iPhone'unuz Ücretsiz Batarya (Pil) Değiştirme Programı İçin Uygun mu?

Apple iPhone cihazınız ücretsiz pil (batarya) değiştirme programı için uygun mu? Batarya değişim programını anlatıyoruz.

iPhone'unuz Ücretsiz Batarya (Pil) Değiştirme Programı İçin Uygun mu?

Hizmet kalitesi, kullanıcıların iPhone tercih etmelerindeki en önemli sebeplerden birisi. Ülkemizde oldukça pahalı olmalarına karşın satın alınma nedenlerine baktığımızda Apple’ın satış sonrası müşteri memnuniyeti karşımıza çıkıyor. Bu blog yazımızda iPhone batarya, kamera sorunları için değişim programından bahsedeceğiz. Ücretsiz değiştirme programından nasıl faydalanıldığına değineceğiz.

Ülkemizde eski modellerinin dahi hatrı sayılır fiyata satıldığı ve de alıcı bulduğu Apple iPhone’lar, bildiğiniz üzere Türkiye’de (operatör, teknoloji mağazaları, e-ticaret siteleri, Apple Online Store) 2 yıl standart garantili olarak, yurt dışında 1 yıl uluslararası garantili satışa sunuluyor. Garanti süresi de cihazın etkinleştirilmesiyle başlıyor. Apple’ın online mağazasından satın alırsanız belli bir süre cihazı kullansanız dahi iade edip paranızı alma şansına sahip oluyorsunuz. Cihazı satın aldığınızda da belli süreliğine olsa telefonla birebir teknik destek alabiliyorsunuz. Tabii ki sonrasında cihazda bir sorun oluştuğunda online veya yüz yüze görüşme yaparak sorununuzu çözebiliyorsunuz. iPhone kullanıcı olmasanız dahi Apple’ın sadece cihaz satmadığını, bu nedenle de pahalı olmasına rağmen tercih edilen bir marka olduğunu biliyorsunuzdur. Hal böyle olunca iPhone’unda ufak ta olsa bir sorunu olan soluğu Apple Mağazaları’nda veya forumlarda alıyor.

iPhone Pil Değiştirme Programı:

Bazen renk değişimi gibi komik nedenler dile getirilse de donanımsal sorunlarla karşılaşan, gerçekten zor durumda kalmış kullanıcılar da oluyor. Milyarlarca TL fiyat etiketiyle satılan iPhone’larda olmaması gereken sorunlar olunca soruların da ardı arkası kesilmiyor. En çok karşılaştığımız soru ise ücretsiz batarya değişim programıyla ilgili. iPhone’ların en zayıf noktalarından batarya yazılım güncellemesinden kaynaklanabildiği gibi donanımsal da olabiliyor ki bunun örneklerini gördük; görmeye devam ediyoruz. En son iPhone 6s kullanıcılarının canını sıkan pile bağlı aniden kapanma sorununa çözüm için ücretsiz batarya değiştirme programı başlattı Apple.

Peki iPhone’da bataryanın hızlı tükenmesi, kameranın bulanık çekmesi, fiziksel tuşlarının düzgün çalışmaması gibi değişim/onarım gerektiren bir durum olduğunda nasıl haberdar olunuyor? Bu tür donanımsal sorunlarla karşılaştığınızda online randevu alarak veya doğrudan Apple Store’un veyahut yetkili teknik servis noktalarının yolunu tutmak yerine bakacağınız bir yer var: Apple’ın resmi değişim ve onarım programı sitesi.

iPhone Değişim ve Onarım Programları Sayfası

iPhone dışında Mac ve kablolara ilişkin sorunlar için de değişim veya onarım programlarının bir araya toplandığı siteyi açtığınızda cihazınızda yaşadığınız soruna ilişkin ücretsiz bir program başlatılıp başlatılmadığını, cihazınızın programa uygun olup olmadığını uygunsa faydalanmak için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğine kadar detaylıca bir anlatımla karşılaşıyorsunuz. Değiştirme programı için uygun olup olmadığınızı anlamak içinse tek yapmanız gereken Uygunluk altına iPhone’unuzun seri numarasını yazmak.

iPhone Batarya Değişimi Öncesi Yapılması Gerekenler:

Değişim programında dikkat etmeniz gereken Apple’ın da belirttiği birkaç detayı da paylaşmak istiyorum. iPhone’unuzu Apple Türkiye garantisiyle almış olmanız (Yurt dışından satın alınan iPhone’lara Türkiye’de bir işlem uygulanmıyor.), iPhone’unuzun çalışır ve de ciddi hasar görmemiş durumda olması gerekiyor. Tabii ki verilerinizi iTunes veya iCloud’a yedeklemeniz ve iPhone’umu Bul’u kapatmanız da önemli.

iPhone Seri No Sorgu:

iPhone için özellikle ücretsiz batarya ve kamera değiştirme programında uygunluk sorgulamasında cihaz seri numarasına ihtiyaç duyuyorsunuz. iPhone’unuzun seri numarasını öğrenmenin birkaç yolu var. Ayarlar – Genel – Hakkında yolunu izleyerek biraz aşağı indiğinizde seri numarasını görebilirsiniz. Cihazın kutusunun altında da seri numarası yazar. Apple Kimliği üzerinden Aygıtlar altında da seri numarasını görüntüleyebilirsiniz. iTunes’ta özet sekmesine geldiğinizde de iPhone’unuzun seri numarasını görebilirsiniz.

iPhone Seri No / IMEI No Öğrenme 

iPhone Seri Numarası ile Garanti Süresi Sorgulama:

Cihazın seri numarasını bilmek sadece değiştirme programında değil; garanti sorgulama yapabilmeniz için de önemli. İster sıfır kutusunda alın, isterseniz de ikinci el satın alın iPhone’unuzu… Apple’ın resmi sitesi üzerinden  garanti sorgulama yapmanızı öneririm. Cihazın garantisi ne zaman başlamış, ilk siz mi etkinleştireceksiniz yoksa daha öncesinde etkinleştirilmiş mi, cihazın garantisi devam ediyor mu? gibi mühim birçok sorunun yanıtını bulabiliyorsunuz.

Apple iPhone Garanti Sorgulama Sayfası

iPhone IMEI No Öğrenme:

Seri numara kadar önemli olan bir diğer bilgi de IMEI numarası. Özellikle iPhone’unuzu yurt dışından satın aldıysanız Türkiye’de sorunsuzca kullanabilmeniz için belli bir süre içinde IMEI kaydı yapmanız gerekiyor. Tabii ki IMEI numarasından garanti sorgulama da yapabiliyorsunuz. Cihazınızın IMEI numarasını da seri numarası gibi farklı şekillerde öğrenebiliyorsunuz. Fatura, ürün kutusu, Ayarlar – Genel – Hakkında bölümünden, Apple Kimlik sitesi üzerinden Aygıtlar altında veya en kolayı *#06# araması yaparak IMEI no öğrenebiliyorsunuz.

iPhone'unuzun IMEI Numarasını Nasıl Öğrenirsiniz?

iPhone 6s Sorunları ve Çözümleri

iPhone 7 Home Tuşu Titreşim Şiddeti Nasıl Ayarlanır?

En Yaygın iOS 10 Sorunları ve Çözümleri

YORUMLAR