İşte Sosyal Medyanın En İyi 10 Video İçerik Sağlayıcısı

ABD'de en çok izlenen 10 içerik üreticisinin gerçek izleme oranları açıklandı.

İşte Sosyal Medyanın En İyi 10 Video İçerik Sağlayıcısı

Sosyal medyada video izlemeyi seviyoruz. Kendi çektiklerimiz dışında sosyal ağlarda izlediğimiz, güncel ve ilginç içerikler sunan kanalları da takip etmekten geri durmuyoruz. Facebook, YouTube, Vine gibi video yayınlanan ve paylaşılan ortamlarda bu yıl en çok ilgi gören ve izlenen video içerik kanalları oylandı. Bu oylamanın sonucuna göre bakın ortaya nasıl bir sıralama çıktı.

ReelSEO firmasının yaptığı araştırma, ABD çapında en çok izlenen video içerik üreten orijinal yayınları kapsıyor. Araştırma Facebook, YouTube, Vine, Daily Motion gibi önemli video içerik platformlarının aylık toplamlarından oluşuyor. Yani aşağıda göreceğiniz liste bu mecralarda en çok izlenen 10 içerik üreticisinin aylık gerçek izleme oranları ve kullanıcı sayılarını içeriyor.

  • BuzzFeed Video: 835 milyon izleme/964 bin yeni takipçi
  • TaylorSwiftVEVO: 433 milyon izleme/2.6 milyon yeni takipçi
  • NBA: 431 milyon izleme/2.6 milyon yeni takipçi
  • BuzzFeed Food: 391 milyon izleme/1.4 milyon yeni takipçi
  • WWE: 389 milyon izleme/1.4 milyon yeni takipçi
  • Little Baby Bum: 358 milyon izleme/245 bin yeni takipçi
  • FunToyzCollector: 356 milyon izleme/200 bin yeni takipçi
  • TheDiamondMineCraft: 328 milyon izleme/464 bin yeni takipçi
  • Netd Müzik: 319 milyon izleme/144 bin yeni takipçi
  • PewDiePie: 317 milyon izleme/1.3 milyon takipçi

Bu noktada BuzzFeed izlenme oranlarında rekora ulaşmış gibi görünüyor. Sosyal ağlarda ilginç videolar çekebilen BuzzFeed sanattan, politikaya, kadın – erkek ilişkilerinden, eğitim ve öğretime kadar etkili ve dikkat çekici konular paylaşıyor. Genellikle bu konuları hicvediyor. BuzFeed Food ise Amerika'nın en sevilen yiyecek içecek içerik kanalı. Bu kanal dünya yiyeceklerine ABD vatandaşlarının tepkilerini alaya alıyor ve gastronomi kültürü aşılıyor.

BuzzFeed’i Taylor Swift’in takip ediyor olması da bir sürpriz değil. Özellikle geçtiğimiz ay Apple Music’e kafa tutan ünlü sanatçı son derece popüler olmayı sürdürüyor.

Yapılan araştırma tamamen orijinal içerik üreten içerik sağlayıcıları kapsadığı için takip ettiğiniz bazı kanalları listede görememniz normal. Öte yandan araştırmanın sadece ABD üzerinde yapılmış olduğunu da unutmamak gerekiyor. Bu araştırma Facebook, YouTube ve benzeri platformların durumunu da incelememiş, doğrudan içerik sağlayıcılara odaklanmış. 

Facebook Video İzleme Alışkanlığımızı Değiştirecek Bir Yenilik Yapıyor

YouTube, Şahit Olduğumuz Olayları Yayınlayabileceğimiz Bir Kanal Açıyor

YORUMLAR