Kullandığınız E-mail Adreslerinin Hacklenip Hacklenmediğini Nasıl Anlarsınız?

Kullandığınız e-mail adreslerinin hacklenip hacklenmediğini öğrenmek ister misiniz? Blogun ayrıntılarını okumak ve bilgi almak için tıklayın!

Kullandığınız E-mail Adreslerinin Hacklenip Hacklenmediğini Nasıl Anlarsınız?

Dünya gitgide küçüldü ve bizler cebimizden çıkardığımız akıllı araçlarla bilgiye hükmeder hale geldik. Aradığımız herhangi bir şeye sadece birkaç saniye içinde ulaşabiliyoruz. Şifrelerimizi her siteye rahatlıkla girip, bir bakıp çıkabiliyoruz. Bilgiye ya da aradığımız herhangi bir şeye anında ulaşmak ne kadar güzel değil mi? Peki kullandığınız e-mail adreslerinin hacklenip hacklenmediğini nasıl anlarsınız?

Ne yazık ki verilerin çalındığına dair haberler giderek daha yaygın hale geliyor. Büyük sosyal medya platformlarından tutunda en güvenilir denilen sistemlere bile hackerların sızdığını görüyoruz. Bu tip tehlikelerden korunmak kimi zaman çok zor olsa da, herhangi bir hesabınıza yapılan saldırıdan haberdar olmak ve bunu kanıtlayabilmek herkes için önemlidir. E-posta hesaplarınızda yaşanan beklenmedik bir durumdan haberdar olmak için size bir önerim var: Windows 10 için Hacked? uygulaması

Hacked?, bilgisayarlarınızda kullandığınız hesapların hacklenip hacklenmediğini öğrenmek için kullanabileceğiniz bir güvenlik uygulaması. Kolay anlayabileceğiniz yapısı sayesinde e-postalarınızın güvenliği sağlıyan bu mağaza uygulaması, bir sıkıntıyla karşılaşıldığınızda size haber veriyor ve önlem almanızı sağlıyor. Erkenden uyarı almanız sayesinde de şifrelerinizi değiştirme süreniz kısalır. 

Hacked? Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Hacked? uygulamasını yükledikten sonra (aşağıda indirme bağlantısını bulabilirsiniz) karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Sol altta hesap ekleme, yedekleme ve geri yükleme, son olarakta uygulama hakkında bilgilerin yer aldığı butonlar bulunuyor. 

Biz burada "add an account" kısmını kullanacağız ve üzerine tıkladığımızda aşağıdaki gibi bir görselle karşılaşacağız. 

Buradan sonra tek yapmanız gereken mail adresini ve diğer hesaplarınızı eklemek olacak. Herhangi bir güvenlik sıkıntısı olduğunda uygulama size bildirim gönderecektir. 

Türkiye'nin Siber Güvenlik Açığını Kapatmak İçin Yaz Okulu Açılıyor

Şifreleriniz Güvende Mi? Kötü Amaçlı Yazılımlardan Korunmak İçin 5 Altın Kural

YORUMLAR