılaşılması olası bir takım noktalara değineceğiz.

Yazıda değineceğimiz ipuçları sayesinde Mac'ten Windows'a geçmek çok daha kolay ve zahmetsiz bir işlem halini alacak.

1- Windows'unuzu en iyi programlar ile kullanıma hazırlayın.

Windows'a geçiş sürecinde dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birisi de gerekli programları yükleyip bilgiasyarı tam anlamıyla kullanıma hazırlamaktır. Gerekli programlara sahip olmayan bir bilgisayar kullanım süresince kullanıcısına yeterli performansı gösteremeyecektir.

Gerekli programları bulmak yanlış yöntemlerle çok fazla vakit alabilir. Bu yüzden sizleri Her Bilgisayarda Olması Gereken Programlar sayfamıza davet ediyoruz. Bu sayfada karşınıza antivirüs, disk birleştiriciler, dosya kurtarma araçları, tarayıcılar, ses araçları, video araçları, dosya sıkıştırma araçları, dosyalar, sürücüler ve gelişmiş program kaldırıcılar gibi önemli programları içeren kategoriler çıkacak. İhtiyaçlarınıza göre dilediğiniz programları sadece tek bir tıklamayla PC'nize indirebilirsiniz.

2- Kısayolları öğrenmenin tam vakti!

Mac veya Windows fark etmeksizin bir bilgisayarı efektif bir şekilde kullanabilmek için klavye kısayollarını adeta adımız gibi bilmemiz gerekiyor.

Uzun süren fare işlemleriyle uğraşmadan sadece birkaç tuş kombinasyonu ile bilgisayarımızla her türlü işlemi kısa sürede gerçekleştirebiliriz. Ezberlemesi biraz vakit alsa da bir kere öğrendildikten sonra asla unutulmayan bu kısayollar çalışma veriminizi en üst düzeye taşıyacak yegane unsurlardan.

Windows kısayolları hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız Windows Kullanıcıları İçin Dev Gibi Bir Kısayol Rehberi başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

3- Güvenliği daha fazla ciddiye alın.

Mac sistemlerin virüslere karşı dayanıklı olduğu miti herkesin kulağına gelmiştir. Windows kullanıcıları ise daima dijital dünyanın tehlikelerine karşı tetikte olmak zorunda. Mac'ten Windows'a geçiş sürecinde dikkat etmeniz gereken konuların başında kesinlikle güvenlik gelmeli.

Eski alışkanlıklarınızı bırakıp ziyaret ettiğiğiniz siteleri titizlikle seçmek, güvenilir bir antivirüs yazılımı kullanmak ve kaynağını bilmediğiniz programları bilgisayarınıza yüklememek alacağınız en iyi önlemler arasında. Elbette Windows'a geçince her gün virüslerle uğraşmayacaksınız fakat dikkat etmek ve güvenliği elden bırakmamak iyidir değil mi?

Bu konuda yol göstermesi amacıyla sizleri 2015'in En İyi Antivirüs Programları'nı derlediğimiz blogumuza göz atmaya davet ediyoruz.

Aşağıdaki linkler üzerinden en çok tercih edilen antivirüs yazılımlarını bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

4- Oyunların tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Mac üzerinde de oynayabileceğimiz kaliteli oyunlar var fakat çeşitlilik olarak Windows'un yanına yaklaşabileceğini pek düşünmüyoruz. Zaten genel kullanım oranlarına baktığımız zaman Mac genelde iş ve profesyonel amaçlarla kullanılıyor. Oyun bilgisayarı sahibi olmak isteyen kullanıcıların tercihi ise daima Windows'tan yana oluyor.

Hemen aşağıda yer alan link üzerinden Steam'i PC'nize indirebilir ve oyun dünyasına koca bir adım atabilirsiniz.

YORUMLAR