Kadınlar için En İyi 4 Android Güvenlik Uygulaması

Tehlikeli ve güvenliği tehdit eden durumlarda kullanılmak üzere tasarlanmış en iyi güvenlik uygulamalarını sizler için inceledik.

Kadınlar için En İyi 4 Android Güvenlik Uygulaması

Medeniyetlerin kurulmasından bu yana insanlığın en büyük endişelerinden bir tanesi de güvenlik olmuştur. Ekonominin gelişmesi, eğitim ve sosyo-kültürel seviyenin artması ve dolayısıyla insanların daha yüksek bir yaşam standardı yakalamaları dahi bu endişeyi giderememiştir. Hatta sayısal verilere baktığımızda 'gelişmiş' olarak addedilen bazı toplumların dahi şiddet ve suç oranlarının katlanarak arttığını görmek mümkün.

Her ne kadar bazı kesimler tarafından reddedilse de özellikle erkek hegemonyasının hüküm sürdüğü medeniyetlerde, kadınlar daima şiddetin odak noktası haline geliyor. Ne yazık ki şiddet içeren eylemlere verilen cezalar da 'komik' sıfatını taşımaktan ileriye gidemiyor.

Neyse ki gelişen teknoloji insanlara bu konuda da çözüm niteliği taşıyan bir takım yöntemler sunuyor. Akıllı telefonların gelişmesiyle birlikte üreticiler de güvenlik kategorisinde boy gösteren çeşitli uygulamalar geliştiriyor ve kullanıcıların beklenmedik durumlar karşısında zorda kalmalarını engelliyorlar.

Bu yazımızda kadınlar için en iyi güvenlik uygulamalarını inceleme amacı güdüyoruz. Listemizde yer alan uygulamalar sayesinde kullanıcılar karşılaştıkları tehlikeli durumlar karşısında etkin önlemler alabilecek pozisyonda oluyorlar.

1- bSafe

Kadınlar için tasarlanmış olan güvenlik uygulamalarının başında gelen bSafe, kişisel güvenliği konusunda endişe yaşayanların tercih etmesi gereken seçeneklerden bir tanesi.

Tamamen ücretsiz olarak indirebileceğimiz bu uygulama sayesinde yakınlarımıza nerede olduğumuzu bildirim olarak gösterebiliyor, tehlike anında yardım isteyebiliyor ve takip et özelliği ile arkadaşlarımızın bizi harita takip etmelerini sağlayabiliyoruz.

Güvenliğinizi şansa bırakmak istemiyorsanız bSafe uygulaması beklentilerinizi karşılayacaktır.

2- My Panic Alarm

Panik durumlarında kullanılmak üzere geliştirilmiş olan My Panic Alarm sayesinde güvenliğimizi tehdit eden durumlarda yüksek ses çıkartarak çevremizdekilerin dikkatini çekebiliyor ve saldırganı huzursuz edebiliyoruz.

Uygulamayı kullanmak son derece basit ve hızlı. Sadece ekranda çıkan butona tıklamamız yeterli oluyor. Bu işlemin ardından uygulama yüksek ses çıkartıyor ve eş zamanlı olarak ekranda parlak ışıklar çıkartıyor. Hem işitsel hem de görsel olarak dikkat çektiği için çevremizdekiler durumun farkına varıp yardım edebilme şansı buluyorlar.

3- Watch Over Me

Hayatın her anında güvenlik problemleriyle karşılaşmamız olası. Watch Over Me isimli bu uygulama ise gelişmiş GPS teknolojisi sayesinde kullanıcıların nerede olduklarını saptayarak yakınlarını bilgilendiriyor.

Örneğin okuldan çıktınız ve eve doğru yol almaya başladınız. Seçtiğiniz kişi, okuldan çıktığınızı ve eve vardığınızı uygulama üzerinden takip ediyor. Herhangi bir gecikme olması durumunda kişi anında haberdar oluyor ve gerekmesi halinde önlem alıyor. Acil durumda haberdar edilmesini istediğiniz kişileri uygulamaya hızlı bir şekilde ekleyebiliyorsunuz. SMS, email ve hatta Facebook üzerinden ilgili kişilere bildirim yollayabilme şansına sahipsiniz.

4- Guardly

Ücretsiz olarak sahip olabileceğimiz başka bir kişisel güvenlik uygulaması olan Guardly, acil durumlarda 15 kişiye haber verebilmemize imkan veriyor.

Aile bireylerine, yakınlarımıza, arkadaşlarımıza veya anlaşmanızın olduğu özel güvenlik sağlayan profesyonellere herhangi bir acil durum esnasında direkt olarak bilgi verebilirsiniz. Hatta hedef kişiler yerinizi harita üzerinden belirleyerek yardım için olay yerine intikal edebilirler.

Listemiz burada son buluyor. Siz de listede olmayan fakat kullandığınız güvenlik uyuglamalarını bizimle paylaşmayı unutmayın. Umarız ki listede yer alan uygulamaları kullanmak zorunda kalmazsınız. 

YORUMLAR