iPhone 8’in Gelmiş Geçmiş En İyi iPhone Olacağına Dair 6 İşaret

Apple'ın gelecek sene tanıtacağı iPhone 8'in tüm zamanların en iyi iPhone modeli olacağının 6 kanıtı.

iPhone 8’in Gelmiş Geçmiş En İyi iPhone Olacağına Dair 6 İşaret

iPhone 7’yi beğenmediğiniz mi? O halde gelecek sene satışa sunulacak iPhone 8’e bayılacaksınız. Radikal değişikliklere sahip olmasını beklediğimiz bu telefonun "olası" özelliklerini bu yazımızda bulabilirsiniz.

Apple’ın yaklaşık 1 ay önce satışa sunduğu iPhone 7, performansından ve RAM, işlemci gibi donanımlarından daha çok kulaklık girişinin olmamasıyla anılıyor. Bazı iPhone kullanıcılarını bile sinirlendiren bu değişim Apple’ın gelirini ne kadar artırır bilinmez (kablosuz kulaklıkların büyük miktarda artıracağı kesin) ancak birçok müşterisinin Apple’a sırt çevirmesine neden oldu. Kazanç odaklı değişimlerle ve yüzeysel performans iyileştirmeleriyle tatmin olmayan iPhone kullanıcıları, şimdi gözlerini gelecek iPhone’a, yani iPhone 8’e çevirdiler.

Peki iPhone 8’de ne gibi değişimler olacak ve Apple bu sefer müşterilerini memnun etmeyi başarabilecek mi? Buna net bir şekilde cevap vermek için henüz çok erken ancak bazı söylentiler ve tahminler, iPhone 8’in bugüne kadar üretilmiş en iyi iPhone modeli olacağını gösteriyor. İşte iPhone 8’i mükemmel kılacak “olası” 6 özellik:

iPhone’un 10. Senesi

Gelecek sene, yani 2017 senesinde ilk iPhone’un tanıtılmasının üzerinden 10 sene geçmiş olacak. Apple’ın bu gibi tarihleri asla unutmadığını ve abartılı bir şekilde kutlamayı sevdiğini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle yeni iPhone’un eşsiz özelliklere sahip olması bekleniyor. Öyle ki bazı kaynaklar, gelecek sene satışa sunulacak olan iPhone’un “iPhone 10” olacağını iddia ediyor.

Home Tuşu

iPhone 7’nin tahmini özellikleri arasında, akıllı telefonun Home tuşunun cam panele gömülü ve dokunmatik işlevli olacağı da yer alıyordu. Ancak iPhone 7’de bu değişimi göremedik. Yine de gömülü Home tuşu söylentilerinin tarihe karıştığını söyleyemeyiz. iPhone 8’in böyle bir tasarıma sahip olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Çerçevesiz Ekran

Senelerdir “Yeni iPhone işte böyle görünecek!” başlığıyla paylaşılan çerçevesiz iPhone tasarımının, iPhone 7 ile hayata geçirileceğine dair söylentiler mevcuttu. Apple, bu tasarımı kullanmak yerine akıllı telefonun anten çizgilerinin konumunu bir kez daha değiştirerek “köklü” bir değişime imza attı. Buna rağmen iPhone 8’in çerçevesiz ekrana sahip olacağı yönündeki umudumuzu hala koruyoruz. Çerçevesiz ekran tasarımının gömülü Home tuşu ile ne kadar şık görüneceğini düşünebiliyor musunuz?

3. iPhone Modeli

İlk olarak iPhone 7 ile ilişkilendirilen ve iPhone 8’e kaydırılan bir diğer söylenti de yeni iPhone’un 3 farklı modele sahip olacak olması. iPhone 7 satışa sunulmadan önce iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPhone 7 Pro olarak 3 farklı modelin olacağı yönünde söylentiler vardı. Çift kameralı, suya dayanıklı ve 5.8 inch ekranlı iPhone 7 Pro modelinin varlığına dair iddialar, maalesef akıllı telefonun tanıtım günü yaklaştıkça söylentiler arasından çıkartıldı. Şimdi bu özelliklerde bir modelin iPhone 8 ile karşımıza çıkabileceği söyleniyor.

Kablosuz Şarj

iPhone’larda kablosuz şarj özelliğinin var olduğunu hepimiz biliyoruz fakat Samsung’un kablosuz şarj teknolojisi, Apple’ın kablosuz şarj teknolojisinden çok daha iyi. iPhone 8’in Samsung Galaxy S7 gibi şarj edilebileceği de söylentiler arasında yer alıyor.

Kulaklık Girişi

iPhone 7’de kulaklık girişinin olmaması birçok kişi tarafından kötü karşılandı (belki yeni Airpod'lar ile kulaklık girişinin olmaması hakkındaki düşüncelerimiz değişebilirdi), ancak bu farklılığı seven iPhone kullanıcıları da çıkmadı değil. iPhone 8’de de kulaklık girişinin olmamasına kesin gözüyle bakılıyor.

iPhone 7'nin Dumanı Tüterken iPhone 8 Dedikoduları Ortaya Çıktı

Gelecek Yıl iPhone 7S Yerine iPhone 8 Gelecek

2017 Apple iPhone Hakkında Önemli Dedikodular Var

YORUMLAR