Kesinlikle Oynamanız Gereken Apple TV Uyumlu Oyunlar

Kesinlikle oynamanız gereken Apple TV uyumlu (destekli) en iyi oyunları listeledik.

Kesinlikle Oynamanız Gereken Apple TV Uyumlu Oyunlar

4. nesil Apple TV ile birlikte gelen Touch Surface özellikli yeni nesil uzaktan kumandayla yapılabilecek en eğlenceli şey tabii ki oyun oynamak. Hali hazırda Apple Store’da bulunan oyunların yanı sıra Apple TV’ye özel çıkartılmış oyunlar arasından en iyi 10 tanesini seçtik. Yeni Apple TV’nizde gerek tek başınıza gerekse de arkadaşlarınızla oynarken vaktin nasıl geçtiğinizi anlamayacaksınız.

Yeni Apple TV’nin daha çok eğlenceli odaklı olduğunu görüyoruz. Film izleme, internette gezinme, müzik dinleme, oyun oynama kısacası eğlence dünyanızı oluşturan her şey bu televizyonun içinde. 4. Nesil Apple TV’nin en dikkat çeken özelliği hiç şüphesiz ki yenilenen kumandası. Kumandanın Touch Surface denilen dokunmatik yüzeyinde parmağınızı basitçe kaydırarak klasik kumandada düğmelere basarak yaptığınız her şeyi yapabiliyorsunuz. Yeni Apple TV Remote’u en iyi şekilde denimleyebileceğiniz yer ise oyunlar. tvOS ile uyumlu yüzlerce oyun mağazada sizleri bekliyor. Yüzlerce oyun arasından seçim yapmakta zorlananlar için oynarken keyif aldığımız oyunları listeyelim, sizleri paylaşalım dedik. İşte Apple TV ile gerek kumanda gerekse de kontrolcüyle oynayabileceğiniz zevkli oyunlar:

Guitar Hero Live:

Popüler grupların yerine geçip gerçek konser alanında canlı performans sergileme fırsatı sunan oyunda değişen kamera açılarının da etkisiyle gerçekten o anda konseri kendiniz veriyormuş gibi hissediyorsunuz. Minik gitarınızla konser alanını çoşturabildiğiniz oyundan tam manasıyla zevk almak için satım alım yapmanız gerekiyor ancak bunun karşılığında bitmeyen eğlenceli saatler alıyorsunuz.

Rayman Adventures:

Ubisoft imzasını taşıyan Rayman’ın maceraları oyununda büyülü ormanda kutsal ağaçtan çalınan değeleri bir yumurtanın peşine düşüyorsunuz. Rayman ve viking dostu Barbara ile orta çağın perili kalelerinden Olympus’un mitolojik dünyasına uzanan yolculuğunuzda size eşlik eden Incrediball’ları da beslemeniz gerekiyor. Platform oyunlarından keyif alıyorsanız Ubisoft’un maskotunun yeni maceralarını konu alan bu yapımı hayır diyemeceksiniz.

Shadowmatic:

Hayal gücünüzü geliştirmek için oynayabileceğiniz enfes bir 3 boyutlu bulmaca oyunu diyebilirim. Spot ışığının altındaki soyut nesneleri kendi etraflarında döndürerek gölgeleriyle bilindik silüetler oluşturmaya çalıştığınız oyunda 80’den fazla bölüm bulunuyor. Özgün oynanışının yanında görselleriyle şaşırtmayı başaran oyun Apple’dan tasarım ödülü de almış.

Alto's Adventure:

Alto ve arkadaşlarıyla sonsuz snowboard yolculuğuna çıktığınız oyunda zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınızın garantisini verebilirim. Dinamik hava koşulları, orijinal müzikleri, etkileyici çevre modellemelerinin yanı sıra başarılı fizik motoruyla mağazadaki onlarca aksiyon – macera oyunu arasından sıyrılan Alto’nun maceraları oyunu fiyatını sonuna kadar hak ediyor.

Oceanhorn:

“Her iOS oyuncusunun oynaması gereken oyun”, “Yılın en iyi oyunu”, “Çarpıcı muhteşem görseller”, “App Store’daki mücevcher” gibi övgü dolu sözler almayı başaran Oceanhorn, hikaye üzerine kurulu macera oyunu. Kayıp babanızıın gizemini çözmeye çalıştığınız oyun 10 saatten fazla oynanış sunuyor.

Transistor:

Bağımsız oyunlar arasında kendine yer bulan, tüm platformlarda kendini göstermiş bilim kurgu temalı aksiyon rol yapma oyunu Transistor’da Cyberpunk bir evrende sesinizi sizden çalan Cemerata adlı bir grubun peşine düşüyorsunuz. Tehlikelerle dolu Cloudbank şehrinde tek yardımcınız sizi ölümden kurtaran kişinin ruhunu taşıyan devasa kılıç. Savaştıkça yeni yetenekler kazandığınız oyunda farklı stratejiler uygulayarak ilerliyorsunuz.

Canabalt:

Görselliğin ikinci plana atıldığı başka bir deyişle oynanışın öne çıkarıldığı Canabalt, retro görselli oyunlardan keyif alıyorsanız başından zor ayrılabileceğiniz bir yapım. Şehirde binaların tepesinde koşan bir karakteri kontrol ettiğiniz oyunda vinçlere, yıkılan yapılara ve binalar arası boşluklara takılmadan ilerleyebildiğiniz kadar ilerlemeye çalışıyorsunuz.

Geometry Wars 3:

Apple’ın editörleri tarafından beğenilme şerefine ulaşan Geometry Wars 3, hayatta kalma üzerine kurulu aksiyon dozu yüksek sürükleyici bir savaş oyunu olarak öne çıkıyor. Görselleriyle büyüleyen oyunda 50 bölüm boyunca dalgalar halinde gelen düşmanları geri püskürmeye çalışıyor, sizi bitirmeye yemin etmiş büyük düşmanlarla başa çıkmaya çalışıyorsunuz. Farklı modlar ve bonus bölümler sunan oyunda zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Galaxy on Fire: Manticore Rising: (Apple TV Özel)

Apple TV’ye özel çıkan uzay savaşı oyununda bir yandan tüm evrenin kaderini belirleyecek olan büyük savaşta düşmanlarla çarpışmanın zorluğunu yaşarken, diğer yandan tarafınıza verilen zorlu görevlerin üstesinden geliyorsunuz. Özel efektleriyle büyüleyen yapım sizi uzun süre uzayın derinliklerinde tutacak.

Beat Sports: (Apple TV Özel)

Apple TV’nin çıkışıyla gördüğümüz özel oyunlar arasında olan Beat Sports, 4 oyunu bir arada sunuyor. Tenis, voleybol, golf, beyzbol ile ilgilenen sportif sevimli karakterlerin yerine geçtiğiniz oyunda tek gözlü yaratıklarla maçlara çıkıyorsunuz. Uzayın derinliklerinde bir yerde sürekli maçlara çıktığınız oyun ritim odaklı tasarlanmış. Fazla enerjinizi boşaltabileceğiniz bir spor oyunu arıyorsanız bu kesinlikle Beats Sports.

Yeni Apple TV (4. Nesil) Kullanıcıları İçin İpuçları ve Püf Noktaları

YORUMLAR