iPhone'larınızı Nasıl Sıfırlar veya Fabrika Ayarlarına Döndürürsünüz?

iPhone nasıl sıfırlanır? Hazırladığımız rehberde yer alan iPhone sıfırlama adımları sayesinde cihazınızı fabrika ayarlarına kolay şekilde döndürebilirsiniz.

iPhone, sıfırlama işlemi ile fabrika ayarlarına döndürülebiliyor. Peki, iPhone nasıl sıfırlanır? Bu yazıda çok sayıda akıllı telefon kullanıcısı tarafından merak edilen soruyu yanıtlayacağız. Hazırladığımız rehberde yer alan adımları sırası ile uygulayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Günümüzde cihaz performansı, kullanıcıların en fazla önem verdikleri unsurlar arasında yer alıyor. Fakat markası, modeli ve donanım bileşenleri ne olursa olsun akıllı telefonların performansları kullanıma bağlı olarak zamanla düşme eğilimi gösteriyorlar.

iPhone Ekran Kilidi Şifresini Unuttum Sorunu ve Çözümü
MOBİL

iPhone Ekran Kilidi Şifresini Unuttum Sorunu ve Çözümü

iPhone ekran kilidi şifresini unuttum, çözüm yöntemleri neler sorusunun yanıtını arayan iOS kullanıcıları için bir rehber hazırladık.

Bu noktada kullanıcıların bir kısmı yeni bir cihaza geçmeyi tercih ederken bazıları cihazlarını fabrika ayarlarına döndürerek gereksiz verileri silme ve yeni alınmış cihaz performansına yakın bir performans elde etmeyi seçiyorlar.

Bu yazımızda değineceğimiz konu ise iPhone'ların nasıl fabrika ayarlarına döndürüleceği üzerine. Eğer iPhone'unuzda biriken gereksiz verileri tam anlamıyla cihazdan kaldırmak ve sıfır cihaza yakın bir kullanım deneyimi yaşamak istiyorsanız yazımızda değineceğimiz adımları uygulayabilirsiniz. Bu konuda tecrübesiz kullanıcılar olabileceğini hesaba katarak adımları mümkün olduğunca basit bir şekilde işleyeceğiz.

iPhone'ları fabrika ayarlarına döndürme işlemine başlamadan önce cihazınızdaki önemli verileri yedeklemenizi öneriyoruz. Bunun için farklı araçlar mevcut fakat iTunes ile gerçekleştirmeniz işinizi çok daha kolay kılacaktır.

Bilgisayarınızda iTunes mevcut değil ise yukarıdaki bağlantıları kullanarak bilgisayarınıza uygun sürümünü ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Kurulum işleminden sonra yapmamız gereken tek şey USB kablo aracılığıyla iPhone'umuzu bilgisayarımıza bağlamak.

iPhone Yedekleme Nasıl Yapılır?

  • iPhone'u bilgisayarınıza bağlayın.
  • iTunes'ı açın.
  • "Otomatik Olarak Yedekle" veya "Elle Yedekle ve Geri Yükle" seçeneklerinden birini seçin.

iPhone'larımıza her gün yeni uygulamalar yüklüyor, yeni bilgiler ekliyoruz. Elbette bu bilgilerin bazıları çok önemli değil fakat aralarında mutlaka hayati öneme sahip veriler de vardır. Özellikle iş notları, proje bilgileri, rehber, fotoğraflar veya banka şifreleri gibi bilgilerinizi cihazınızda tutuyorsanız sık sık yedekleme yapmanızı tavsiye ediyoruz.

iPhone'u yedeklemek için öncelikle cihazımızı bilgisayara bağlıyor ve iTunes'u çalıştırıyoruz. Ardından aşağıdaki görselde gösterildiği gibi "Otomatik Olarak Yedekle" veya "Elle Yedekle ve Geri Yükle" seçeneklerinden birisini seçiyoruz.

Tercihinizi otomatikten yana kullanırsanız cihazınızı bilgisayarınıza her bağladığınızda iTunes otomatik yedekleme işlemini başlatacaktır. İşlemi elle yapmayı tercih ederseniz yedekleme işlemi istediğiniz dışında gerçekleştirilmeyecektir.

"Elle Yedekle ve Geri Yükle" seçeneği altında yer alan "Yedeklemeyi Geri Yükle" butonuna basarak ise daha önce yedeklemiş olduğunuz verileri iPhone'a aktarabilirsiniz. 

Not: Cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmeden önce yedekleme yapmazsanız, tüm bilgilerinizi kaybedersiniz.

iPhone Sıfırlama Yöntemleri Neler?

  • iPhone'u cihaz üzerinden fabrika ayarlarına döndürme
  • iPhone'u iTunes üzerinden fabrika ayarlarına döndürme

iOS işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlarda sıfırlama işlemini gerçekleştirilmesini mümkün hale getiren iki farklı yöntem mevcut. Bu yöntemlerden bir tanesini uygulayarak cihazınızı fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. Söz konusu işlemi ister iPhone isterseniz iTunes üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Her iki yöntemi de detaylı bir şekilde açıkladık. İki yöntemden bir tanesini uygulayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

1. iPhone'u Cihaz Üzerinden Fabrika Ayarlarına Döndürme

  • Ayarları açın.
  • Genel kategorisine girin.
  • Sıfırla butonuna basın.
  • "Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil" seçeneğini seçin.

iPhone'u cihazdan yedeklemek bilgisayar üzerinden yedeklemeye göre çok daha pratik ve kolay bir ilerleyişe sahip. Yukarıdaki adımları gerçekleştirerek cihazınızda depoladığınız tüm verileri ve içerikleri silebilirsiniz fakat yukarıda da değindiğimiz gibi sizin için önem arz eden verileri mutlaka yedeklemiş olmanızı tavsiye ediyoruz.

Söz konusu işlem için ilk olarak iPhone'unuz üzerinden ayarlar sayfasını görüntüleyin. Ayarlar sayfasında yer alan Genel kategorisine girin. Genel kategorisinde bulunan "Sıfırla" butonuna basın. Son olarak "Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil" seçeneğini seçin. Bu işlemi yapmanız halinde sıfırlama işlemi başlatılacaktır.

2. iPhone'u iTunes Üzerinden Fabrika Ayarlarına Döndürme

Bu işlemi gerçekleştirebilmek için öncelikle iCloud hesabımız üzerinden "iPhone'umu Bul" özelliğini devre dışı bırakmamız gerekiyor. Ayrıca iTunes işleme başlamadan önce yedekleme yapıp yapmak istemediğimizi de soruyor. Önceki adımlarda yedekleme yapmadıysanız bu adımdan önce mutlaka gerekli bilgilerinizi yedekleyin.

iPhone'a Geri Yükle butonuna bastıktan sonra cihazımıza reset atılacak ve fabrika ayarlarına döndürülecek. Daha sonra yapmış olduğunuz yedeklemeyi kullanarak rehberinizi, fotoğraflarınızı ve önemli notlarınızı cihazınıza tekrar aktarabilirsiniz.

YORUMLAR