Kesinlikle Denemeniz Gereken 5 Windows 10 Uygulaması

Windows Store'da göz atmanız gereken beş uygulamayı derledik. İşte o uygulamalar:

Kesinlikle Denemeniz Gereken 5 Windows 10 Uygulaması

Yeni Windows ile birlikte Microsoft, işletim sisteminin kendine özel mağazasını daha da güçlendirmeye çalışıyor. Bu sebeple Windows 10'a özel uygulamalar geliştirmeleri için yazılımcıları cesaretleniyor ve yerini geldiğinde destekliyor. Bunun sonucunda ise mağazaya kullanması bir hayli zevkli ve sadece Windows 10'a özel uygulamalar çıkıyor. Biz de bunları bir araya getirerek, gözden kaçırmış olabileceğiniz küçük uygulamalara bir göz atın istedik. 

Microsoft'un ne kadar çok uğraşırsa uğraşsın, bütün kullanıcıları için çözümler sunamayacağı açık. Sonuç olarak her kullanıcının kullanım öncelikleri ve incelikleri farklı. Bunun için üçüncü parti geliştiriciler, kendilerince açığını gördükleri noktalara parmak basıyorlar ve Windows 10 kullanıcılarına çeşitli yollarla yardım etmeye çalışıyorlar. Bunların en iyi örnekleri de genellikle fotoğraf düzenleme ya da yaratma uygulamalarıyla ortaya çıkıyor. Bizim bir araya getirdiğimiz ve Windows 10 Store üzerinden erişilebilecek olan 6 uygulamala ise eminiz ki çok hoşunuza gidecek.

1- Pixel Art Studio

Pixel Art aslında telefon, tablet veya telefonlar üzerinden kullanılabilen bir çizim uygulaması. Fakat türevlerinden farklı olarak uygulama size çizgiler yerine pikseller sunuyor. Böylece kendi portrenizi 8-bit şekilde hazırlayabiliyor, yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayabiliyorsunuz. Uygulamaya şöyle bir göz attığınızda temelde diğer çizim programlarıyla aynı özellikleri sunduğunu görebiliyorsunuz. Yine de bunu kendi yolundan yaptığı için ortaya başbaşka ve harika işler çıkıyor.

2- Money Tracker

Bireylerden devasa holdinglere kadar herkesin ve her şeyin kendi para hesabını düzenli olarak tutması, gelir gider dengesini iyi tutması gerekiyor. Şirketler bunu üzerlerine devlet kontrolü olduğu için düzgün şekilde yapmaya çalışıyor olsa da, bir birey bunu her zaman doğru şekilde yapamıyor. Örneğin; maaşınızı ya da harçlığınızı aldıktan sonraki ikinci haftada kendinize sorduğunuz tek bir soru oluyor çoğu zaman: "Yahu bu para nereye gitti?"

Money Tracker Pro, bu soruyu kendinize sormaktan vazgeçmeniz için ilk adım olabilir. Windows 10 Store'dan uygulamayı edindikten sonra banka hesaplarınızdan kişisel harcamalarınıza kadar birçok detayı, uygulama aracılığıyla tek bir ekranda görebiliyorsunuz. Böylece kendi muhasebenizi sonuna kadar tutmuş oluyor ve paranızı daha iyi şekilde değerlendirebiliyorsunuz.

3- Vinci

Rusya'nın devasa sosyal medya platformu VK tarafından geliştirilen Vinci, geçtiğimiz günlerde iOS ve Android için yayınlanmıştı. Günümüzün en popüler fotoğraf düzenleme uygulamalarından bir tanesi olan Prisma tarzı çalışan Vinci, fotoğraflarınızı çeşitli diğer çizim tarzlarıyla birleştiriyor. Prisma'dan çok farklı çalıştığı ortada olsa da, Windows 10 mobile üzerinde kullanılabilir olması bir başka artısı olarak görülebilir.

4- Polarr

Lighroom benzeri bir yapusu olan Polarr, iki farklı versiyonla karşımıza çıkıyor. Aşağıda indirme linkini bulabileceğiniz versiyonu ücretsizken, çok farklı özellikler sunan bir de ücretli Pro versiyonu bulunuyor. Buna rağmen uygulamanın ücretsiz versiyonu da bir hayli iyi çalışıyor ve özellikle HDR kamera sahibiyseniz, kullanılabilecek uygulamalar arasına adını yazabilirsiniz. Öyle çok üstün ve ayrıntılı özellikleri olmasa da, kameranızdan çektiğiniz resimleri kolayca düzenlemeyebilmek için iyi bir alternatif. Sadece HDR kameralar için de değil; bütün fotoğraflar için Polarr, içerisinde kullanışlı özellikler barındırıyor.

5- The Wheather Channel

Aslında bakarsanız Windows 10 ile birlikte gelen hava durumu uygulaması gayet iyi çalışıyor. Ama siz havaya dair daha ayrıntılı bilgiler alamam gerekiyor diyorsanız, bunun için The Wheather Channel'i tercih edebilirsiniz. Hareketli hava durumu göstergelerinden tutun daha birçok farklı özelliği uygulama içerisinde bulabilirsiniz.

Windows 10'u Daha Kullanışlı Yapabilmenin 3 Kolay Yolu

Windows 10'da Devre Dışı Bırakabileceğiniz 10 Özellik

Windows 10'un Açılış ve Kapanış Hızı Nasıl Artırılır?

YORUMLAR