İş Adamları/Kadınları İçin En İyi 10 Android Uygulaması

Günümüzde her alanda teknolojiden yardım alıyoruz. Özellikle de artık hepimizin cebinde akıllı telefonlar bulunduğu için gün boyunca en büyük yardımcımız onlar oluyor desek yanlış olmaz sanıyorum.

İş Adamları/Kadınları İçin En İyi 10 Android Uygulaması

Günümüzde her alanda teknolojiden yardım alıyoruz. Özellikle de artık hepimizin cebinde akıllı telefonlar bulunduğu için gün boyunca en büyük yardımcımız onlar oluyor desek yanlış olmaz sanıyorum.

Özellikle bir ofis çalışanıysanız, yani halk dilinde bir iş adamı veya iş kadınıysanız, cep telefonları ve tabletler günlük işlerinizi çok kolaylaştırıyordur diye düşünüyorum. Zira biz ofis çalışanları için aslında iş hiç bir zaman mesai saatleri arasında kalmıyor. Her zaman için iş peşinde koşturmak zorunda kalabiliyoruz. Bu yüzden de telefonlar üzerinden gerekli şeyleri yapabilmek hem iş hayatında sizi bir adım ileriye götürecek bir avantaj hem de zaman kazandıran bir durum oluyor. Peki telefonlarımızı iş açısından ne şekilde kullanabiliriz?

Eğer bir iş adamı veya iş kadınıysanız, Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz pek çok farklı uygulama bulunuyor. Biz de bugün sizler için mail uygulamasından imza uygulamasına, ofis uygulamasından not tutmaya kadar pek çok farklı alanda size yardımcı olacak bu uygulamaları derledik.

CloudMagic

Listemizdeki ilk uygulama olan CloudMagic aslında bir mail uygulaması. Bu uygulama ile  Gmail, Exchange, Yahoo, Outlook, iCloud, Google Apps, Office 365 ve herhangi bir IMAP hesabıyla maillerinizi kontrol edebiliyorsunuz.

Uygulamanın amacı birden çok mail hesabını tek bir nokta üzerinden kontrol etmenize olanak sağlamak. Böylece hem verimliliğinizi artırabiliyor hem de zamandan tasarruf etme şansına sahip oluyorsunuz.

Uygulama ile bütün mailleriniz üzerinde hızlıca arama yapabilir, hatırlatmalar ekleyebilir, bildirimler ekleyebilir, şifre koruması kullanabilir ve çevrimdışı çalışma özelliği ile internet olmadan da işlerinizi halledebilirsiniz.

DocuSign

Artık dijital bir çağda yaşadığımız için kağıtlarla ve kalemlerle uğraşmamıza çok gerek kalmadı. Buna imza atmak ve imza toplamak da dahil. Ofis çalışanlarının en büyük dertlerinden birisi de bu imza konusudur.

DocuSign ile kağıt kalemle uğraşmadan, hatta Gmail hesabınızdan ayrılmak durumunda kalmadan kolayca belgeleri imzalayabiliyorsunuz. Hem kullanımı kolay hem de size inanılmaz zaman kazandıracak bir uygulama olduğunu söyleyebilirim.

Bu uygulama ile sadece kendi imzalamanız gereken belgeleri değil, diğer insanların imzalaması gereken belgeleri de imzalatabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken Gmail üzerinde bir dökümanı "DocuSign ile aç" demek.

Expense Manager

Bir ofis çalışanıysanız bütçe takibi yapmak hem iş hem de özel hayat açısından çok faydalı olabilir. Bunun için de Android marketlerinde bulabileceğiniz en iyi bütçe takip uygulamalarından biri olan Expense Manager'ı denemenizi tavsiye ederim.

Uygulama ile günlük, haftalık ve aylık olarak bütçenizi oluşturabilir, gelir ve giderlerinizi kolayca girebilir, fiş ve faturaların görsellerini ekleyebilir, bu şekilde para durumunuzu çok daha rahat takip edebilirsiniz.

Ayrıca bunlar dışında günlük kurları takip edebilir, gelir gider tablonuzu grafiğe çevirebilir, dışa aktarabilir, bulut sistemiyle entegre bir şekilde kullanabilirsiniz.

Google Calendar

Ofis çalışanları veya iş adamı/kadınlarının en sık kullandığı uygulamalardan birisi de takvim uygulamaları çünkü sürekli toplantılara ve eğitimlere katılmak durumunda kalıyorlar. Bu yüzden de takvim olmazsa olmaz.

Android için en iyi takvim uygulaması ise şu anda Google Calendar. Bu uygulama ile etkinlikler ve takvimler gün, hafta, ay şeklinde görüntülenebiliyor. Günlük takvimde etkinliğin detayının özetini görebiliyor, etkinliğe tıkladığınızda bütün detaylarını görebiliyorsunuz.

Uygulamada ayrıca kendiniz de etkinlikler yaratabiliyor, düzenleyebiliyor ve silebiliyorsunuz. Ayrıca etkinlikleri kolayca başkalarına E-mail olarak yollayabiliyorsunuz. Böylece bütün takvim ihtiyaçlarınızı karşılıyor.

