LG G4 Kullanıcıları İçin Batarya Ömrünü Uzatmanın Yolları

LG G4 sahiplerinin akıllı telefonlarının bataryalarını biraz daha ekonomik kullanabilmeleri için bazı ipuçları paylaşalım istedik.

LG G4 Kullanıcıları İçin Batarya Ömrünü Uzatmanın Yolları

Türkiye’de sevilen ve tercih edilen bir akıllı telefon markası olan LG, yeni piyasaya çıkardığı LG G4 ile de beğeni toplamıştı. LG G4 sahiplerinin akıllı telefonlarının bataryalarını biraz daha ekonomik kullanabilmeleri için bazı ipuçları paylaşalım istedik.

Her akıllı telefonun batarya ömrü kullanıcıların ilk önem verdikleri unsurlardan biri oluyor. Akıllı telefonlar özelliklerini ve donanımlarını yeniledikçe batarya ömrünü ekonomik kullanmak da bir zorunluluk haline geliyor. LG G4 için de durum farklı değil. LG G4 ile ilgili detayları LG G4 Tanıtıldı: Amiral Gemisi Gözleri Kamaştırdı haberimizden takip edebilirsiniz. Ancak zaten bir LG G4’ünüz varsa sizi batarya ömrünü uzatmakla ilgili ipuçlarımızla baş başa bırakıyoruz. 

Aşağıdaki tablodaki sembollere dikkat edin. Bu semboleri görev çobuğunda görüyorsanız kapatmanızı tavsiye ediyoruz.

Ekran parlaklığını maksimumda tutmayın

Tüm akıllı telefonların en çok batarya tüketen özelliği ekran parlaklığı olarak bilinir. Durum LG G4 içinde geçerli. Ekran parlaklığını gerekli olmadığı sürece maksimum veya otomatik parlaklık ayarlarında kullanmayın. Özellikle otomatik parlaklık ayarlama LG G4’ün her ortam değiştirdiğinde yeniden ayar yapmasına yol açıyor ve bataryadan daha çok tüketiyor. Ekran parlaklığını el ile ayarlayın. Bunu Ayarlar/Ekran/Parlaklık sekmelerini takip ederek yapabilirsiniz.

Radyo bağlantılarınızı kapatın

Radyo uygulamasının sürekli internet bağlantısı aramasını engelleyin. Bu devamlılık hali bataryanızın hızlı tükenmesine yol açabilir. Çevrimiçi olmayacağınız durumlarda bu özelliği kapatmanızı tavsiye ederiz. 

GPS ayarlarınızı lazım olmadıkça açmayın

LG G4’ün son derece başarılı GPS kullanımı özelliği var. Ancak bunun sürekli açık olmasına gerek yok. Eğer kaybolmadıysanız ya da seyahat amacıyla yardım almak amacıyla kullanmayacaksanız bu ayarları kapatın. Cihazın sürekli uydularla iletişimde kalması batarya için çok da ekonomik bir durum değil.

LG G4 Senkronizasyon ayarlarınızı kontrol edin

LG G4’ün arka planda sürekli başka uygulamalarla senkronize olmaya çalışmasını kısıtlayabilirsiniz. Bu durumda önemli uygulamaları serbest bırakıp (Facebook, Gmail, Twitter vb) diğer uygulamaların senkronizasyonlarına izin vermeyerek bataryanızı biraz daha rahatlatmanız mümkün. Ayarlar/ Senkronizsayon sekmelerini takip ederseniz LG G4’ün senkronize olmaya çalıştığı uygulamaları bulabilir ve bunları kapatabilirsiniz.

Gerekli olmayan her uygulamayı kapatın

Bu tavsiyemizi özellikle cihazı şarj edebilecek bir nokta bulamadığınızda ve batarya seviyesi yüzde 15’in altına düşmeye başladığında kullanabilirsiniz. Wi-Fi’dan başlayarak telefonunuzu minimim ihtiyaçlarınızı karşılayacak seviyeye getirirseniz LG G4 daha uzun süre bu seviyede kalabiliyor. Bunu Ayarlar menüsünden Pil ve Güç Kontrolleri sekmesine giderek Pil Tasarrufu seçeneğinden de yapabilirsiniz. Tek tek uygulama aramanıza gerek yok. Bunu yapabilmek için Ayarlar sekmesinden, Kablosuz Ayarlar seçeneğine giderek, Wi-Fi, Bluetooth, Mobil Veri ayarlarınızı kapatarak yapabilirsiniz.

Güncellemeleri takip edin

Sadece Android sürümünün değil, kullandığınız uygulamaların da yaptığı güncellemelerin batarya ömrüne destek veriyor olduğunu unutmayın. Pek çok uygulama zaman içinde yaptıkları güncellemelerde bataryanın uygulama tarafından daha az kullanılabiliyor olmasına dikkat ediyorlar. Güncelleme açıklamalarını takip edin. 

LG G4 Fırtınası Devam Ediyor: LG G4 Stylus ve LG G4c Resmen Duyuruldu

LG G4 ve LG G3 Karşılaştırması

YORUMLAR