Karnınız mı Acıktı? İşte Karşınızda En İyi 8 Restoran İnceleme Uygulaması

Karnınız acıktı ve restoran mı arıyorsunuz? İşinizi şansa bırakmayın ve listemizdeki uygulamalarla en iyi restoranları keşfedin.

Karnınız mı Acıktı? İşte Karşınızda En İyi 8 Restoran İnceleme Uygulaması

Sosyal medyanın en iyi yönlerinden birisi de kullanıcıları arasında istihbarat ve bilgi ağı oluşturması. Akıllı telefonlarla birlikte hız kazanan bu oluşum, hayatımızı direkt olarak etkiliyor ve yaşam tarzımızı dramatik şekilde değiştiriyor.

Herhangi bir konu hakkında duygu ve düşüncelerimizi paylaştığımız bu kanallar, çoğu zaman ilham verici bir kaynak haline dönüşme potansiyeline sahip. Herhangi bir marka, servis veya ürün hakkında bilgi sahibi olmak istediğimiz zaman baktığımız ilk yerlerden birisi kesinlikle sosyal medya platformları oluyor.

Özellikle Foursquare ile hız kazanan restoran tavsiye etme ve yorum bırakma konsepti bugün pek çok uygulama tarafından devam ettirilmekte. Yeniliklere açık bir yapınız varsa ve farklı mekanlar denemeyi seviyorsanız mobil cihazınızda bulunduracağınız birkaç uygulama size bambaşka ufuklar açabilir.

Öğle aralarınızda uğrayabileceğiniz mütevazi bir akdeniz mutfağı restoranı mı arıyorsunuz? Ya da akşam yemeğiniz için lüks bir et restroranı mı tercih edersiniz? Cevabınız ne olursa olsun, yazımızda yer verdiğimiz restoran keşfetme ve inceleme uygulamalarına göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Bu uygulamalar sayesinde gitmek istediğiniz mekanlar hakkında bilgi toplayabilir veya tavsiye edilen restoranlara göz atabilirsiniz. Bu sayede beklentilerinize en çok hitap eden mekanı keşfedebilirsiniz.

Zomato

Dünya çapında kullanılan bir uygulama olan Zomato, hem Android hem de iOS platformları üzerinde tamamen ücretsiz olarak sunuluyor.

En iyi restoran bulma uygulamaları arasında yer alan Zomato'yu kullanarak mutfağa göre, özel bir yemek türüne göre veya konuma göre aramalar gerçekleştirebiliyoruz. Gelişmiş filtreleme teknolojisi sayesinde aradığımız kriterlere uygun onlarca restoran bulabiliyoruz.

En yakın hamburgerciyi, şehrinizdeki en iyi balık restoranını veya iş çıkışında hafif yiyecekler yiyebileceğiniz mekanları Zomato ile keşfetmek için hemen aşağıdaki bağlantıları kullanabilrisiniz.

Yelp

Yelp'in kullanım alanı epey geniş. Restoran bulma elbette bunlardan bir tanesi fakat Yelp sayesinde konumumuza en yakın kafeleri, sinemaları, barları, benzincileri ve hatta tamircileri dahi bulabiliyoruz.

Sade ve direkt kullanım özellikleri dikkat çeken Yelp'te yapmak istediğimiz aramaları beklentilerimize göre filtrelendirebiliyoruz. Daha önce o mekana giden kişilerin yorumlarını okuyabiliyor, hizmet sonrasında mekana yorum bırakabiliyoruz. Hoşumuza giden yerleri favorilerimize ekleyerek daha sonra onları harita üzerinden kolayca bulabiliyoruz.

Facebook ve Twitter desteği de sunan Yelp, sadece restoran değil aynı zamanda diğer pek çok hizmet ve servise ulaşmak isteyenlerin de cihazlarında bulunmalı.

TripAdvisor

Seyahat etme konusunda kararsınz bir yapınız varsa TripAdvisor sayesinde birbirinden güzel ve lüks mekanlar keşfedebilirsiniz. TripAdvisor'ın en önemli özelliği sadece restoran keşfetme üzerine yoğunlaşmayıp kullanıcılarına otel bulma konusunda da fikir vermesi. Özellikle iş gezilerine katıldığınızda bu uygulama size hem restoran hem de otel bulma konusunda epey yardımcı olacak bir seçenek.

Uygulamanın özellikle restoran bulma özelliğini çok işlevsel bulduk. Hoşunuza giden lezzetleri sunan restoranları keşfetmek istiyorsanız TripAdvisor'ı denemenizi tavsiye ediyoruz.

Rezervin

Doğuş Grubu tarafından tasarlanan Rezervin, kullanıcılarına hem restoran keşfetme hem de bu restoranlarda rezervasyon yapabilme imkanı veriyor. Şehrinizde bulunan lüks ve ünlü restoranları keşfetmek istiyorsanız bu uygulama size epey yardımcı olacaktır.

Özellikle iş yemekleri ve toplantıları için bu uyuglamanın mükemmel bir hizmette bulunacağını düşünüyoruz. Beğenilerinize ve beklentilerinize dayalı filtremeler yaparak bulmak istediğiniz restoranları kısa süre içerisinde listeyebilirsiniz.

Uygulamanın en iyi özelliklerinden birisi de daha önce mekanı ziyaret etmiş olan ziyaretçilerin yorumlarına uygulama üzerinden erişebiliyor olmamız. Elbette biz de hoşumuza giden ve memnun olmadığımız noktalara değindiğimiz yorumlar bırakabiliyoruz.

Google Restoran Arama

Her şeyi bulan arama motoru Google, restoran bulma konusunda da yardımımıza yetişiyor. Google üzerinde yapacağımız aramalar ile çevremizde bulunan restoranları kolayca tespit edebiliyoruz.

Burada yer alan linke tıklayarak yakınınızda bulunan restoranları, kafeleri ve yeme-içme mekanlarını tespit edebilirsiniz.

iPhone'un Aşırı Isınması Nasıl Engellenir?

İşte Sosyal Medyanın En İyi 10 Video İçerik Sağlayıcısı

YORUMLAR