Kişilerinizi Daha Kolay Yönetmeniz İçin 10 Android Uygulaması

Günümüzde mobil telefonları fotoğraf çekmek, müzik dinlemek, internete girmek gibi pek çok iş için kullanıyoruz. Fakat bu esnada telefonların orijinal amaçlarını unutmamamız gerekiyor: iletişim kurmak.

Kişilerinizi Daha Kolay Yönetmeniz İçin 10 Android Uygulaması

Günümüzde mobil telefonları fotoğraf çekmek, müzik dinlemek, internete girmek gibi pek çok iş için kullanıyoruz. Fakat bu esnada telefonların orijinal amaçlarını unutmamamız gerekiyor: iletişim kurmak.


Aslında telefonların temel amaçları diğer insanlarla iletişim içinde bulunmanızı sağlamak. Bu yüzden de telefonlarınızdaki en önemli verilerden biri; kişi bilgileriniz. Silinen fotoğrafları tekrar çekebilirsiniz, müzikleri tekrar yükleyebilirsiniz fakat kişilerinizi kaybettiğiniz zaman onları geri getirmeniz çok zaman alacaktır. Bununla birlikte adres defterinizdeki kişileri düzenli bir şekilde tutmadığınız zaman yine aradığınız bir şeyi bulmanız hem zaman alacak hem de işinizi zorlaştıracaktır.

Genellikle Android cihazların standart rehber ve arama fonksiyonları da çok kapsamlı özelliklere sahip olmadığı için size yetersiz geliyor olabilir. Fakat artık kişi yönetimi ve iletişim için kullanabileceğiniz pek çok faydalı uygulama var. Biz de bugün sizler için bu uygulamaları derledik.

Address Book

Uygulama listemizdeki ilk uygulama olan Address Book'u  Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip kullanabiliyorsunuz. Kylook tarafından geliştirilen Address Book standart rehber uygulamanızdan sonra çok iyi gelecektir.

Bütün kişilerinizi, bütün platformlarınız arasında senkronize ederek tutabileceğiniz, organize edebileceğiniz ve yönetebileceğiniz bir uygulama olan Address Book ile bir daha kişilerinizi asla kaybetmeyeceksiniz.

Uygulamanın güzel özelliklerinden birisi de kişisel rehber bilgilerinizi QR kod olarak oluşturmanızı ve arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlaması. Uygulamayı ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz fakat daha fazlasını isterseniz profesyonel kullanıcılara yönelik özel planlara da göz atabilirsiniz.

Contacts Optimizer

Bir diğer uygulama olan Contacts Optimizer da gayet başarılı bir rehber uygulaması diyebilirim. Pek çok kapsamlı özelliğe sahip olmasının yanında onu başarılı kılan en önemli özelliği analiz yeteneği diyebilirim.

Ayrıca kullanıcı dostu arayüzü sayesinde ise aradığınız her özelliğe kolayca ulaşabiliyorsunuz. Bu yüzden kullanması da geyet kolay bir uygulama.

Uygulama ile tekrar eden ve benzer numaraları bulma ve silme, rehberdeki kişileri kolayca düzenleme, telefondan Google hesabınıza rehberi senkronize etme, ihtiyacınız olmayan numaraları topluca silme gibi özellikleri kullanabiliyorsunuz.

Contacts +

Uygulama listemizdeki belki de en çok kullanıcı tarafından tercih edilen rehber uygulamalarından birisi olan Contacts +, pek çok yerden ve kişiden olumlu yorumlar ve incelemeler ile yüksek puanlar alan bir uygulama diyebilirim.

Ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz uygulama, aynı zamanda Whatsapp, Facebook ve Twitter gibi sosyal  uygulamalar dışında günlük olarak kullandığınız, mesajlaştığınız ve aradığınız kişileri bir araya topluyor.

Uygulamanın en güzel özelliği, diğer uygulamalara geçiş yapmak zorunda kalmadan arkadaşlarınıza mesaj gönderme imkanı tanıması diyebilirim.

Contakts

Bir diğer uygulamamız olan Contakts'ı da yine ücretsiz olarak indirip kullanabiliyorsunuz. Uygulamanın temiz ve sade arayüzü ile kolay kullanımı ve kullanıcı dostu ve minimalist dizaynı ile dikkat çektiğini söyleyebilirim.

Contakts'ın en önemli özelliği, sizin için en önemli kişilerle çok daha hızlı ve güzel bir şekilde iletişim kurmanızı sağlamaya çalışması diyebilirim. Ayrıca uygulama Google hesabınızla senkronize bir şekilde çalışıyor.

Uygulamanın bir diğer orijinal ve farklı özelliği ise karıştırma özelliği. Bu özellik ile uygulama kişi listenizi karıştırarak karşınıza çıkarıyor ve her açtığınızda sizi yeni birisiyle iletişime geçmeniz için cesaretlendiriyor.

