iPhone'unuzun Pil Ömrünü Bu 10 Yöntemle Uzatın

iPhone'unuzun pil ömrünü yazımızda yer verdiğimiz ipuçları ile uzatabilirsiniz.

iPhone'unuzun Pil Ömrünü Bu 10 Yöntemle Uzatın

Mobil dünyada donanımsal bileşenler git gide gelişiyorlar fakat akıllı telefon ve tablet kullanıcıları hala cihazlarının pil ömründen pek memnun değiller. Hatta bazı kullanıcılar harici şarj üniteleri kullanarak ve adaptörlerini sürekli yanlarında taşıyarak bu sorunun üstesinden gelmeye çalışıyorlar fakat ne yazık ki hiçbir müdahale kalıcı farklar yaratacak niteliğe sahip değil.

Neyse ki harici şarj üniteleri satın almaktan ve bu cihazları sürekli olarak yanımızda bulundurmaktan başka yapabileceğimiz yöntemler de var. iPhone kullanıcılarını baz alarak hazırladığımız bu yazımızda iPhone'ların şarj ömürlerini uzatmak için başvurabileceğimiz yöntemlere ve ipuçlarına değineceğiz.

Dilerseniz şimdi cihazınızın şarjını çok daha uzun süre muhafaza etmenin yollarına tek tek göz atalım;

Kullanmadığınız zamanlarda WiFi bağlantısını kapatın

Kablosuz bağlantı özelliğinin sürekli olarak açık olması cihazın piline gereksiz yük bindirerek erken tükenmesine sebep olacaktır. Bu yüzden o anda WiFi bağlantısından faydalanmıyorsanız bu özelliği hemen kapatmanızı tavsiye ediyoruz.

Fakat bildiğiniz gibi kablosuz bağlantı özelliği konum servislerinin doğruluğunu artırıyor. Şayet konum servislerine dayalı çalışan bir uygulama kullanıyorsanız bu adımı pas geçebilirsiniz.

Ekran parlaklığını azaltın

iPhone cihazlarımızda ekran parlaklığını otomatik olarak ayarlama özelliği mevcut fakat bu özellik de bir yere kadar pil ömrünü kontrol altında tutabilmemize olanak veriyor. Çünkü parlaklığı ortamdaki ışık miktarına göre ayarlayan bu fonksiyona hayat veren sensör yine pilden faydalanıyor.

Dolayısıyla parlaklığı daima manuel olarak ayarlamak pil ömrünü artırmak için alabileceğimiz önlemler arasında. Güneşli ve bol ışık alan ortamlarda bulunmadığınız sürece parlaklığı en düşük seviyede tutmanızı tavsiye ediyoruz.

Bluetooth'u kapalı tutun

Temel olarak pek fazla güç tüketmeyen bluetooth'u kapalı tutmak da pil ömrünü uzatmak için başvurabileceğiniz yöntemler arasında. Özellikle uzunca bir süre telefonunuza şarj edemeyecek durumdaysanız bluetooth'u mutlaka kapalı tutmalısınız.

Her ne kadar kısa dönemde çok fazla pil tüketmese de uzun dönemde hatırı sayılır ölçüde enerji tasarrufu etmek bu şekilde mümkün olacaktır.

Anlık bildirimleri kapatın

Bildirimlere izin vermek cihazın her seferinde internete bağlanmasına sebep oluyor. Buna ek olarak bildirimlerin kullanıcıya iletimi aşamasında ekran ışığının yanması ve titreşim özelliğinin kullanılması da pili bitiren unsurlar arasında.

Bu duruma engel olabilmek için sürekli olarak bildirim gönderen uygulamarın bildirim yetkilerini elinden alabilir veya bildirimleri temelli olarak kapatabilirsiniz. Bu yöntemden şarjınızın kritik olduğu durumlarda faydalanmanızı tavsiye ediyoruz. Aksi halde sizin için önem arz eden bildirimleri kaçırabilirsiniz.

E-posta bildirimlerini kapalı tutun

Birçok mail uygulaması gelen kutunuza yeni bir mail düştüğü zaman sizi otomatik olarak uyarır. Özellikle çalışan kullanıcılar için epey işe yarayan bu özellik ne yazık ki günün sonunu getiremeyen bir batarya ile karşılaşmanıza sebep olabilir. Bu sebepten ötürü e-posta bildirimlerinizi kapatmanız yerinde bir karar olacaktır.

E-posta bildirimlerini kapatmak için Ayarlar > Mail, Kişiler, Takvim > Yeni Verileri Al > Anında İlet adımlarını takip edin ve seçenğin kapalı olduğundan emin olun.

Cihazınızı kullanmadığınız zamanlarda bekleme moduna alın

Kullanmadığınız zamanlarda cihazı bekleme moduna almamak ekran ışığının gereksiz yere açık kalıp pil tüketmesine sebep olur.

Bu yüzden ya bekleme modu butonuna basmayı alışkanlık haline getirin ya da otomatik kilitleme fonksiyonunu aktif hale getirin. Biz güç tüketimini minimumda tutmak için tercihimizi 1 dakika sonrasında kilitleyen seçenekten yana kullanıyoruz.

Arkaplan animasyonlarını kapatın

Mükemmel bir görüntü sunduğu gerçek fakat sadece güzel bir görünüme sahip olmak için pilden feragat etmek pek mantıklı değil.

Bu yüzden dinamik arkaplanlar yerine statik arkaplan görüntüleri seçmenizi tavsiye ediyoruz.

Sinsice pil tüketen uygulamaları tespit edin ve arkaplan uygulamalarını yenileme özelliğini kapatın

iOS 8 ile gelen özellikler arasında hangi uygulamanın ne kadar pil tükettiğini görebilmemiz mümkün kılınıyor. Ayarlar > Genel > Kullanım > Batarya Kullanımı özelliğinden hangi uygulamanın ne kadar pil tükettiğini hesaplayabiliriz.

Buna ek olarak arkaplanda çalışan ve çoğu zaman unuttuğumuz uygulamaların yenilenme özelliğini kapatarak da pil ömrümüzü uzatabiliriz. Bunu yapabilmek için Ayarlar > Genel > Arkaplan Uygulamalarını Yenile özelliğini kapatmanız yeterli.

iOS 9'da Kullanıcıları Neler Bekliyor?

Windows 10 Temiz Kurulum Nasıl Yapılır?

Android Cihazınızla Yapabileceğiniz 10 Yaratıcı Şey

YORUMLAR