Kaçırmamanız Gereken Twitter İpuçları

Twitter kullanıcılarına yönelik hazırladığımız bu yazıda Twitter'ın gizli ve çok fazla bilinmeyen özelliklerini bulabilirsiniz.

Kaçırmamanız Gereken Twitter İpuçları

Tüm sosyal medya araçları kullanıcıların ihtiyaçlarına ve beklentilerine daha iyi yanıt verebilmek için farklı özellikler içeren güncellemeler çıkartıyor. Bu özellikler hem gittikçe kızışan rekabet ortamında avantaj elde etmek hem de kullanıcılara daha rahat ve keyifli bir haberleşme deneyimi yaşatmak için özel olarak tasarlanıyorlar.

Son olarak Twitter profilleri detaylı bir şekilde elden geçirildi ve kullanıcılara neredeyse yepyeni bir Twitter kullanım deneyimi sunulmaya başlandı. Bu değişimlerden en göze batanı Facebook benzeri daha büyük bir başlık fotoğrafı olsa da arkaplanda da çok sayıda değişim meydana geldi. Bu değişimleri sevebilir veya nefret edebilirsiniz seçim size kalmış fakat hepsini öğrenmeniz ve nasıl kullanıldıklarını bilmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Tamindir ekibi olarak Twitter’ın çok fazla bilinmeyen veya çok sık kullanılmadıkları için arkaplanda kalan özelliklerini sizler için derledik.

1- Takip Edilen Sayısını Aştığınızda Ne Yapmalısınız?

Bildiğiniz gibi Twitter günlük 1000 toplamda ise en fazla 2000 kullanıcıyı takip etmenize imkan sağlıyor. Elbette sizi takip edenlerin sayısı arttıkça maksimum takip edebileceğiniz kişi sayısı da o ölçüde artacaktır. Fakat ortalama bir takipçi sayısıyla 2000 rakamının üzerine çıkamıyorsunuz.

Peki diyelim ki takip ettiklerinizin sayısı 2000’e ulaştı; bu durumda ne yapmanız gerekiyor?

Twitter profilinizde > Daha Fazla > Listeler > Yeni Liste Oluştur

Bu basamakları takip ederek kendinize listeler oluşturabilir ve yeni kişileri buradan takip edebilirsiniz. Elbette bu kişilerin profilleri açık olmalı. Kilitli kişileri bu yolla takip edemezsiniz.

2- Reklam İçeren Tweetleri Kapatın

Reklam içeren Tweetler çoğu kullanıcı için rahatsız edici olabilir. Fakat bu içerikleri kapatmak mümkün.

Ayarlar > Güvenlik ve Gizlilik > “En son ziyaret ettiğim sayfalara dayanarak Twitter'ı benim için kişiselleştir“ seçeneğini işaretini kaldırarak kapatın.

İşiniz bittiğinde ayarlarınızı saklamayı unutmayın. Bu seçeneği kapattıktan sonra rahatsızlık veren reklam içerikler anasayfanızda yer almayacak.

3- Tweet Arşivinizi İsteyin

Twitter kullanıcıların attıkları her tweet’i arşivliyor. İlk attığınız tweet’den itibaren her türlü içeriğinize dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

Bunu yapmanız için gereken adımlar;

Ayarlar > Hesap > Arşivini İste seçeneğine tıklamak.

Bu adımdan sonra Twitter size tweet’lerinizi zip dosyası halinde email olarak gönderecek. İçeriklerinizin sayısına göre bu işlem birkaç dakikadan fazla alabilir.

4- Fotoğraf Etiketleme Özelliğini Yönetin

Twitter’da paylaşılan fotoğraflarda yer alan kişileri etiketleme şansına sahipsiniz. Fakat kişisel güvenliğinizi her şeyin üstünde tutuyorsanız bu özelliği kapatma özelliğini kullanabilirsiniz. Bu aşamadan sonra hiçbir takipçiniz sizi herhangi bir fotoğrafta etiketleyemeyecektir.

Bunun için izlemeniz gereken adımlar;

Ayarlar > Güvenlik ve Gizlilik > Fotoğraf etiketleme > Kimsenin beni fotoğraflarda etiketlemesine izin verme

Burada üç farklı seçenek mevcut. Kişisel ihtiyaçlarınıza göre dilediğinizi seçmekte özgürsünüz. Elbette yine ayarlarınızı kaydetmeyi unutmayın.

5- Bildirimlerinizi Düzenleyin

Hangi durumlarda bildirim gönderileceğini belirlemek için kolayca bildirimlerinizi düzenleyebilirsiniz. Bu sayede rahatsız edilmek istemediğiniz durumları kapatabilir sadece sizin için önem teşkil eden durumlarda bilgilendirilmeyi seçebilirsiniz.

Ayarlar > İnternet Bildirimleri

Buradan hangi durumlarda bilgilendirilmek istediğinizi seçebilirsiniz.

6- Takipçileri Sessize Alma

Gereksiz ve anlamsız atılan içeriklere tahammülünüz yoksa bu özelliği kullanarak rahata erebilirsiniz.

Bunu yapmak için sessize almak istediğiniz kişinin herhangi bir tweet’inde yer alan „daha fazla“ seçeneğini seçerek „sessize al“ seçeneğine tıklamanız yeterli.

7- Retweet Kapatma

Bazı kullanıcılar tweet atmaktan daha çok retweet yapıyor. Bu bazen son derece rahatsız edici bir durum olabiliyor.

Arkadaşlarınızın retweet ettikleri içerikleri görmek istemiyorsanız o kişinin profiline girip ayarlar seçeneğine tıklayıp retweetleri kapat seçeneğini seçin.

8- Kısayolları Kullanarak Vakitten Kazanın

Twitter’da yer alan kısayolları kullanarak daha verimli bir kullanım deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu kısayolları şu şekilde sıralayabiliriz;

Kısayol ve Görevi

N > Yeni Tweet

F > Favori Tweet

R > Tweet’e cevap yazma

T > Retweet

M > Direkt mesaj yazma

U > Kullanıcıyı sessize al

B > Kullanıcıyı blokla

Enter > Tweet detaylarını gör

L > Tüm açık Tweetleri kapat

/ > Ara

CTRL + Enter > Tweeti gönder

Bunlar temel olarak ihtiyacınız olabilecek kısayollar. Eğer daha fazlasını istiyorsanız sağ üst köşede yer alan dişli butonuna tıklayıp klavye kısayolları seçeneğinden hepsine erişebilirsiniz.a

YORUMLAR