Duplicate Contacts

Duplicate Contacts adından da anlaşılabileceği gibi telefonunuzda yinelenen kişileri temizlemeniz için geliştirilmiş bir uygulama. Tek bir amacı ve özelliği olan bu sade uygulama ile telefonunzda bulunan ve tekrar eden kişileri silebiliyorsunuz.

Telefonlarda yaşanan en önemli sorunlardan bir tanesi de tekrar eden telefon numaraları. Bu durumda tek tek bunları silmek hem çok zaman alıyor hem de sinir bozucu bir hale gelebiliyor.

Duplicate Contacts ile bunu çok kısa bir sürede otomatik olarak yapabiliyorsunuz. Uygulama silmeden önce her ihtimale karşı sildiklerinin yedeğini de alıyor, böylece hiç bir numarayı kaybetmiyorsunuz.

DW Contacts

Bir diğer ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz rehber ve kişi yönetimi uygulaması da DW Contacts. Uygulama genel olarak  standart tuş takımınızı, rehberinizi ve kişi yönetim uygulamanızı alternatifiyle değiştiriyor.

Uygulama gerçekten kapsamlı özellikleri ile dikkat çekiyor. Uygulama ile  kişilerinizi, kişi bilgilerinin herhangi bir kısmıyla arayabiliyor, kişileriniz için hatırlatıcılar oluşturabiliyor, birden çok kişiye mesaj gönderebiliyor ve aramaları istediğiniz kriterlere göre filtreleyebiliyorsunuz.

Bununla birlikte kullanması da gayet kolay olan uygulama  sade ve minimalist tasarımı da dikkat çekiyor diyebilirim.

ExDialer

Bir diğer alternatif kişi yönetimi ve rehber uygulaması olan ExDialer da 10 milyona yakın indirilme sayısıyla kendini kanıtlamış uygulamalardan diyebilirim. Standart rehberinizi değiştirmek istiyorsanız ExDialer iyi bir tercih olabilir.

ExDialer'ı diğerlerinden ayıran en önemli özelliği gesture denen el hareketlerini kullanması diyebilirim. Uygulama ile kişilerinizi kolayca bulabiliyor ve bu el hareketleri ile pek  çok özelliğe kolayca erişebiliyorsunuz.

Ne yazık ki uygulamayı ücretsiz olarak indirebilmenize rağmen bu bir deneme versiyonu ve eğer beğenirseniz pro versiyonunu satın almanız gerekiyor.

PP -  Dialer and Contacts

Düzgün ve başarılı bir alternatif rehber uygulaması arayanlara önerebileceğim bir diğer uygulama ise PP – Dialer and Contacts. Uygulamayı indirdikten sonra 7 gün deneyebiliyorsunuz, ardından satın almanız gerekiyor.

Özelleştirilebilir bir arayüze sahip olmasıyla ilk bakışta dikkat çeken uygulamayı bu yüzden kullanması da çok kolay. Ayrıca tasarımı da gayet hoş ve minimalist biçimde oluşturulmuş diyebilirim.

Uygulama size kişileri grup olarak yönetme, hızlı ve akıllı arama, otomatik seçim, özelleştirilebilir el hareketleri, favori kişileri hızlı aramaya alma, arama geçmişini tarih ve kişiye göre sıralama, temalar ve eklentiler gibi çeşitli özellikler sunuyor.

PureContact

PureContact da yine başarılı bir rehber ve kişi yönetimi uygulaması diyebilirim. Yine el hareketlerini kullanan bir uygulama olmasıyla dikkat çeken PureContact size çok kullanışlı bir rehber deneyimi sunuyor.

PureContact'ın en büyük hedefi, kişilerinizi çok daha efektif ve hızlı bir şekilde kontrol etmenizi ve kişilerinize ulaşmanızı sağlamak diyebilirim. Bunu da parmağınızı sağa, sola vb kaydırma gibi hareketlerle yapıyor.

Bu sayede hem zamandan kazanıyorsunuz hem de akıllıca bir iletişim sistemine sahip olmuş oluyorsunuz.

Simpler Contacts

Son uygulamamız olan Simple Contacts da ücretsiz olarak indirilip kullanılabiliyor. Gayet güzel bir tasarıma ve kullanışlı bir arayüzüne sahip olan uygulama ile dağınık ve karmaşık rehberlerinizi bir düzene sokabiliyorsunuz.

Kapsamlı özelliklere sahip bir uygulama olan Simpler Contacts'ın amacı aslında isminde de belirtildiği gibi daha basit ve sade bir rehber ve kişi yönetimine sahip olmanızı sağlamak diyebilirim.

Uygulama ile birden fazla kaydı olan kişileri silebiliyor, kişi listenizi yedekleyerek garanti altına alabiliyor, T9 çevirici ile hızlı arama yapabiliyor, sık kullanılan kişilere hızlı bir şekilde erişebiliyorsunuz.

YORUMLAR