iPhone Ekran Videosu Çekme Nasıl Yapılır?

iOS cihazlarda ekran videosu kaydetmek için yapmanız gereken işlemleri incelediğimiz bu yazımızdaki adımları takip ederek iPhone, iPad veya iPod touch'ınızın ekranını kolayca kaydedebilirsiniz.

iPhone Ekran Videosu Çekme Nasıl Yapılır?

Apple'ın uyguladığı tasarım özelliklerini, marka imajını, pazarlama politikalarını ve ardı arkası kesilmeyen patent davalarını bir kenara bırakırsak, teknoloji devinin en fazla ses getiren karakteristik özelliklerinden birisi de kullanıcıları kısıtlayan yapısal özellikleri. Aslında olaya marka ve kullanıcı açısından bakacak olursak Apple'ın uyguladığı bu politika, kullanıcılara daha özel bir deneyim yaşatmak ve markanın verdiği hissi en üst seviyeye taşımak.

Android işletim sistemine sahip cihazlar kullanıcılarına daha geniş bir yelpazede kişiselleştirilebilirlik ve kullanım özellikleri sunarken Apple imzası taşıyan modeller biraz daha içe dönük ve kendi ekosisteminde mükemmel sonuçlara imza atan cihazlar olarak öne çıkıyor. Apple cihaz sahiplerinin en büyük sorunlarından birisi (elbette kişiden kişiye göre değişir) cihazların kısıtlayıcı karakterlerinden ötürü belli işlemleri gerçekleştirebilmeleri için bazı ek işlemlere ihtiyaç duyuyor olmaları.

iPhone ekran videosu çekmek de bu konular arasında yer alıyor. Konuyu araştıranlar mutlaka dikkat etmişlerdir; Apple'ın Destek sayfalarında kullanıcılar bu konuya çözüm üretebilmek için sayfalar dolusu tartışma içerisine girdiler ve bu tartışmaları içeren sayfalar binden fazla görüntülenme sayısına ulaştı.

Sevgili Tamindir ziyaretçilerimizi bu konuda aydınlatabilmek ve forum sayfalarında fazla vakit harcamalarını engellemek için iPhone'da ekran videosu kaydetme işleminin kolay yolunu adım adım incelemeye karar verdik. Bu yöntemi kullanabilmek için bilgisayarınızda QuickTime Player'ın yüklü olması gerekmekte.

Adım 1 – Cihazınızı Bilgisayarınıza Bağlayın

iPhone, iPad veya iPod touch cihazınızı Mac bilgisayarınıza bağlayın ve çıkan iTunes penceresini kapatın, zira onunla hiçbir işimiz olmayacak. Bu arada yöntem sadece Mac bilgisayarlar üzerinde çalışıyor. 

Adım 2 – QuickTime'ı Başlatın

Cihazınızı bilgisayarınıza bağladıktan sonra gerçekleştirmeniz gereken şey QuickTime X (QuickTime 10) veya daha üzeri bir versiyonunu çalıştırmak. Program çalıştıktan sonra kaynak dosya seçmenizi isteyen bar üzerinden New Movie Recording (Yeni Video Kaydı) seçeneğini tıklayın.

Bu adımdan sonra ekranın ortasında sanki bir şeyler yüklemeye çalışıyormuş havası veren bir animasyon belirecek. Hatta programın ön tanımlı ayarlarına bağlı olarak Mac'inizin iSight kamerası bile açılabilir (biz denerken olduğu gibi).

Siyah video kaydetme ekranı açılınca alt kısımdaki aşağı yönü gösteren minik oka tıklayın. Burada açılan pencereden iPhone'unuzu seçin.

Adım 3 – Kayıt İşlemine Başlayın

Yukarıdaki adımı gerçekleştirdikten sonra kaydetme butonuna (ortası kırmızı olan üyük buton) tıklayın ve kayıt işlemini başlatın. Bu aşamadan sonra iPhone'unuz üzerinde yapacağınız her şey bilgisayarınıza kaydedilecek ve daha sonra bu videoyu izleme şansına sahip olacaksınız.

Gördüğünüz gibi QuickTime Player'ı kullanarak iOS cihazların ekran videosunu çekmek sanıldığından çok daha basit. İşlemler esnasında herhangi bir sorun yaşarsanız yazı altında yorum olarak tarafımıza bildirebilirsiniz.

Windows için En İyi Konsol Emülatörleri

YORUMLAR