Locale

Locale, enteresan uygulamalardan bir tanesi. Bir otomasyon uygulaması olarak da nitelendirebileceğimiz bir uygulama olan Locale aslında mekan bazlı bir ayar ve kişiselleştirme uygulaması diyebilirim.

Bu uygulama ile sizi zor durumda bırakacak durumlardan kaçınabiliyorsunuz. Yani örneğin iş yerinde bir toplandıdayken telefonunuzun yüksek sesle çalmasını istemiyorsanız bu uygulama işinize yarayabilir.

Uygulama ile mekan bazlı olacak şekilde ve bazı diğer özel şartlarla birlikte kendinize özel ayarlar yaratıyorsunuz ve ardından telefonunuz ofise geldiğinizde bu ayarları otomatik olarak kullanmaya başlıyor.

Microsoft Office Mobile

Her ofis çalışanının sürekli olarak ihtiyacı olan servislerden birisi de ofis uygulamaları. Android cihazınızda kullanabileceğiniz en iyi ofis uygulamalarından birisi de şu anda Microsoft'un Office Mobile uygulaması diyebilirim.

Bu uygulama ile belgelerinize istediğiniz zaman Android cihazınızdan ulaşabiliyor, düzenleme yapabiliyor, notlar ekleyebiliyorsunuz. Yine e-maillerinizin içinde gelen Office belgelerini görüntüleyebiliyor ve düzenleyebiliyorsunuz.

Bununla birlikte Android cihazlarınız için özel olarak optimize edilmiş uygulama sayesinde word ve excel dosyaları oluşturabiliyor, dökümanları e-mail yoluyla gönderebiliyor ya da SkyDrive'a kaydedebiliyorsunuz.

Microsoft Remote Desktop

Genellikle ofis çalışanlarının Windows işletim sistemi kullandığını hepimiz biliyoruz. Yukarıda da dediğim gibi ne yazık ki bizler için iş mesai saatlerinde bitmiyor ve zaman zaman anında erişim sağlamamız gerekebiliyor.

Microsoft Remote Desktop da bu gibi durumlarda kullanabilmemiz için geliştirilmiş bir uygulama. Bu uygulama ile uzaktaki bilgisayarlarınızaAndroid tablet ve telefonunuz ile erişme şansına sahip oluyorsunuz.

Uygulama ile güvenli bir şekilde bilgisayarlarınıza bağlanabiliyor ve kolayca işlerinizi yönetebiliyorsunuz. Hatta gerektiğinde sunum için projektörlere kolayca bağlanabiliyor olmanız da bir diğer artısı.

OneNote

OneNote da yine Microsoft tarafından geliştirilmiş olan bir not alma uygulaması diyebiliriz. Bu uygulama da aslında tamamen bulut üzerinde çalışan Office365 sisteminin bir parçası. SkyDrive ile senkronize çalıştığını da belirtelim.

Not tutma uygulaması olarak son derece kolay kullanıma sahip olması, kullanıcı dostu arayüzü ve hızlı çalışma imkanı tanıması dolayısıyla seçtiğimiz bu not tutma uygulaması ile çalışmalarınıza her yerden ulaşabiliyorsunuz.

Uygulama ile notlar alabiliyor, hatırlatmalar hazırlayabiliyor, yapılacaklar listesi tutabiliyor ve notlarınızı senkronize edebiliyorsunuz. Ayrıca çevrimdışıyken de notları görüntüleme şansınızın olması uygulamanın bir diğer artısı.

QuickBooks

QuickBooks, daha çok kendi işinin sahibi olanlar veya çok sık seyahat ederek gider takibi yapmak zorunda olanların beğeneceği türden bir uygulama. Uygulamayı bir fatura takip uygulaması olarak da nitelendirebiliriz.

QuickBooks ile nerede olursanız olun yaptığınız harcamaların takibini tutabiliyor ve faturaları uygulamaya girebiliyorsunuz. Bunun için elle girebileceğiniz gibi fotoğrafını çekmeniz de yeterli oluyor.

Uygulama ile fatura gecikmeleri için bildiri alabiliyor, gelir, gider, kar, zarar raporları oluşturabiliyor, müşteri bilgilerini girerek kimin ne kadar borcu olduğunu görebiliyorsunuz.

Skype

Ofis çalışanlarının işine yarayacak bir diğer uygulama da bir sohbet ve iletişim uygulaması olan Skype. Bildiğiniz gibi Skype profesyonel olarak iletişim kurmak için tercih edilen popüler bir platform.

Artık mobil uygulaması ile de direk olarak görüşme yapma şansına sahipsiniz. Uygulama ile mesajlaşma yapabileceğiniz gibi anında görüntülü konuşma da yapabiliyor ve dosya paylaşabiliyorsunuz.

Hem yurtdışı hem yurtiçindeki insanlarla iletişime geçebileceğiniz uygulama ile kontrol kullanarak arama yapabilme şansına da sahipsiniz.

YORUMLAR