iPhone ve iPad için En İyi Alarm Uygulamaları

iOS cihazlarınızda kullanabileceğiniz en iyi alarm uygulamalarını yazımızda bulabilirsiniz.

iPhone ve iPad için En İyi Alarm Uygulamaları

İnsanlığın ortak sorunlarından bir tanesi de sabahları erken kalkmak zorunda olmaktır. Gerçekten sabahları zorlanmadan kalkabilen insanlar bence evrimin son basmağını da çıkmış ve artık gelişim sürecini tamamen geride bırakmış olanlardır. Böylesine zorlu bir görevi (sabah erken kalkmak) başarıyla tamamlayabilmek için sağlam bir cephaneye sahip olmanız gerekiyor.

Bir yandan „boşver uyumaya devam et“ diyen iç ses, bir yandan da yaklaşan sınav saatinin verdiği rahatsızlık... Neyse ki bu durumları başarıyla savuşturmak için kullanabileceğimiz çok sayıda yardımcı uygulama üretilmiş. Bu uygulamalar uyanma ritüelini mümkün olduğunca ksıaltıp „beş dakika daha“ sancılarını kesmek üzere özel olarak tasarlanmışlar.

Eğer siz de zor uyananlardansanız listemizde yer verdiğimiz en iyi alarm uygulamalarına göz atmanızı öneriyorum. Bu uygulamalardan bir tanesi mutlaka her türlü beklentinizi karşılayacaktır.

1- Wake Alarm

Wake Alarm listenin en naiflerinden bir tanesi. Uyku düzeninizi takip ediyor ve uykunuz ne zaman en hafifse o zaman uyandırıyor. Elbette bunu uyanmayı belirlediğiniz saate yakın yapıyor.

Yani tutup da gecenin üçünde en hafif uykunuzdaysanız sizi o saatte uyandırmıyor. Fakat diyelim ki sabah altıda uyanmayı seçtiniz; bu durumda sizi o saate en yakın ve uykunuzun en hafif olduğu zamanda uyandırıyor. Ne kadar da dşünceli değil mi?

Uygulamada Slap&Flip, Shake ve Swipe gibi farklı uyandırma metodları da mevcut. Bunlardan dilediğiniz kullanmakta özgürsünüz. Elbette bu modların hepsi farklı uyku düzenlerine göre özel olarak optimize edilmiştir.

2- Theme Clock Alarm

Bu uygulama sadece uyandırma amacına hizmet etmiyor. Aynı zamanda bekleme modundayken yüklü olduğu cihazın ekranında şık bir saat çıkartıyor. Bu sayede cihazınızı gece başucunuza koyabilir ve hoş görünen saat fonksiyonuyla odanızı şıklaştırabilirsiniz.

12 temaya sahip olan uygulamada son derece kolay kontrol mekanizması kullanılmış. Aradığınız her fonksiyonu karışık alt menülerle uğraşmadan bulabiliyorsunuz. Dikey veya yatay kullanım özelliği sunan Theme Clock Alarm’da tarih gösterme fonksiyonu ve çoklu alarm kurma özelliği de bulunmakta.

3- Alarmy

Listenin en kaba, en düşüncesiz fakat sözüne en sadık kalan uygulaması! Bu uygulama kullanıcıları zorla uyandırıyor ama gerçekten de uyandırıyor! Alarmy listede yer alan diğer uygulamalardan çok daha farklı bir yapıya sahip.

Kullanabilmek için öncelikle evinizin en uzak köşesinin bir fotoğrafını çekmeniz gerekiyor. Elbette bu size kalmış bir tercih fakat uzak olmasına dikkat edin. Daha sonra alarm çalmaya başladığında Alarmy’yi susturabilmenin tek bir yolu var: fotoğrafını çektiğiniz yere giderek yeni bir fotoğraf daha çekmek. Bunu yaptıktan sonra alarm duruyor ve siz de kendinizi yataktan kalmış bir halde buluyorsunuz.

Orijinal olmasıyla rakiplerinden sıyrılan bu uygulama, kendinde uyanmak için yeterli motivasyonu bulamayan kullanıcılar için biçilmiş kaftan. Tek negatif yönü ise ücretli olarak sunulması.

4- Rise Alarm Clock

Ücretsiz olarak sunulan Rise Alarm Clock kolay kullanım özellikleri ve sadeliğiyle dikkat çekiyor. Uyanmak istediğiniz zamanı belirlemek için yapmanız gereken tek şey parmaklarınızı ekranda sürükleyerek saati seçmek.

Her gün aynı saatte kalkıyorsanız tek bir alarm kurarak tekrar tekrar alarm kurma işlemi yapmaktan kurtulabilirsiniz. Herhangi bir orijinal özellik sunmasa da Rise Alarm Clock denemeye değer bir alarm uygulaması olarak öne çıkıyor. Asıl aradığınız şey sadelikse Rise Alarm Clock bekleneni verecektir.

5- Alarm Clock Free

Yine ücretsiz olarak indirebileceğiniz bir alarm uygulaması. Alarm Clock Free temel olarak fonksiyonelliği ile öne çıkıyor. Alarm fonksiyonuna ek olarak dijital saat gösterme özelliği de bulunan uygulamayı masaüstünüzde kullanabilirsiniz.

Alarm Clock Free kullanıcıların cihazlarında sakladıkları müzik dosyalarını alarm olarak atayabilmelerini de sağlıyor.

Dahili el fenerine sahip olan Alarm Clock Free, gece ışığa ihtiyacınız olduğunda size hızlı bir şekilde ışık sağlayabilir. Yani uygulamadan çıkıp da cihazın fener özelliğini bulmanıza gerek yok.

YORUMLAR