Konsol Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz - İkinci Kısım

"Hangi konsolu almalı?.." Yeni nesil kapıda belki ama hala birçok insan bu soruyu kendine soruyor.

Konsol Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz - İkinci Kısım

Konsol Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz - İkinci Kısım'a hoş geldiniz oyuncu dostlar. Kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Yazının başı için Konsol Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz sayfasına gitmeniz gerekiyor.

***

Soru: Hangi tip oyunları oynamayı düşünüyorsunuz?

Cevaplar:

a) Hardcore ne varsa oynamak istiyorum. (FPS, TPS, Spor, Yarış vs)
b) Böyle bel bölgesini çalıştıran oyunları oynamak istiyorum. İki koşayım, zıplayayım, bana yeter.
c) Hareket algılama cihazını kullandığım oyunları.
d) Normal oyun oynarım da böyle bağımsız yapımları falan da oynamak isityorum.
e) Her şeyi...
f) "Ben God of War oynayacağım." (Ya da "Ben Gears of War oynayacağım.")

Açıklama - a) Hocam senin tercihin Playstation 3 veya Xbox 360'tan biri olmalı. Nintendo konsolları sana göre değil. Bu ihtimali elediğimize göre Playstation 3 mü, Xbox 360 mı gel buna karar verelim:

(Buradan Devam Edin) Soru: Multiplayer mı daha önemli senin için yoksa tek kişilik hikaye mi?

Açıklama - b) Oyuncu dostum, senin için aslında bu 3 konsolda uygun sayılır. Wii, oyun yelpazesi açısından bu konuda geniş. Keyifli saatler geçirebilirsin. Playstation 3'te ve Xbox 360'ta da bu tarz oyunlar mevcut. Fakat daha üst seviye oyunlar oynama düşünceniz yoksa bunların masrafına hiç girişme. Wii seni uzun bir süre idare edebilir. Ancak uyarımı yapayım: Wii için yakında çok fazla oyun çıkmayacak. Bak şimdi aklıma ne geldi. Bence sen bunun için hiç konsol alma, çık gez dolaş, parkta falan koşu yap, halı saha maçına git. Valla bak, en iyisi...

**Cevaplandı ve Bitti**

Açıklama - c) Wii'nin hareket algılama sistemi belki devrimdi bu konuda. Ancak Wii'nin yaptığı şeyi bir üste taşıyan PS3, Move ile Wii'den daha iyi bir performans sağlıyor. Xbox 360 ise işin başka bir boyutunda. Kinect'le alet-edevat devrini ortadan kaldıran Xbox, size ellerinizle kontrol etme imkanı sunuyor. Şimdi, bu kulağa ne kadar hoş gelse de hemen gaza gelmemenizi tavsiye ederim. Evet, Xbox 360 bu konuda bir devrim yaptı diyebiliriz, fakat işler tam istenen noktada değil. Öncelikle Kinect'in derinlik alıgalaması bazı odalarda sıkıntı çıkarabiliyor. Hadi bunun çözümünü ekstra bir aparatla sağlayabiliyorsunuz; o sorunu aştığınızı düşünelim. O zaman da Kinect'in tepkime süresi problemi devreye giriyor. Bu zamana kadar çıkan oyunların bir çoğunda yer alan bu problem, Kinect'le tam randımanlı oynamanızı engelliyor. Kinect için Xbox 360'ı şu noktada almayın. Zaten yeni nesil Xbox'la beraber yeni bir Kincet'in duyurulacağı konuşuluyor. 21 Mayıs'ta duyurulacak yeni nesil Xbox'ı bekleyin. O zaman elimizde ne kalıyor. Daha rafine bir oynanış sunan Playstation 3 ve Move ikilisi. Bu turun kazananı şu an için belli diyebiliriz.

**Cevaplandı ve Bitti**

Açıklama - d) Şimdi iki konsolun da kendine ait kaliteli bağımsız oyunları var. Ancak Xbox bu konuda bir adım daha önde. Bağımsız yapımlara daha fazla dikkat veren Xbox 360, senin konsolun olmalı hocam.

**Cevaplandı ve Bitti**

Açıklama - e) Her şeyi oynamak isteyen, açgözlü oyuncu arkadaşım. Senin konsolun Wii olamaz. Senin konsolun ya Xbox 360 olacak ya da Playstation 3. Gel bu ikisinden birine karar verelim.

(Buradan Devam Edin) Soru: Multiplayer mı daha önemli senin için yoksa tek kişilik hikaye mi?

Açıklama - f) Dostum senin zaten oynayacağın oyun belli. Oynamak istediğin oyunlar sadece bir konsolda var. God of War, Uncharted, Killzone, Gran Turismo gibi yapımları oynamak istiyorsan Playstation 3; Halo, Forza, Gears of War gibi yapımları oynamak istiyorsan Xbox 360 alacaksın.

**Cevaplandı ve Bitti**

YORUMLAR